آموزشهای فنی و حرفهای کلید کاهش بیکاری
یعقوب قوجاخانلو در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ گفت: جوانان بهعنوان نیروی محرکه و بالنده هر کشور، نقش کلیدی در توسعه و پیشرفت ایفا میکنند.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه این سرمایه انسانی نیازمند برنامهریزی دقیق و مدون از سوی سیاستگذاران است تا بتواند به نیروی فعال و سازنده تبدیل شود، افزود: بیکاری جوانان مسئلهای جهانی است که نیازمند راهکارهای موثر است.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای امام خمینی (ره) ماهنشان ابراز کرد: یکی از مهمترین این راهکارها توجه به آموزشهای کیفی مهارتی است، آموزش با ارتقاء استعدادها، خلاقیتها و توانمندیها زمینه را برای کارآفرینی و ورود موفق جوانان به بازار کار فراهم میکند.
وی با تاکید بر اینکه جوانان متخصص و ماهر از آمادگی بیشتری برای جذب در بازار کار داخلی و خارجی برخوردارند، یادآور شد: اشتغال، بهویژه برای مردان رکن اساسی هویت فردی محسوب میشود.
قوجاخانلو تصریح کرد: آموزشهای کیفی با ایجاد فرصتهای شغلی به تقویت این هویت کمک میکنند و زمینه را برای تشکیل خانواده فراهم میسازند.
وی با اشاره به اینکه جوانان دارای شغل و خانواده کمتر در معرض آسیبهای اجتماعی قرار میگیرند، مطرح کرد: بنابراین سرمایهگذاری در آموزش و اشتغال نه تنها به رشد اقتصادی کشور کمک میکند بلکه به ایجاد جامعهای سالمتر و پویاتر نیز منجر میشود.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای امام خمینی (ره) ماهنشان افزود: در جهان فراصنعتی امروز توسعه بدون توجه به آموزشهای فنی و حرفهای معنا ندارد.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب علمی و فنی تحولات گستردهای در نیروهای تولید ایجاد کرده است، اظهار کرد: آموزشهای فنی و حرفهای افراد را برای احراز مشاغل مختلف آماده میکنند و یا کارایی آنان را افزایش میدهند.
قوجاخانلو خاطرنشان کرد: این آموزشها مهارتهای لازم در راستای تکنولوژی و علوم وابسته را ارائه میدهند و به این ترتیب به افزایش بهرهوری و رقابتپذیری نیروی کار کمک میکنند.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی بیکاری کمبود مهارتهای مورد نیاز بازار کار است، ادامه داد: سازمان آموزش فنی و حرفهای با ارائه آموزشهای مهارتی نقش مهمی در کاهش بیکاری ایفا میکند.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفهای امام خمینی (ره) ماهنشان اظهار کرد: این آموزشها به دلیل انعطافپذیری و انطباق با نیازهای بازار کار هم مهارتهای خاص مورد نیاز صنایع و هم مهارتهای عمومی را ارائه میدهند و امکان بهروزرسانی مهارتها برای شاغلان را فراهم میکنند.
وی با اشاره به اینکه آموزشهای فنی و حرفهای با وجود اهمیت زیاد با چالشهایی رو به رو هستند، گفت: ناشناخته بودن نیازهای بازار کار، کمبود اطلاعات در مورد نیروی کار کمبود مشاوران متخصص و مشارکت نسبتاً غیرفعال بخش خصوصی از جمله این چالشها هستند.
قوجاخانلو با بیان اینکه رفع این مشکلات نیازمند توجه جدی و سرمایهگذاری در این بخش است، بیان کرد: توجه به آموزشهای فنی و حرفهای نه تنها برای کاهش بیکاری بلکه برای رشد اقتصادی و توسعه پایدار کشور ضروری است.
انتهای خبر/