logo
امروز : پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۱۳
[ شناسه خبر : ۴۲۶۳۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
معاون امور عمرانی استاندار زنجان خبر داد:

لزوم تخصیص به موقع اعتبارات عمرانی زنجان

لزوم-تخصیص-به-موقع-اعتبارات-عمرانی-زنجان
معاون امور عمرانی استاندار زنجان با تأکید بر اهمیت تخصیص به موقع اعتبارات عمرانی، گفت: عدم تخصیص به موقع این اعتبارات، موجب مشکلات زیادی برای پروژه‌های عمرانی در استان می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ سید محمد شعاعی امروز در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان زنجان، ضمن اشاره به وضعیت دشوار استان‌های سردسیر کشور، به مشکلات تخصیص اعتبارات عمرانی اشاره و اظهار کرد: استان زنجان که جزو استان‌های سردسیر کشور محسوب می‌شود، در ۶ ماه نخست سال اعتبارات عمرانی چندانی دریافت نمی‌کند. در ۶ ماه دوم که با فصل سرد سال مواجهیم، روند اجرای پروژه‌های عمرانی به کندی پیش می‌رود و این مسئله باعث می‌شود که بسیاری از پروژه‌ها به سال آینده منتقل شود.

بیشتر بخوانید

وی افزود: در این شرایط، تورم ۳۰ تا ۴۰ درصدی موجب افزایش هزینه‌ها و مشکلات بیشتری در پیشبرد پروژه‌های عمرانی می‌شود. این وضعیت نه تنها روند اجرای طرح‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه به ناترازی در تخصیص منابع نیز منجر می‌شود.

معاون امور عمرانی استاندار زنجان تأکید کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و مجلس باید اعتبارات استان‌های سردسیر را با نظمی دقیق‌تر تخصیص دهند تا این استان‌ها بتوانند از منابع مالی خود به نحو بهتری برای پیشبرد پروژه‌های عمرانی بهره‌برداری کنند. 

وی در ادامه به وضعیت تخصیص اعتبارات به استان زنجان اشاره کرد و گفت: استان زنجان در زمینه تخصیص اعتبارات عمرانی و گندم جزو استان‌های آخر بود و این مسئله وضعیت را دشوارتر کرده است.

در همین راستا، احمد خداوردیان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان نیز در ادامه جلسه اظهار داشت: پیشنهاد تخصیص بودجه به استان‌های سردسیر که امسال عملی شد، یک گام مثبت در جهت رفع مشکلات این استان‌هاست. این بند قانونی که بر لزوم تخصیص به موقع اعتبارات تأکید دارد، منطقی و ضروری است.

وی همچنین اشاره کرد: دستگاه‌ها باید زمان‌های مناسب از سال را برای اجرای پروژه‌های عمرانی در نظر بگیرند و برنامه‌ریزی‌ها به دلیل تخصیص بودجه در نیمه دوم سال در ماه‌های اولیه سال جدید پروژه‌ها به مناقصه و اجرا می‌رسد که در این صورت با مشکلات تورمی مواجه می‌شوند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان افزود: در سال جاری، میزان تخصیص اعتبارات تملک دارایی‌های استان از تمامی منابع به ۶۰.۴۱ درصد رسید که در مجموع یک سال خوب از نظر تخصیص منابع بودیم، اما همچنان چالش‌هایی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.

توجه ویژه به تأمین اعتبارات راهداری 

اصغر اسماعیلی، مدیرکل راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای استان زنجان نیز در این جلسه با تأکید بر مشکلات خاص پروژه‌های راهداری در فصل سرد سال، خواستار توجه ویژه به تأمین اعتبارات این بخش برای پیشبرد پروژه‌های راهداری شد.

وی با اشاره به اینکه پروژه‌های راهداری عمدتاً در خارج از محدوده شهری قرار دارند، گفت: با شروع فصل سرد سال، پروژه‌های راهداری به دلیل برودت هوا عملاً تعطیل می‌شود و شرایط اجرایی برای ادامه این پروژه‌ها وجود ندارد. این موضوع نیازمند توجه خاصی به تأمین اعتبارات راهداری است تا بتوانیم پروژه‌ها را به‌طور مؤثر عملیاتی کنیم.

مدیرکل راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای استان زنجان همچنین افزود: بخشی از مشکلات موجود به مسائل کشوری مربوط می‌شود، اما در سطح استان باید نگاه ویژه‌ای به اداره کل راهداری داشته باشیم. در حالی که دستگاه‌هایی که پروژه‌های عمرانی آن‌ها در محدوده شهری قرار دارد، تا حدی پروژه‌ها را در فصل سرد ادامه می‌دهند، راهداری در زمستان کاملاً تعطیل می‌شود و پروژه‌ها متوقف می‌مانند.

وی بر لزوم تخصیص به‌موقع اعتبارات راهداری تأکید کرد و گفت: برای این‌که پروژه‌های راهداری بتوانند به‌موقع و به‌طور مؤثر پیش بروند، نیاز است که اعتبارات این بخش به‌ویژه در فصل‌های سرد سال تأمین و تخصیص یابد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که شرایط جوی و تغییرات اقلیمی می‌تواند تأثیر زیادی بر روند اجرایی پروژه‌های راهداری داشته باشد و ضرورت تخصیص منابع مالی و اعتباری برای این بخش بیشتر از پیش احساس می‌شود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر