مشارکت مردمی موتور محرک قدرت نرم ایران

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ محسن سهندی در حاشیه مجمع بسیجیان شهرستان ماهنشان گفت: بر اساس اندیشههای امامین انقلاب و اهلبیت (ع)، حکومتداری اسلامی مبتنی بر حضور و مشارکت فعال مردم است.
بیشتر بخوانید
وی بیان کرد: تاریخ انقلاب اسلامی گواه این امر است که هر جا پیشرفت، آبادانی و جهشی رخ داده، مردم در آن نقش کلیدی داشتهاند.
جانشین فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) زنجان با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس، مردم با مدیریت جنگ در برابر ابرقدرتها ایستادند، بیان کرد: با وجود نوپا بودن نظام و ساختارها با تکیه بر حمایت مردم پیروزی قطعی در جنگ ممکن شد.
وی تاکید کرد: پس از جنگ تحمیلی نیز مشارکت مردم در عرصههای گوناگون همواره چشمگیر بوده است.
سهندی گریزی به مشارکت مردم در بحران کرونا زد و خاطرنشان کرد: در بحران کرونا، کشور ایران با تکیه بر طرح شهید سلیمانی و حضور مردم عملکرد موفقی از خود نشان داد در حالی که کشورهای مدعی پیشرفت در حوزه بهداشت و درمان با چالشهای جدی رو به رو شدند.
وی خاطرنشان کرد: این موفقیت، الگویی برای دیگر کشورها به خصوص کشورهای اروپایی به شمار میرود که در حسرت نداشتن چنین تکیهگاه مردمی هستند.
جانشین فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) زنجان یادآور شد: منظومه فکری امامین انقلاب، ارزش بسیاری برای نقشآفرینی مردم قائل است و در گام دوم انقلاب نیز مقام معظم رهبری بر این موضوع تأکید دارند.
وی با تاکید بر اینکه گام دوم انقلاب، بر سه اصل اساسی خودسازی، تمدنسازی و جامعهپردازی استوار است، بیان کرد: تحقق این مسائل بدون مشارکت فعال مردم امکانپذیر نیست.
سهندی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب همچنین بر نقش محوری حلقههای میانی جامعه تأکید دارند، مطرح کرد: نباید به این مسائل صرفاً به شکل نتیجهمحور نگریست، بلکه باید به تولید قدرت نرم که از مشارکت مردم حاصل میشود، توجه داشت.
وی ادامه داد: این در حالی است که بسیاری از کشورها، برخلاف ادعاهای خود، به مردم ارزش واقعی نمیدهند.
جانشین فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) زنجان با بیان اینکه جایگاه مردم در تولید قدرت نرم در ایران بینظیر است، یادآور شد: در طول تاریخ تمدنی ایران، هیچ دورانی نبوده که مردم تا این حد در عرصههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نقشآفرینی کنند.
وی تاکید کرد: بسیاری از کشورهای قدرتمند، حسرت داشتن چنین مردمی را دارند، مشارکت مردم در ایران، حتی در کوچکترین مسائل، نشان از تولید قدرت نرم دارد.
سهندی با بیان اینکه قدرت ملی، که در همه جای دنیا اهمیت دارد، عنوان کرد: این قدرت شامل 15 زیرشاخه است که جمعیت یکی از آنهاست.
وی با تاکید بر اینکه قدرت سایبری نیز اخیراً به این شاخهها اضافه شده است، خاطرنشان کرد: قدرت ملی، خود به دو شاخه داخلی و خارجی تقسیم میشود.
جانشین فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) زنجان افزود: رهبر معظم انقلاب تأکید دارند که در تبیین مسائل، باید سه محور انقلاب اسلامی، خاندان پهلوی و نظام سلطه (به رهبری آمریکا) را مد نظر قرار داد.
وی تاکید کرد: دشمنان به دنبال القای ضعف در جمهوری اسلامی هستند، اما قدرت ایران همچنان پابرجاست و نهادمندی سیاسی با مشارکت مردم، یکی از مولفههای آن است.
سهندی با بیان اینکه مقایسه نقشآفرینی مردم در عصر کنونی با دوران پهلوی و غرب نشان میدهد که در دوران ستمشاهی مردم هیچ حقی نداشتند، ادامه داد: در کشورهای اروپایی نیز، علیرغم ادعاها، مشارکت واقعی مردم محدود است.
وی ابراز کرد: حضرت امام خمینی (ره) نیز با نقش و انتخاب مردم تأکید داشتند تا زمانی که خود مردم به عدم صلاحیت رئیس جمهور پی نبرده بودند، اظهارنظری در مورد عزل او نکردند.
جانشین فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) زنجان با تاکید بر اینکه حفظ سرزمین نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و قدرت داخلی مانع از تجزیه کشور میشود، ابراز کرد: در تاریخ تمدن ایران هیچ دورانی نبوده که خاک کشور همانند این دوران تثبیت بماند و مانند دوران پهلوی بخشهایی از خاک کشور از دست برود.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری، تمدنسازی را مقدمه ظهور میدانند و این امر با مشارکت همه جانبه مردم میسر خواهد شد، گفت: این حرکتها در تولید قدرت نرم که یکی از مؤلفههای اصلی قدرت برای هر کشور است، تأثیر گذار هستند.
سهندی تصریح کرد: با نگاهی به موقعیت منطقهای پس از اتفاقاتی که در کشور رخ داد، برخی گمان کردند قدرت ایران کم شده است، در حالی که قدرت ایران فراتر رفته و آیندگان این امر را به چشم خواهند دید.
وی با بیان اینکه منطقه غرب آسیا، که ۷ درصد از جغرافیای دنیا و ۷ درصد از جمعیت جهان و بیش از 40 درصد از منابع دنیا را در خود جای داده است، عنوان کرد: این مناطق همواره محل منازعات بوده است.
انتهای خبر/