logo
امروز : چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۳۵
[ شناسه خبر : ۴۲۶۰۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
مدرس حوزه و دانشگاه:

ازدواج در سنین مناسب باید فرهنگ‌سازی شود

ازدواج-در-سنین-مناسب-باید-فرهنگ‌سازی-شود
مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه به دلیل داشتن نگرش غلط به موضوع ازدواج سن ازدواج در جامعه ما افزایش پیدا کرده است، گفت: اگر بخواهیم فرهنگ‌سازی کنیم باید سعی در این داشته باشیم که ازدواج در سنین مناسب و در سن نیاز اتفاق بیفتد.

مونس عباسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: یکی از مقدس‌ترین کانون‌های اجتماعی که در اسلام وجود دارد نهاد خانواده است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه دین اسلام افراد را بسیار به ازدواج و صاحب اولاد شدن ترغیب کرده است، افزود: دین اسلام این عوامل را از اساس دین می‌داند چون دید دین ما  اجتماع است.

مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه به دلیل داشتن نگرش غلط به موضوع ازدواج سن ازدواج در جامعه ما افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: اگر بخواهیم فرهنگ‌سازی کنیم باید سعی در این داشته باشیم که ازدواج در سنین مناسب و در سن نیاز اتفاق بیفتد.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ کنونی ما با فرهنگ ناب اسلام محمدی تفاوت دارد، عنوان کرد: چراکه اسلام بر نداشتن تجملات و چشم و هم چشمی تاکید دارد و ما باید یک نگاه نو به این مسئله داشته باشیم.

عباسی با اشاره به اینکه چیزی که در شرایط کنونی مرسوم شده، آداب و رسوم غلطی مانند بردن عیدی و یلدایی و عوامل تجملاتی این چنینی سبب شده است جوانان ما تمایل چندانی به ازدواج نداشته باشند، اظهار کرد: در این حالت ازدواج نیازمند صرف هزینه‌های گزاف است.

وی بیان کرد: اگر ما فرهنگ‌سازی درستی انجام بدهیم و از نظر فرهنگی و اقتصادی افراد همسان باشند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد و ازدواج رونق خواهد گرفت.

مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: آداب و رسوم در زمان ما بر آن‌چه که اسلام بر آن تاکید دارد غلبه پیدا کرده است و این امر باعث شده است که در شرایط کنونی ازدواج یک مراسم بسیار مشکل برای جوانان باشد چراکه افراد به دلیل وجود هزینه‌های بالا و شرایط سخت زیر بار امر ازدواج نمی‌روند.

وی با بیان اینکه توقعات‌ بیجا نیز یکی از عوامل موثر بر کاهش ازدواج است که خانواده و افراد از همدیگر دارند، گفت: اگر فرد در اوایل زندگی همه امکانات و شرایط مانند مسکن، خودرو و سایر موارد را آماده داشته باشد و ازدواج کند دیگر شور و نشاط جوانی را از دست داده است.

عباسی گریزی به دیگر موانع ازدواج زد و ادامه داد: قرار دادن مهریه سنگین از دیگر دلایل کاهش ازدواج است در حالی که در اسلام مهریه را فقط در مادیات قرار نداده است.

وی با تاکید بر اینکه خود ما هستیم که شرایط را سخت می‌کنیم، عنوان کرد: باید فرهنگی در جامعه غلبه داشته باشد که بتوانیم جوانان را در سن نیاز به این مقوله برسانیم نه در موقعی که صرفاً جهت فرار از تنهایی افراد تن به ازدواج می‌دهند.

مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امر ازدواج و افزایش آن نیازمند شرایطی است، بیان کرد: فراهم‌سازی این شرایط نیز نیازمند همت مردم و ارگان‌های فرهنگ‌ساز در جامعه مانند مدارس دانشگاه‌ها حوزه‌های علمیه است تا آموزش‌های لازم را در زمینه‌های لازم ارائه دهند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر