logo
امروز : چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۱۵
[ شناسه خبر : ۴۳۳۲۱ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی مطرح کرد:

تکرار سوءمدیریت و نبود برنامه‌ریزی

تکرار-سوءمدیریت-و-نبود-برنامه‌ریزی
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در خصوص افزایش قیمت سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی گفت: سوءمدیریت و عدم برنامه‌ریزی برای تامین نیاز بازار علت اصلی این اتفاق است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ به نقل از پایگاه خبری دانا؛ اسدالله کارگر با اشاره به افزایش قیمت برخی از محصولات کشاورزی در روزهای گذشته اظهار داشت: طی روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت سیب‌زمینی در بازار بودیم که دو ماه پیش ما این افزایش قیمت را پیش‌بینی کرده بودیم و دراین‌خصوص هم اخطار داده بودیم و مسئولان را آگاه کرده بودیم.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه این افزایش قیمت در اثر سوء‌مدیریت به وجود آمده و باید علت را از ذی‌نفعان افزایش قیمت جویا شد، افزود: هر ساله در فصل زمستان شاهد این افزایش قیمت هستیم و برای جلوگیری از این افزایش قیمت نیاز به برنامه‌ریزی بلندمدت از طرف مسئولان و همچنین نیاز به مدیریت شرایط موجود داریم.

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی بیان کرد: اگر بخواهیم به‌صورت چکیده و خلاصه علت این وضعیت را بازگو کنیم باید به ضعف مدیریت اشاره کنیم، حتماً موارد دیگری هم در این قضیه دخیل هستند، ولی این مورد باید از قبل پیش‌بینی می‌شد.

وی ادامه داد: امروز که قیمت سیب‌زمینی به ۳۷ هزار تومان رسیده تا به دست مصرف‌کننده برسد قیمت ۴۵ هزار تومان و بیشتر می‌رسد که باید سود منصفانه فروشنده محترم هم لحاظ شود.

کارگر همچنین در خصوص ادامه افزایش قیمت گوجه‌فرنگی در روزهای اخیر گفت: بخشی از افزایش قیمت گوجه‌فرنگی در این فصل به‌خاطر جا به‌ جایی گوجه از جنوب کشور به سمت مرکز کشور است که هر ساله شاهد این اتفاق هستیم و بخشی هم‌بستگی به سال‌آوری محصول دارد که میزان و زمان رسیدن محصول دخیل است که با رسیدن محصول قیمت هم به ثبات می‌رسد، در برخی از سال‌ها اتفاق افتاده که حتی از فصل تابستان هم محصول بهتری وجود داشته و به ابزار عرضه شده است.

وی در ادامه در خصوص ممنوعیت صادرات گوجه‌فرنگی گفت: یکی از دلایلی هم که ضعف مدیریت را نشان می دهد همین موضوع است؛ چون باید از قبل پیش‌بینی‌ها انجام شود تا صادرکننده نیز به مشکل برنخورد، صادرکننده هم قرارداد بسته و باید به تعهداتش پایبند باشد و نباید کار به جایی برسد که بخشنامه شود که صادرات ممنوع شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه سبزی در ادامه بیان کرد: ما باید از ارزآوری استقبال کنیم و پیشتاز ارزآوری باشیم درست است که اولویت با مصرف داخلی است؛ ولی صادرکننده هم قرارداد تنظیم می‌کند و در قبال انجام قرارداد متعهد است و باید قرارداد را اجرا کند تا به مشکل برنخورد.

وی در خصوص تکرار هر ساله این افزایش قیمت‌ها اظهار کرد: با تکرار هر ساله این اتفاق برای ما تجربه شده است و باید به نقاط ضعف این مسئله توجه کرد و در صدد رفع این مشکل برآمد و با برنامه‌ریزی سعی در رفع این مشکل کنیم تا به این شرایط نرسیم که شاهد افزایش قیمت بیش از حد این محصولات باشیم.

کارگر در ادامه به اشاره به نقش قیمت حمل‌ و نقل محصول در قیمت تمام شده، ادامه داد: مسئله حمل‌ و نقل هم در این افزایش قیمت‌ها بی‌تأثیر نیست و ما نباید این مسئله را هم دست‌کم بگیریم؛ چون حتماً قیمت حمل گوجه‌فرنگی از ورامین یا کرج تا تهران نسبت به حمل همین بار از جنوب کشور به تهران متفاوت است و تأثیر در افزایش قیمت تمام شده محصول دارد، در این مسئله هیچ شکی نیست.

وی در پایان با بیان نبود مدیریت برای رفع مشکل افزایش قیمت‌ها، گفت:  باید پیش‌بینی و برنامه‌ریزی شود، خصوصاً در بحث ارزاق مردم که نیاز بیش‌تری به آن‌ها دارند و بیش‌تر مصرف می‌شوند مثل سیب‌زمینی تا مدیریت شود و کار به این افزایش قیمت‌ها نرسد و این فقط به طور خلاصه مربوط به ضعف مدیریت است که در ابتدا عرض کردم.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر