دشمن بهدنبال اتمیسازی فرهنگی در ایران است
حجتالاسلام موسی آقایاری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ گفت: غرب، با ترویج فردگرایی و تقویت خودمحوری، در تلاش است تا روحیه همبستگی، تعاون و ارزشهای والای جمعگرایی را از جامعه ایرانی بگیرد.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه این رویکرد هدفی ژرفتر از آنچه بهظاهر دیده میشود را دنبال میکند، افزود: فروپاشی پیوندهای سنتی و تاریخی که ریشه در فرهنگ دینی، اصالت خانوادگی و ارزشهای اخلاقی دیرینه ما دارند.
این پژوهشگر و مدرس حوزه تصریح کرد: فردگرایی افراطی، که همراه با ترویج مصرفگرایی، رقابتهای ناعادلانه و بیاعتنایی به دیگران گسترش یافته است، سعی دارد جامعه ایرانی را به افرادی تبدیل کند که تنها به منافع شخصی خود میاندیشند.
وی با تأکید بر اینکه ایرانی بودن، با حس مسئولیت در برابر خانواده، وطن و جهان پیرامون تعریف میشود، متذکر شد: قرآن کریم در اینباره میفرماید: «وَتَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَالتَّقوىٰ وَلا تَعاوَنوا عَلَى الإِثمِ وَالعُدوانِ» (مائده: ۲)، که به معنای تاکید بر همکاری و همبستگی در امور خیر و اجتناب از تفرقه است.
آقایاری با توضیح اینکه دین اسلام بر محوریت جمع و همبستگی اجتماعی تاکید ویژه دارد، متذکر شد: پیامبر اکرم (ص) فرمود: «مَثَلُ المُؤمِنینَ فِي تَوادِّهِمْ وَتَراحُمِهِمْ وَتَعاطُفِهِمْ كَمَثَلِ الجَسَدِ، إذا اشْتَكی مِنهُ عُضْوٌ تَداعی لَهُ سائرُ الجَسَدِ بِالسَّهَرِ وَالحُمّی»؛ مؤمنان نسبت به یکدیگر همچون اعضای یک پیکر هستند که در درد و شادی شریکاند. بنابراین، تضعیف این پیوندها به معنای فراموش کردن هویت دینی و اجتماعی ماست.
وی بیان داشت: فرهنگ وارداتی غرب، با ایجاد تمایلات خودمحورانه و اتمیسازی اجتماعی، در تلاش است ارزشهای ماندگار و غرورآفرین ایرانی، اسلامی را که ما را به عنوان ملتی متحد و قدرتمند شناسانده، به تدریج تضعیف کند. قرآن مجید میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا ما بِأَنفُسِهِمْ» (رعد: 11)؛ خداوند حال هیچ قومی را تغییر نمیدهد، مگر آنکه خود، اراده تغییر کنند. این آیه به ما میآموزد که اگر هوشیار نباشیم، زمینه تغییرات منفی را در خود ایجاد کردهایم.
پژوهشگر و مدرس حوزه اظهار داشت: وظیفه ماست که با بهرهگیری از تعالیم دین و فرهنگ اصیل ایرانی، در برابر این تهدید ایستادگی کنیم. امام علی (ع) میفرماید: «النَّاسُ صِنْفَانِ: إِمَّا أَخٌ لَكَ فِي الدِّينِ، أَوْ نَظِيرٌ لَكَ فِي الْخَلْقِ»؛ انسانها یا برادر دینی تو هستند یا همانند تو در خلقت. این نگاه بلند امام، روحیه احترام و تعامل اجتماعی را یادآور میشود که میتواند سد محکمی در برابر موج فردگرایی افراطی باشد.
وی با بیان اینکه خانواده، پایهایترین نهاد اجتماعی، نیازمند تقویت است، تأکید کرد: تقویت روحیه تعاون با بازگشت به ارزشهای جمعگرایانه همچون ایثار و کمک به یکدیگر میسر میشود.
آقایاری با اشاره به اینکه با بهرهگیری از میراث فرهنگی و دینی، آثار بزرگان ادب و حکمت ما همچون سعدی و مولوی، سرشار از روحیه جمعگرایی و معنویت است، گفت: سعدی در این خصوص میگوید: بنیآدم اعضای یک پیکرند، که در آفرینش ز یک گوهرند، بنابراین ما باید آگاهانه و هوشیارانه فرهنگ اصیل خود را پاس بداریم و اجازه ندهیم پیوندهای اجتماعیمان قربانی این اتمیسازی پنهان و خطرناک شود.
انتهای خبر/