logo
امروز : جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۸:۱۹
[ شناسه خبر : ۴۳۴۵۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئیس اداره دامپزشکی ماهنشان مطرح کرد:

پایش مداوم مزارع قزل‌آلا در ماهنشان

پایش-مداوم-مزارع-قزل‌آلا-در-ماهنشان
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان ماهنشان گفت: ماهنشان به‌عنوان یکی از شهرهای تولیدکننده قزل‌آلا است که مزارع پرورش ماهی‌ در معرض بیماری‌ها بوده و پایش و اقدامات پیشگیرانه برای سلامت این صنعت ضروری است.

ذوالفقار رشیدیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: با توجه به اینکه ماهنشان یکی از شهرهای تولیدکننده ماهی قزل‌آلا است، مزارع پرورش ماهی در این منطقه در معرض انواع بیماری‌ها قرار دارند.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه به همین دلیل این مزارع به صورت منظم رصد می‌شوند تا از خطرات احتمالی و بروز آسیب‌ها پیشگیری شود، بیان کرد: پایش مداوم و اقدامات پیشگیرانه، تضمینی برای حفظ سلامت ماهی‌ها و پایداری صنعت پرورش قزل‌آلا در این منطقه است.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان ماهنشان با تاکید بر اینکه شناسایی زودهنگام بیماری‌ها و اتخاذ اقدامات پیشگیرانه، کلید اصلی برای جلوگیری از شیوع گسترده و تلفات قابل‌توجه در مزارع پرورش ماهی است، ابراز کرد: کارشناسان آبزی‌پروری به پرورش‌دهندگان توصیه اکید می‌کنند که با دقت و حساسیت بیش‌تری نسبت به رفتار و ظاهر ماهی‌ها توجه داشته باشند.

 وی تصریح کرد: پرورش دهندگان در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرطبیعی، اقدامات لازم را در سریع‌ترین زمان ممکن انجام دهند.

رشیدیان عنوان کرد: پرورش متراکم قزل‌آلا، به دلیل فشارهای ناشی از تراکم بالا، ماهی‌ها را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه این بیماری‌ها می‌توانند منشا ویروسی، باکتریایی، قارچی یا انگلی داشته باشند و یا ناشی از مشکلات محیطی یا تغذیه‌ای باشند، اظهار داشت: بنابراین پایش مداوم رفتار ماهی‌ها به‌عنوان یک اقدام ضروری در نظر گرفته می‌شود.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان ماهنشان تصریح کرد: اولین نشانه‌های بیماری اغلب به صورت تغییرات غیرطبیعی در رفتار ماهی‌ها ظاهر می‌شود. 

وی با تاکید بر اینکه در کاهش اشتها، تجمع در اطراف ورودی آب، تنفس سطحی (در جستجوی اکسیژن)، گیجی، چرخش بی‌هدف و یا شناور شدن روی سطح آب، از جمله این علائم رفتاری هستند، عنوان کرد: با مشاهده دقیق‌تر، علائم ظاهری دیگری نیز قابل تشخیص است.

رشیدیان ادامه داد: از جمله کدر شدن بدن، بیرون‌زدگی چشم‌ها، زخم‌ها، تاول‌ها، ریزش فلس‌ها، تغییر رنگ و یا وجود خونریزی‌های سطحی و همچنین تغییر میزان ترشحات مخاطی سطح بدن از دیگر نشانه‌ها است.

وی گفت: تولید قزل‌آلا بیش‌تر به صورت متراکم انجام می‌شود و بیش‌تر ماهی‌های پرورشی در معرض استرس‌هایی قرار دارند که احتمال درگیر شدن با عوامل بیماری‌زای خطرناک (ویروس‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها یا انگل‌ها) و بیماری‌های محیطی یا تغذیه‌ای را افزایش می‌دهد.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان ماهنشان با اشاره به اینکه برای تشخیص بیماری در قزل‌آلای رنگین‌کمان، سه گام اساسی وجود دارد، بیان کرد: بررسی تغییرات رفتاری که شامل بی‌اشتهایی، کم‌تحرکی، تلفات غیرطبیعی و سایر رفتارهای غیرمعمول در گام اول قرار دارد.

وی ادامه داد: علائم ظاهری در گام دوم قرار دارند که علائم آن تغییر رنگ بدن، جراحات پوستی و سایر علائم قابل مشاهده است.

رشیدیان گریزی به گام سوم زد و اظهار داشت: علائم داخلی مانند خونریزی‌های داخلی، تورم کبد و طحال، تورم و خونریزی آبشش‌ها که پس از کالبدگشایی قابل بررسی است.

وی با تاکید بر اینکه مزارع پرورش ماهی ممکن است با طیف وسیعی از بیماری‌ها مواجه شوند، تصریح کرد: برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از سپتی‌سمی هموراژیک ویروسی (VHS)، نکروز لوزالمعده عفونی (IPN)، نکروز عفونی بافت‌های خون‌ساز (IHN)، بیماری لکه سفید یا ایک، بیماری حباب گازی، تغییرات pH آب، بیماری دهان قرمز، بیماری باکتریایی آبشش، فرونوکلوزیس و دیپلوستومیازیس (کرم چشم).

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر