logo
امروز : یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ساعت ۲:۱۱
[ شناسه خبر : ۴۲۸۵۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئيس دانشگاه پیام نور زنجان تاکید کرد:

لزوم مشارکت در کاهش مصرف انرژی

لزوم-مشارکت-در-کاهش-مصرف-انرژی-
رئيس دانشگاه پیام نور زنجان گفت: مشارکت در پویش کاهش ۲ درجه‌ای دما می‌تواند آغازی شایسته برای صرفه‌جویی باشد به‌شرطی که همه در کنار هم برای تحقق آن‌ تلاش کنیم.

رویا کرمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه افزایش بی‌رویه مصرف انرژی نه‌تنها منابع تجدیدناپذیر و پایان‌یافتنی انرژی را به ‌سرعت تخریب می‌کند، بلکه به واسطه نشر آلاینده‌های گوناگون در محیط‌های پذیرنده (هوا، آب و خاک) محیط زیست را با تغییرات برگشت‌ناپذیری مواجه ساخته است، اظهار کرد: جهان در حالتی قرار گرفته است که متخصصان محیط‌ زیست آن را حالت فشار بیش‌ ازحد می‌نامند که عمده آن ناشی از تأثیرات انسانی بر محیط‌ زیست در نتیجه تولید و مصرف انرژی است که بخش‌های جدایی‌ناپذیر اقتصاد مدرن است.

بیشتر بخوانید

وی بیان کرد: انسان در مقايسه با هر دوره زمانی در تاریخ بشر، اکوسیستم‌ها را با سرعت و وسعت بيش‌تری تغییر داده و عمده این تغییرات و تأثیرات انسانی بر محیط‌زیست به تولید و مصرف انرژی باز می‌گردد.

رئيس دانشگاه پیام نور زنجان عنوان کرد: امروزه در سراسر جهان تأمین پایدار، مقرون‌ به‌صرفه و امن انرژی و از طرفی مصرف بهینه از مهم‌ترین دغدغه‌های کشورها به شمار می‌رود و بر اساس اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، حفاظت محیط‌ زیست که نسل امروز و نسل‌های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی می‌شود.

وی با بیان اینکه مقایسه میزان مصرف منابع زیستی با ظرفیت زیستی کشور نشان می‌دهد که وابستگی به انرژی، منابع طبیعی و همچنین نبود الگوی مصرف منطقی موجب اتلاف سرمایه‌های کشور و ایجاد نگرانی‌های عمده‌ای شده است، گفت: تأکيد بر اصلاح الگوی مصرف لازم است از بنیادی‌ترین واحد جامعه و حتی فراتر از آن از آموزش‌های دوران تحصیل آغاز شود.

رئيس دانشگاه پیام نور زنجان ادامه داد: تربیت فرزندانی که مصرف بهینه حامل‌های انر|ژی را یک وظیفه اجتماعی، قانونی و حتی اخلاقی خود می‌دانند و حتی فراتر از آن علاوه بر عمل به اصول مصرف بهینه به‌عنوان‌ کنشگرانی حساس به مصرف بهینه حامل‌های انرژی عمل می‌کنند می‌تواند خانواده و جامعه‌ای را اصلاح کند. 

کرمی اضافه کرد: کنشگری در مصرف بهینه حامل‌های انرژی نیازمند شناخت واقعیت‌ها، باور به آن‌ها و تغیر نگرش پایدار برای رسیدن به عمل است.

وی گفت: پرواضح است که گام اول تولید انرژی‌های پاک و سبز ایجاد مشاغل جدید مرتبط و کاهش وابستگی به منابع انرژی و گام دوم فرهنگ‌سازی، ارائه‌ دانش، مهارت مورد نیاز و معرفی الگوهای صحیح مصرف است.

رئيس دانشگاه پیام نور زنجان ابراز کرد: هر فرد و خانواده‌ای که باور دارد برای آینده فرزند و فرزندانش باید پس اندازی کند لازم است به مصرف بهینه حامل‌های انرژی توجه ویژه داشته باشد، تا نسل آینده فردا روز بتواند اکسیژنی برای تنفس، منابعی تجدیدپذیر و غیر آن برای مصرف، منابع و سرمایه‌ای برای رونق اقتصادی و جامعه‌ای بدور از تنش و استرس را تجربه کند.

کرمی بیان کرد: جهت رسیدن به محیط زیستی سالم، اقتصادی پایدار و تحقق عدالت اجتماعی درک و آگاهی کامل از الگوها و رفتارهای مصرف بهینه انرژی ضروری است.

 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر