فَدَک بال پرواز زنان جامعه
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ طرح فدک یکی از برنامههای مهم و اثرگذار در اجرای توانمندسازی بانوان کشور است که تحت نظر بسیج جامعه زنان و با همکاری بسیج سازندگی به اجرا درآمده است.
بیشتر بخوانید
این طرح با هدف اقتصاد و ارتقای سطح آگاهی، مهارتها و توانمندیهای اجتماعی و فرهنگی ایران طراحی شده و میتواند نقش مهمی در تحقق عدالت جنسی داشته باشد.
توانمندسازی بانوان در طرح فدک، ابتدا از طریق آموزشهای تخصصی و مهارتی آغاز میشود.
این آموزشها شامل دورههای مختلف از جمله کارآفرینی، مهارتهای اجتماعی، مدیریت خانه و خانواده، مهارتهای زندگی و همچنین آموزشهای دینی و فرهنگی است.
این دورهها بهگونهای قرار میگیرند که بانوان در کنار مراقبت از خانواده، در عرصههای مختلف فعالیت میکنند.
یکی از مهمترین اهداف طرح فدک ایجاد بسترهای مناسب برای فعالیت زنان است. از آنجایی که بسیاری از زنان به دلیل عدم دسترسی به منابع آموزشی و مهارتی نمیتوانند وارد بازار کار شوند، این طرح با برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی به آنها کمک میکند تا مهارتهای لازم را فراگرفته و بهطور مستقل وارد عرصههای مختلف شوند.
علاوه بر این، طرح فدک با ایجاد شبکههای حمایتی و معرفی فرصتهای شغلی به زنان، کمک میکند تا آنها با اعتماد به نفس بیشتر در محیطهای کاری حضور پیدا کنند.
طرح فدک همچنین توجه ویژهای به بُعد اجتماعی و فرهنگی توانمندسازی دارد، زنان بهعنوان نیمی از جمعیت کشور میتوانند در شکلدهی به فرهنگ جامعه نقش بهسزایی ایفا کنند.
با ایجاد برنامههای فرهنگی، هنری و اجتماعی، طرح فدک به دنبال ارتقاء سطح آگاهی زنان نسبت به حقوق خود و نقش آنها در توسعه پایدار جامعه است، این طرح علاوه بر ایجاد فرصتهای جدید برای زنان، باعث تقویت ارتباط میشود
در مجموع طرح فدک یکی از موارد مهم در توانمندسازی زنان کشور است که میتواند با ایجاد تغییرات مثبت در زنان سبب تحقق اهداف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شود.
پرداخت ۱۱۰ میلیارد تومان تسهیلات
در این راستا اقبال جهانبخشی، مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان در گفتگو با خبرنگار موجرسا گفت: فُدَک، طرح توانمندسازی زنان در زنجان گامی موثر در راستای اشتغالزایی و کارآفرینی بانوان است.
وی با بیان اینکه در راستای اجرای تبصره ۲ قانون بودجه و با هدف توانمندسازی زنان، بسیج سازندگی استان زنجان اقدام به ارائه تسهیلات ویژه کرده است، افزود: این تسهیلات که از دو منبع اعتباری استانداری (جزء ۳) و اعتبارات مرکزی (جزء ۴) تامین میشود.
مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان اظهار کرد: این تسهیلات در دو بخش اصلی کارفرمایی و خویشفرمایی به زنان سرپرست خانوار و سایر بانوان جویای کار پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه اعتبارات اختصاص یافته از جزء سه (اعتبارات استانداری): ۳۸۷ میلیارد تومان و جزء چهار (اعتبارات مرکزی): ۱۴۰ میلیارد تومان است، یادآور شد: تاکنون از این مجموع این اعتبار ۱۱۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
جهانبخشی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین محورهای فعالیت بسیج سازندگی در حوزه توانمندسازی زنان، اجرای طرح فدک است، گفت: در این طرح، بانوان پس از گذراندن دورههای آموزشی تخصصی و دریافت گواهی مهارت، وارد سامانه ثبتنام شده و پس از طی مراحل ارزیابی، تسهیلات لازم جهت ایجاد کسب و کار دریافت میکنند.
اشتغال ۲۶۱ نفر در حوزههای مختلف
وی با بیان اینکه یکی از دستاوردهای مهم طرح فدک ایجاد اشتغال برای بیش از ۲۶۱ نفر در حوزههای مختلف بهویژه صنعت پوشاک است، عنوان کرد: همزمان با هفته بسیج سال جاری افتتاح کارگاه خیاطی با اشتغالزایی برای بیش از ۴۰ نفر از اقدامات مهم در این زمینه بوده است.
مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان ادامه داد: توانمندسازی زنان و افزایش مشارکت آنها در فعالیتهای اقتصادی و کسب درآمد برای آنان نیز از دیگر دستاوردهای مهم این طرح است که زنان همگام با مردان در زمینه تولید و اقتصاد پیش میروند.
فدک الگویی برای توانمندسازی بانوان
صغری علیمردانی، مسئول بسیج جامعه زنان سپاه زنجان گفت: فعالیتهای اقتصادی بانوان از صدر اسلام همیشه یکی از ارکان مهم توسعه و پیشرفت جوامع بوده است.
وی با بیان اینکه در این میان، حضرت خدیجه (س) بهعنوان اولین بانوی پیشگام در عرصه تجارت و اقتصاد، الگویی بارز از توانمندی و فعالیت های اقتصادی زنان ارائه میکند، افزود: پس از ایشان، حضرت زهرا (س) نیز با طرح فدک، فعالیتهای اقتصادی خود را آغاز کردند.
مسئول بسیج جامعه زنان سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان ابراز کرد: الگوی زندگی حضرت زهرا (س) میتواند سرمشق ارزشمندی برای بانوان امروز در عرصههای مختلف فعالیتهای اقتصادی باشد.
وی با تاکید بر اینکه این فعالیتها در پیشبرد اقتصاد مقاومتی و تقویت بنیانهای اقتصادی خانواده و جامعه موضوعی حیاتی است، عنوان کرد: میتواند مسیر رشد و توسعه را هموار کند.
تقویت اقتصاد مقاومتی
علیمردانی با تاکید بر اینکه بسیج جامعه زنان، بهعنوان پرچمدار ترویج سبک زندگی فاطمی، وظیفه دارد الگوهایی مناسب در زمینه اقتصادی ارائه و با نگاهی جامع به تربیت و توانمندسازی بانوان ارائه کند، تصریح کرد: در این راستا به طرحهایی مانند طرح فدک میتوان گامی برای شناسایی موقعیتهای اقتصادی در مناطق مختلف توجه کرد.
وی با اشاره به اینکه این طرح با هدف سرمایهگذاری بر توانمندیهای بانوان و ارتقاء آنها میتوانند نقش بهسزایی در ایجاد و خودکفایی ایفا کند، افزود: شناسایی تواناییهای بالقوه و بالفعل در نواحی مختلف، زمینهساز ایجاد کارگاههای توانمندسازی خواهد بود که در نتیجه آن، زنان میتوانند بهعنوان نیرویی فعال و کارآفرین عمل کنند.
مسئول بسیج جامعه زنان سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین اهداف این طرح، حمایت از زنان بهویژه زنان سرپرست خانوار است، اظهار کرد: این بانوان در فضایی سالم و همراه با حفظ شان مادری، میتوانند به فعالیتهای اقتصادی بپردازند و نقش مهم خود را در خانواده ایفا کنند.
وی یادآور شد: کارگاههای آموزشی و توانمندسازی، فرصتی است تا این افراد مهارتهای لازم را کسب کنند و از طریق شغل علاوه بر این برای نیازهای اقتصادی خود را رفع کنند.
علیمردانی خاطرنشان کرد: طرح فدک میتواند بهعنوان الگویی موفق در اقتصاد مقاومتی معرفی شود که از طریق آن، بانوان نقشی را در رونق و تحقق اقتصادی جامعه ایفا خواهند کرد.
وی مطرح کرد: این طرح با بهرهگیری از ظرفیتهای محلی و منطقهای، میتواند به شکوفایی اقتصادی کمک کند.
فدک زمینهساز و انگیزهدهنده
زهرا نجفیان، از بانوانی است که توانسته با حمایتهای طرح فدک برای خود حرفه و درآمد ایجاد کند در گفتگو با خبرنگار موجرسا گفت: من همیشه به خیاطی علاقه داشتم و به دنبال راهی بودم که بتوانم در کنار درآمد آن کسب کنم و در این شرایط اقتصادی به همسرم کمک کنم.
وی افزود: این علاقه به خیاطی، نه تنها به من فرصت یک حرفه جدید داد، بلکه به من انگیزه داد تا یک مسیر اقتصادی جدید را شروع کنم.
این بانو با بیان اینکه ابتدا از طریق بسیج جامعه زنان، آموزشهای لازم را در این زمینه فراگرفتم، ابراز کرد: این دورهها به من کمک کرد تا مهارتهای خیاطی را فراگیرم.
وی تصریح کرد: امروز نه تنها در حرفه خیاطی مشغول به کار هستم، بلکه از این طریق به درآمد اقتصادی مناسبی نیز دست یافتهام.
نجفیان با اشاره به اینکه این درآمدها، علاوه بر اینکه به من کمک میکند تا در مدیریت هزینههای زندگی برنامهای داشته باشم، یادآور شد: از طرفی دیگر فعالیت در این عرصه بهعنوان یک سرگرمی نیز برای من میشود که در کنار مشغلههای روزانه، نشاط و انگیزههای جدید ایجاد میشود.
وی خاطرنشان کرد: با گذشت زمان، ایدههایی در ذهنم شکل گرفت که میخواهم از تجربهها و آموزشهایی که در این مسیر به دست آوردهام، استفاده کرده و کارگاهی برای آموزش خیاطی ایجاد کنم.
این بانو با بیان اینکه هدفم این است که بانوانی که در جستجوی یک فرصت شغلی و درآمدزایی هستند، آموزش دهم تا خودکفا شوند، اظهار کرد: تا آنان هم مانند من برای خود درآمدی پایدار ایجاد کنند.
وی مطرح کرد: ایجاد این کارگاه نهتنها برای من یک فرصت بزرگ است، بلکه در مستقل بودن و اعتماد به نفس دادن به من کمک بسیار بزرگی بود.
انتهای خبر/