logo
امروز : پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۵۳
[ شناسه خبر : ۴۳۰۶۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان مطرح کرد:

زنجان در امان از آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان

زنجان-در-امان-از-آنفلوانزای-فوق‌حاد-پرندگان
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان از پایش موفق آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان که بدون مشاهده بیماری فعال بود‌، گفت: طرح جامع پایش و رصد بیماری در ۹۳ روستای استان به صورت تصادفی انجام شد.

محمدباقر حاج‌کاظمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»، با اشاره به اهمیت بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، اظهار داشت: این بیماری تأثیرات زیادی بر ایمنی و امنیت غذایی دارد و همچنین موجب ایجاد محدودیت‌هایی در صادرات و مراودات بین‌المللی می‌شود. 

بیشتر بخوانید

وی افزود: در صورتی که این بیماری در طیور بروز کند، درمان خاصی ندارد و به همین دلیل باید در کانون‌های بیماری و مناطق اطراف آن، تمامی مجموعه مرغداری‌ها و نهاده‌های موجود معدوم‌سازی شوند که این امر خسارات زیادی را به همراه خواهد داشت.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه برای مقابله با این بیماری، جلسات ستاد استانی هماهنگی پیشگیری و کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هر سال حداقل یک یا دو بار برگزار می‌شود، ادامه داد: این جلسات در شهرستان‌ها نیز به طور مشابه برگزار می‌شود و هدف اصلی آن‌ها هماهنگی و پیشگیری است. 

وی همچنین ابراز کرد: در این ستاد دستگاه‌ها، نهادها و تشکل‌های مختلفی حضور دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به استانداری، دادگستری استان، نیروی انتظامی، اداره‌کل دامپزشکی، اداره‌کل محیط زیست، نظام دامپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان جهاد کشاورزی، اداره‌کل حمل و نقل جاده‌ای، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، بانک کشاورزی، اتحادیه مرغداران و اداره‌کل صدا و سیما اشاره کرد.

حاج‌کاظمی تاکید کرد: با توجه به چندوجهی بودن اقدامات لازم برای کنترل بیماری، هر یک از دستگاه‌های عضو ستاد بر اساس پروتکل کشوری وظایف متعددی دارند و در جلسات ستاد استانی این امور به‌روز رسانی و مرور می‌شود تا اقدامات پیشگیرانه به درستی انجام گیرد.

وی همچنین با اشاره به اینکه در فصل سرد و فصل مهاجرت پرندگان مهاجر قرار داریم، عنوان کرد: بررسی‌های اپیدمیولوژیک گذشته‌نگر نشان می‌دهند که اوج بیماری آنفلوانزای فوق‌حاد پرندگان در سطح جهانی و کشور معمولاً در بهمن ماه بوده است. 

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان بیان کرد: با توجه به غیرقابل پیش‌بینی بودن وقوع بیماری و اپیدمی آن، همواره باید اقدامات پیشگیرانه مورد توجه تمامی بهره‌برداران، به‌ویژه صاحبان مزارع مرغ مادر و مرغ تخم‌گذار، و دستگاه‌ها و نهادهای متولی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در طول چهار تا پنج سال گذشته، این بیماری در استان مشاهده نشده است ادامه داد: با این حال در سال جاری و در راستای پیشگیری از بیماری، یک طرح جامع پایش و رصد بیماری در ۹۳ روستای استان به صورت تصادفی انجام شد. 

حاج‌کاظمی تصریح کرد: در این طرح، نمونه‌برداری‌های لازم از پرندگان انجام و آزمایش‌های دقیقی روی نمونه‌ها انجام شد که خوشبختانه هیچ موردی از بیماری فعال و یا ردپای بیماری (آنتی‌بادی) مشاهده نشد. این نتیجه مثبت نشان‌دهنده موفقیت اقدامات پیشگیرانه و همکاری موثر دستگاه‌ها و نهادهای مختلف در سطح استان است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر