logo
امروز : چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ساعت ۵:۳۶
[ شناسه خبر : ۴۲۷۴۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
عضو هیأت امنای مؤسسه پژوهشی امام خمینی (ره):

بصیرت بالا از ویژگی‌های بارز علامه مصباح بود

بصیرت-بالا-از-ویژگی‌های-بارز-علامه-مصباح-بود-
عضو هیأت امنای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: بصیرت بالا از ویژگی‌های بارز علامه مصباح بود و در واقع ایشان موقعیت‌شناس واقعی بودند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ حجت‌الاسلام مجتبی مصباح‌یزدی در مراسم دومین همایش بزرگداشت علامه مصباح یزدی که در دارالقرآن کریم زنجان برگزار شد، اظهار کرد: در ایام سالگرد علامه مصباح یزدی هستیم که در کنار آن مناسبت‌های دیگر نیز پیش‌رو است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه از ویژگی‌های علامه مصباح یزدی بصیرت بالای ایشان بود، ادامه داد: این توصیفات را می‌توان در کلمات رهبر انقلاب مورد بررسی قرار داد که بصیرت به معنای واقعی کلمه خلاصه شده است.

عضو هیأت امنای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) عنوان کرد: در آستانه دهه بصیرت قرار داریم و در سال ۱۳۸۸ مهم‌ترین رویداد بصیرتی در کشور رقم خورد.

وی با اشاره به اینکه در حقیقت بصیرت به معنای این است که انسان لایه‌های پنهان را تشخیص دهد آن را درک و به دنبال آن و در راستای آن عمل کند، افزود: فهم و عمل بصیرانه امری مهم تلقی می‌شود.

عضو هیأت امنای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) عنوان کرد: انسان‌ها مانند بقیه حیوانات در برخی ادراکات مشترک هستند مانند دیدن و شنیدن که در حیوانات پی بردن به علت آنان نیاز به تأمل ندارد ولی اقدامات انسان با درک موضوعات مختلف نیاز به بررسی دارد.

مصباح‌یزدی ادامه داد: انسان دارای بصیرت نیاز به درک بیش‌تر از محیط پیرامون دارد و این افراد با بصیرتی که دارند زیبایی آنان را بیش‌تر درک می‌کنند.

وی گفت: درک روابط و رفتار انسانی با توجه به این نکته که انسان موجودی پیچیده است قابل تأمل بوده زمانی که رفتاری از انسان سر می‌زند دارای معنا بوده رفتار انسان دارای شعور و هدف است.

عضو هیأت امنای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) اضافه کرد: در بحث علوم انسانی و اجتماعی روش تحقیق فرق می‌کند و به خاطر همین رفتار انسان معنادار است و در علوم مکانیک حرکات اجسام مشاهده و قابل اندازه‌گیری است.

وی ابراز کرد: امروزه در فضای مجازی و تبلیغات هر که هر چه می‌گوید پذیرش می‌شود که باید درست و غلط بودن آن بررسی شود. از این رو انسان یک موجودی پیچیده است.

عضو هیأت امنای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) عنوان کرد: در روابط انسانی گاهی دشمن و اهداف آن مشخص است و برای رسیدن به هدف با لبخند وارد شده که همان فرد جلاد چنان با لبخند وارد می‌شود که بیننده آن معصوم می‌بیند و فهمیدن این که هدف این شخص چیست و وابسته به لایه‌های پنهان داشته که نیاز به درک دیگر دارد.

مصباح‌یزدی با اشاره به اینکه بصیرت در هر کاری لازم است و لایه‌ها چنان است که برای مردم عادی قابل فهم نیست و نیاز به بررسی عمیق دارد، گفت: شناخت دوست و دشمن حقیقی در روابط انسانی نیاز به برسی و تجزیه و تحلیل دارد باید آگاهی و بصریت لازم را داشت تا در دام آنان گرفتار نشد.

وی ادامه داد: فریب، ابزاری و عملیاتی است که در روابط انسانی به کار گرفته و در بسیاری از موارد سوءاستفاده می‌شود و باید دقت لازم را داشت تا بتوان فریب دشمنان را نخورد و با آنان مقابله کرد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر