پیشرفت کشور نیازمند مدیرانی همچون امیرکبیر است
حجتالاسلام تقی اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه امیرکبیر شخصیت والایی در امر مدیریت کشور داشتند و با توجه به فرمایشات رهبری؛ در سه سالی که مسئولیت و زمام امور کشور را داشتند در خدمت مردم و برای مقابله با فساد دست به کار شد و مانند شهید رئیسی برای رفاه حال مردم بسیار تلاش کرد، اظهار داشت: امیرکبیر، نامی آشنا و ماندگار در تاریخ ایران، نمونهای از مدیران دلسوز و کارآمد بود که در دوران کوتاه صدارت خود، تحولات چشمگیری را در راستای پیشرفت کشور و رفاه مردم رقم زد.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه امیرکبیر از نزدیکان ناصرالدینشاه بود، از همان ابتدا با قاطعیت در مسیر اصلاحات قدم برداشت و در برابر فساد، تبعیض و ناکارآمدی ایستاد، افزود: یکی از مهمترین اقدامات امیرکبیر، تأسیس دارالفنون بود که نخستین گام مؤثر در جهت آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص برای ایران به شمار میرود.
کارشناس علوم سیاسی عنوان کرد: دارالفنون نهتنها محلی برای آموزش علوم و فنون جدید بود، بلکه زمینهساز ایجاد نخبگان و متخصصانی شد که بعدها در عرصههای مختلف مدیریتی و علمی به کشور خدمت کردند، بیان کرد: امیرکبیر علاوه بر اصلاح نظام آموزشی، دست به اصلاحات اقتصادی و اجتماعی نیز زد.
وی با اشاره به اینکه او با حذف برخی امتیازات بیمورد و جلوگیری از حیف و میل بیتالمال، تلاش کرد منابع کشور را به درستی مدیریت کند، تأکید کرد: او بسیاری از دکانهای فساد را تعطیل کرد و دست درباریان و شاهزادگان را از مداخله در امور مالی کشور کوتاه ساخت.
اسماعیلی ادامه داد: این اقدامات، اگرچه نارضایتی برخی از صاحبان قدرت را برانگیخت، اما باعث شد که امیرکبیر در دل مردم جایگاه ویژهای پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه شباهتهایی که میان امیرکبیر و شخصیتهایی همچون شهید رئیسی دیده میشود، در تلاشهای آنان برای رفع مشکلات مردم و مقابله با فساد نهفته است، گفت: امیرکبیر نیز همانند شهید رئیسی، خود را وقف اصلاح امور کرد و بیوقفه برای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی جامعه تلاش کرد. هر دو شخصیت در مسیر مبارزه با رانتخواری و فساد از هیچ تلاشی فروگذار نکردند و رفاه مردم را اولویت نخست خود قرار دادند.
کارشناس علوم سیاسی اضافه کرد: امیرکبیر در دوران سه ساله صدارتش، نشان داد که با مدیریت قوی، صداقت و تعهد میتوان در کوتاهترین زمان بیشترین تأثیر را در جامعه گذاشت. او نمونهای از مدیری بود که در برابر فشارها ایستادگی کرد و تا پای جان برای آرمانهایش جنگید.
اسماعیلی ابراز کرد: درسی که از زندگی امیرکبیر میتوان گرفت این است که برای پیشرفت کشور و حل مشکلات مردم، وجود مدیرانی با اراده و جسارت مانند او ضروری است و روحیه ضد فساد امیرکبیر تحسین برانگيز است.
وی گفت: میراث امیرکبیر همچنان در تاریخ ایران زنده است و تلاشهای او الگویی برای مدیران و مسئولان امروزی است که در مسیر اصلاحات گام برمیدارند.
انتهای خبر/