مهارتآموزی دانشجویان مسیر جدید دانشگاه علمی کاربردی
میرنریمان یوزباشی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی در سال 1371 تأسیس و از سال 1375 بهطور رسمی جذب دانشجو را آغاز کرد، گفت: این دانشگاه از سال 1382 در استان زنجان فعالیت میکند و دارای 32 واحد استانی است.
بیشتر بخوانید
وی افزود: این نهاد بهعنوان زیرنظام آموزشی، هدف اصلی خود را بر آموزشهای علمی کاربردی مرتبط با اشتغال و تسهیل کارآفرینی متمرکز کرده است و بهطور خاص در تلاش است نیازهای بازار کار را پاسخگو باشد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی زنجان خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی با ارائه آموزشهایی که بهطور مستقیم با نیازهای بازار کار مرتبط است، فارغالتحصیلانی توانمند و آماده برای ورود به دنیای کار تربیت کند.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف کلیدی این دانشگاه، تشویق و حمایت از کارآفرینی در بین دانشجویان و فارغالتحصیلان است، عنوان کرد: به غیر از دورههای کاردانی و کارشناسی، دانشگاه دورههای آموزشی کوتاهمدت، آزاد، تک درس و تک پودمان نیز ارائه میدهد. این دورهها بهویژه برای افرادی که به دنبال یادگیری مهارتهای خاص هستند، مناسب است.
یوزباشی گریزی به تقویت ارتباط دانشگاه با بازار کار زد و گفت: مأموریت دانشگاه جامع علمی کاربردی در ارتباط با اشتغال است و تلاش میکند تا با ایجاد ارتباط مؤثر با صنایع و نهادهای مرتبط، نیازهای آموزشی بازار کار را شناسایی و برآورده کند.
وی ابراز کرد: دانشگاه دارای پنج مرکز آموزشی فعال است که شامل خانه کارگر، هلال احمر، مینو، نیروی انتظامی و راشا کاسپین که در حال تأسیس است و از بهمن ماه شروع به کار خواهد کرد، میشود. در این مراکز 35 عنوان رشته و 48 کد رشته محل ارائه میشود که برخی از رشتهها در مراکز آموزشی مختلف تکراری هستند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی زنجان با اشاره به وضعیت دانشجویان و فارغالتحصیلان تصریح کرد: تعداد دانشجویان در این پنج مرکز آموزشی به حدود ۲ هزار و ۷۰۰ نفر میرسد و امید است که با بازگشایی مراکز جدید، این تعداد افزایش پیدا کند و شاهد استقبال روزافزون هنرآموزان باشیم. سطح استقبال از رشتههای مرتبط با آموزش و پرورش، حقوق و کامپیوتر نیز بسیار بالا است.
وی افزود: فارغالتحصیلان این دانشگاه عمدتاً به سمت سه حوزه صنعت، مدیریت و کشاورزی هدایت میشوند. همچنین دانشگاه دارای 950 مدرس فعال در سطح استان است و هر ترم حدود 300 نفر در مراکز آموزشی مشغول به تدریس هستند، همچنین دانشجویان عمدتاً بومی هستند و جامعه خوابگاهی نداریم.
یوزباشی با اشاره به اینکه شهریه دانشگاه جامع علمی کاربردی نسبت به سایر دانشگاهها بین یک دوم تا یک سوم هزینههای معمول است، اذعان کرد: این امر باعث میشود تا دانشجویان بتوانند به راحتی از عهده پرداخت آن برآیند.
وی بیان کرد: این دانشگاه مجوزهای لازم را از دستگاههای مختلف برای ارائه آموزشهای کوتاهمدت دریافت کرده است و میتواند با مراکز مختلف همکاری مشترک داشته باشد. آموزشهای ارائه شده در مدت زمان کوتاه، مانند دورههای سه ماهه، امکان دستیابی سریعتر به مهارتهای مورد نیاز بازار کار را فراهم میآورد.
انتهای خبر/