کشت حداقلی محصولات دیمی در طارم
منوچهر یارمحمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا» گفت: کاشت محصولات دیم در شهرستان طارم معمولاً از اواخر بهمنماه آغاز میشود. البته زمان دقیق کاشت به عوامل مختلفی مانند نوع محصول، شرایط آب و هوایی سالانه و ارتفاع منطقه بستگی دارد.
بیشتر بخوانید
وی افزود: طارم به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، بهویژه میزان بارندگی نسبتا خوب، محصولاتی مانند گندم، نخود، عدس و سایر محصولات کشاورزی را به صورت دیم کشت میکند. البته میزان تولید در کشت دیم به میزان بارندگی سالانه وابسته است.
یارمحمدی با اشاره به شرایط آب و هوایی نسبتا نامطلوب، بهویژه کمبود بارندگی که تا به امروز حدود نیم تا یک و نیم میلیمتر بارندگی، گفت: این مسئله موجب شده است که کشت محصولات دیم کمتر انجام شود. این میزان بارندگی بسیار ناچیز و برای رشد محصولات کشاورزی مطلوب نیست.
وی ادامه داد: با توجه به وابستگی تقریباً کامل به آبیاری (۹۹ درصد وابسته به آب) و کمبود بارندگی در سال جاری، احتمال کشت دیم پایین است.
رئیس جهاد کشاورزی طارم ابراز کرد: این مسئله نشاندهنده آسیبپذیری منطقه در برابر خشکسالی و نیاز به مدیریت منابع آبی پایدارتر است.
وی با بیان اینکه کشاورزی در شهرستان طارم ۹۹ درصد بهصورت آبی انجام میشود، اضافه کرد: کشاورزی در شهرستان طارم تقریباً بهطور کامل به آبیاری وابسته است.
یارمحمدی تصریح کرد: منابع آبی برای کشاورزی در شهرستان طارم بسیار حیاتی است و چالشهایی مانند کمآبی و مدیریت منابع آب در شهرستان وجود دارد که با احداث سد قابل جبران خواهد بود.
وی از شروع کاشت سیبزمینی در شهرستان طارم خبر داد و گفت: کاشت سیبزمینی از نیمه دوم آذر (اواسط آذر تا اواسط دی) آغاز شده و تا اواسط بهمن (اواسط دی تا اواسط بهمن) ادامه دارد.
رئیس جهاد کشاورزی طارم اظهار کرد: برداشت محصول سیبزمینی از اوایل خرداد (اواخر اردیبهشت تا اوایل خرداد) آغاز میشود و تا اوایل تیر (اوایل خرداد تا اوایل تیر) انجام میشود.
انتهای خبر/