فعالیت ۲۱۸ واحد فرآوری میوه در زنجان
مظفر یوسفیپور در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ گفت: در استان زنجان در حال حاضر ۲۱۸ واحد فرآوری مواد غذایی با پروانه بهرهبرداری فعال وجود دارد که ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۷۳۱ هزار تن محصول را دارند.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه این واحدها قادر هستند تا دو میلیون تُن مواد خام کشاورزی را جذب و به محصولات غذایی فرآوریشده تبدیل کنند، عنوان کرد: این محصولات فرآوری شده را هم در داخل استان به مصرف برسانند و یا به سایر استانها صادر کنند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: با سرمایهگذاری ۴۱ هزار میلیارد ریالی، این واحدها زمینه اشتغال ۳ هزار و ۲۹۴ نفر را ایجاد کردهاند.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر این، ۴۶۴ واحد فرآوری دیگر نیز مجوز تاسیس دریافت کردهاند و در مراحل مختلف سرمایهگذاری هستند، عنوان کرد: بیش از ۵۰ درصد این واحدها پیشرفت فیزیکی بالایی دارند و برخی به اتمام رسیدهاند.
یوسفیپور بیان کرد: با راهاندازی کامل این واحدها، ظرفیت جذب مواد خام به ۲ میلیون و ۴۸۴ هزار تن افزایش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: در بخش فرآوری زیتون، که در شهرستان طارم متمرکز است، استان زنجان رتبه اول کشوری را دارا است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه ۳۳ واحد کنسروسازی زیتون با ظرفیت فرآوری ۱۶ هزار تن و ۱۴ واحد روغنکشی با ظرفیت تولید ۲۳ هزار تن روغن زیتون فعالیت میکنند، ادامه داد: این واحدها میتوانند ۹۰ هزار تُن زیتون خام را جذب کنند، در حالی که تولید زیتون در طارم حدود ۲۰ هزار تن است.
وی یادآور شد: بنابراین، ظرفیت مازاد قابلتوجهی برای فرآوری زیتون از سایر مناطق وجود دارد و با وجود ظرفیت بالای فرآوری زیتون، نیاز به سرمایهگذاری بیشتر در بخشهای دیگر، مانند فرآوری سیبزمینی، سیر و گوجهفرنگی احساس میشود.
یوسفیپور با تاکید بر اینکه تولید گوجهفرنگی استان ۳۵۰ هزار تُن است، ابراز کرد: در حالی که دو واحد فرآوری فعال، با ظرفیت ۹۰ هزار تن (کارخانه پایا) و ۳۵ هزار تن (شرکت دشت مشکات)، وجود دارد.
وی عنوان کرد: این واحدها ۱۵۰ هزار تن گوجهفرنگی خام را جذب میکنند که این نشان میدهد که ظرفیت فرآوری گوجهفرنگی به مراتب پایینتر از میزان تولید است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه با جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی و حمایتهای لازم، میتوان واحدهای فرآوری جدیدی برای سیبزمینی، میوهها، آبمیوهها و سایر محصولات کشاورزی راهاندازی کرد، اظهار داشت: این امر منجر به افزایش ارزشافزوده محصولات کشاورزی، جلوگیری از خامفروشی، و ایجاد اشتغال بیشتر برای کشاورزان خواهد شد.
انتهای خبر/