logo
امروز : پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۸
[ شناسه خبر : ۴۲۴۳۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
یادداشت؛

چالش‌های پیش‌روی سوریه

چالش‌های-پیش‌روی-سوریه
ساختار ملی سوریه قومیت‌ها، اقوام، طوایف و قبایل است و ترکیب آن‌ها و جمع کردن سلیقه‌ها و پیدایش اتحاد عمل و اتحاد رویه از امور مشکل پیش‌روی ملت سوریه است و تفاهم ملی را مشکل می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ تجربه: احمد شاه مسعود می‌گوید ما کابل را چند بار تصرف کردیم ولی قدرت تشکیل دولت را نداشتیم و از متخصصان بهداشت، آموزش، صنعت، علوم و سایر موارد کسی حاضر نمی‌شد تصدی وزارت بکند! 

بیشتر بخوانید

در عین حال نیروهای ما راننده هلی‌کوپتر و تیربارچی و تک تیرانداز و تخریب‌چی  و امثال هم بودند، ناچار شدیم از کابل عقب‌نشینی کنیم و به کوهستان‌ها پناه ببریم.

 در سوریه اجرای انتخابات و تشکیل دولت و تعیین وزراء و برپایی مجلس، همگی دچار چالش خواهد بود و نیروهای تروریستی که به دکتر، مهندس، قاضی، وکیل، وزیر محتاج هستند و همکاری ملی را لازم دارند.

تفاهم ملی

 ساختار ملی سوریه قومیت‌ها، اقوام، طوایف و قبایل است و ترکیب آن‌ها و جمع کردن سلیقه‌ها و پیدایش اتحاد عمل و اتحاد رویه از امور مشکل پیش‌روی ملت سوریه است و تفاهم ملی را مشکل می‌کند و به‌خصوص سهم‌خواهی‌های آینده گروه‌های مسلح (تروریستی)، گروه‌های منشعب از القاعده ۲۳ گروه، گروه‌های منشعب از داعش یک گروه، ارتش ملی ستاد حلب ۴۳ گروه، ارتش ملی ستاد ادلب ۲۳ گروه، ارتش و نیروهای مسلح  از هم پاشیده، سوریه در استان‌های مختلف، نیز افق آینده را تیره نشان می‌دهد و پیدایش تفاهم ملی نیاز به تلاش‌های فراوانی دارد.

به‌خصوص اگر کنش‌های کشورهایی مثل عربستان، امارات، ترکیه، روسیه و آمریکا را به آن اضافه کنیم، وضعیت پیچیده‌تر می‌شود. 

کشورهای همسایه

رژیم صهیونیستی: سوریه در جولان دارای منافع قطعی ملی است و رژیم کودک‌کش نشان داده است این مناطق را اشغال کرده و در ادامه آن مرزهای بالاتری را برای امن خود به سوریه تحمیل خواهد کرد.

روسیه: در طرطوس و لاذقیه پایگاه‌های روسی و اجاره چندین ساله منطقه توسط روس‌ها، اجازه توسعه در غرب را به سوریه نخواهد داد و هم‌اکنون تجهیزات سنگین نظامی با چندین ناو، ناوشکن، هواپیما‌بر و پهباد و موشک در راه است تا در لاذقیه تخلیه شود و در مدیریت منطقه سهم داشته باشد.

عراق: مسلماً عراق برای جلوگیری از وضعیت مشابه داعشی‌ها ناچار است محور بوکمال و دیرالزور را با قدرت مدیریت و حفظ کند  و حشد‌الشعبی باید برنامه‌های مراقبتی و نفوذی داشته باشد تا واکنش سریع و مناسب داشته باشد. 

ترکیه: با گسترش سریع واحدهای تروریستی، جهت حفظ مرزهای شمالی، با گروه های پ.ک.ک و مشابه در تضعیف دولت ترکیه همکاری‌هایی را شاهد خواهیم بود.

دولت ترکیه در داخل سوریه هم نیرو دارد که مزاحم تلقی خواهند شد و منافع اقتصادی هم دارد که برای آن باید از ناتو و آمریکا اجازه بگیرد و در ردیف اول نیست.

ایران: منافع خود را فقط در محور مقاومت دیده و می‌بیند، بنابراین در صورتی که دولت آینده سوریه، تحلیل درستی داشته باشد و محور هفتم و منطقه جولان را فعال کند می‌تواند روی ایران حساب کند، همین الان رژیم صهیونیستی کلیه زیر‌ساخت‌های نظامی سوریه را می‌زند!

سید علا موسوی

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر