همراهی مردم راهحل عبور از ناترازی انرژی
جلیل جزونقی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ گفت: در راستای پویش اعلامی از سوی رئیس جمهور مبنی کاهش 2 درجهای دمای محیط، از همه شهروندان درخواست داریم همکاری لازم را داشته باشند چراکه این امر به توزیع انرژی در نقاط مختلف کشور و استمرار سوخترسانی به تمام هموطنان میانجامد و همبستگی ملی را ایجاد خواهد کرد.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه استان زنجان جزو مناطق سردسیری کشور محسوب میشود، افزود: طبیعتاً در این مناطق مصرف گاز افزایش مییابد. در آیات قرآنی نیز آمده است کسانیکه اسراف و تبذیر میکنند، برادران شیطان هستند. توصیه دین مبین اسلام پرهیز از اسراف است.
فرماندار شهرستان ابهر با اشاره به اینکه مؤمنان همیشه به این مسائل اهمیت میدهند، تصریح کرد: اما نیاز است در خصوص مصرف صحیح انرژی به یکدیگر تذکر دهیم و این حرکت ملی را جدی بگیریم. از آنجایی که در شرایط کنونی، مدیریت مصرف انرژی یکی از اولویتهای اصلی کشور است، همگان باید در این مسیر با یکدیگر همکاری کنند.
وی با توضیح اینکه برای رفع ناترازیها در مصرف انرژی باید فرهنگسازی مصرف گاز صورت بگیرد، متذکر شد: این کار به معنای استفاده کمتر یا قطع مصرف انرژی نیست، بلکه هدف استفاده بهینه و پرهیز از بههدر دادن انرژی است. به این ترتیب، هر فرد میتواند با رعایت الگوهای صرفهجویی، سهم خود را در کاهش مشکلات ناترازی انرژی ایفا کند.
جزونقی یادآور شد: عمل به قوانین و داشتن چشمانداز کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت میتواند بسیاری از مشکلات ناترازی انرژی را کاهش دهد.
وی افزود: اگر همشهریان بهصورت توأمان مصرف گاز و برق خود را تا ۲۰ درصد با الگوهای صرفهجویی کاهش دهند، میتوانند به کشور در تأمین سوخت و برق یاری کنند. این تغییرات کوچک در مصرف فردی میتواند اثرات بزرگی بر وضعیت انرژی کشور داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به اینکه وضعیت ناترازی انرژی در فصل سرما دو برابر میشود، تأکید کرد: با توجه به اینکه برنامههای متعددی برای حل این مشکل در دست اقدام است، اما رعایت دمای رفاه بهترین راهکار برای عبور از شرایط کنونی است. کاهش دمای منازل و محیطهای عمومی بهطور موقت، میتواند فشار بر منابع انرژی را کاهش داده و شرایط بهتری را برای تأمین انرژی فراهم آورد.
فرماندار شهرستان ابهر با بیان اینکه نباید تولید در صنایع متوقف شود، اضافه کرد: صنایع باید برای استفاده از سوخت جایگزین تدابیر لازم را بیندیشند تا در هنگام محدودیت در مصرف انرژی، به تولید ادامه دهند. این اقدام باعث میشود تا چرخه تولید کشور دچار اختلال نشود و تأمین نیازهای داخلی همچنان در اولویت قرار گیرد.
وی به کنترل مصرف انرژی در ادارات، مدارس و مساجد اشاره کرد و گفت: ارگانها با مصرف درست انرژی و رعایت دمای رفاه میتوانند در بخشهای خانگی و صنعتی نیز کمککننده باشند. به این ترتیب، اگر همه بخشها و اقشار جامعه در مصرف انرژی دقت کنند، میتوان از بحران ناترازی انرژی عبور کرد و شرایط بهتری برای کشور فراهم ساخت.
انتهای خبر/