logo
امروز : دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۳۹
[ شناسه خبر : ۴۲۰۹۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 5 دقیقه ]
در گزارش موج‌رسا بخوانید؛

طلای سرخ محصول سودآور در ابهر

طلای-سرخ-محصول-سودآور-در-ابهر
زعفران یک محصول صادراتی است که در ایران به صورت ویژه کشت می‌شود و با توجه به شرایط آب و هوایی شهرستان ابهر کاشت آن سود فراوانی را نصیب کشاورزان زحمت‌کش می‌کند‌.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ زعفران یک محصول صادراتی است که در ایران به صورت ویژه کشت می‌شود و کاشت آن سود فراوانی را نصیب کشاورزان زحمت‌کش می‌کند‌.

بیشتر بخوانید

زعفران محصولی است در متراژ کم دارای بازدهی بالایی بوده و به دلیل صادراتی بودن امکان بازگردانی سریع سرمایه وجود دارد که از ویژگی‌های مهم این محصول به‌شمار می‌آید.

این محصول نیاز به آبیاری کم دارد و با توجه‌ به کم‌آبی و کاهش بارندگی‌هایی که در سال‌های گذشته به‌وجود آمده است، کشت این محصول گزینه مناسبی برای کشاورزان این منطقه به‌شمار می‌آید.

با توجه به اینکه این محصول در طول سال تنها به ۲ تا ۴ مرحله آبیاری نیاز دارد و در مناطقی که میزان بارش متوسط دو مرحله آبیاری کافی بوده و اگر در منطقه‌ای میزان بارش متوسط باشد، تنها دو مرحله آبیاری محصول کافی است ولی در مناطق کم‌بارش، به چهار مرحله آبیاری نیاز خواهد داشت‌ ولی در کل می‌توان گفت محصول کم‌آبری است.

علاوه بر اینکه با کشت محصول می‌توان به سود بالایی رسید، تکثیر و فروش پیاز زعفران نیز درآمد بالایی دارد. کشاورزان ابهری هم می‌توانند با کشت این محصول به سود بالایی برسند.

ف

پیش‌بینی برداشت ۷۵ کیلوگرم زعفران در ابهر

سید علی ابراهیمی، سرپرست اداره جهاد کشاورزی شهرستان ابهر در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا با اعلام آغاز عملیات برداشت گیاه زعفران از مزارع شهرستان ابهر و با اشاره به سطح زیر کشت ۱۵ هکتاری زعفران، گفت: این گیاه خاص و باارزش در تمامی مناطق شهرستان کشت می‌شود و با اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۳۹۰ نفر روز و میانگین برداشت ۴.۷ کیلوگرم در هکتار، میزان درآمد ناخالص کشاورزان شاغل در این بخش، کمک شایانی به اشتغال شهرستان را دارد.

وی افزود: با انجام توصیه‌های فنی جهت تغذیه، آبیاری به موقع، کافی و همچنین برداشت و فرآوری اصولی و بهداشتی محصول در بالا بردن کیفیت محصول تولیدی تأثیر به‌سزایی دارد.

سرپرست اداره جهاد کشاورزی شهرستان ابهر گفت: پیش‌بینی می‌شود ۷۵ کیلوگرم محصول زعفران از باغ‌های زعفران این شهرستان برداشت شود.

وی بیان کرد: گل‌های زیبا و فیروزه‌فام زعفران، با توجه به ویژگی‌های خاص، نیاز آبی کم‌تر، درآمد بیش‌تر و کم‌ترین مدیریت داشت، پهنه اراضی شهرستان ابهر را نیز در برگرفته و در این شهرستان با استقبال کشاورزان مواجه شده است.

ز

کشاورزان توصیه‌های کارشناسان کشاورزی را جدی بگیرند

محبوبه حدادیان، کارشناس‌ مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ابهر گفت: کوددهی زعفران یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید در اولویت کاشت زعفران قرار بگیرد. همه‌ کشاورزان زعفران‌کار که به دنبال کود افزایش گل‌دهی زعفران و افزایش سایز پیاز زعفران خود هستند بدانند پاسخ آن‌ها در یک برنامه کوددهی مناسب است.

وی متذکر شد: کود مناسب زعفران یک محصول خاص نیست، مجموعه‌ای از کودها هستند که در هر مرحله از کوددهی زعفران، در کنار همدیگر می‌توانند تغذیه زعفران را فراهم کنند، بنابراین توصیه می‌شود در این مورد با کارشناسان کشاورزی مشورت کنند.

 کارشناس‌ مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ابهر تصریح کرد: در گذشته هدف صرفاً تولید بود و ما در بازاریابی مشکل داشتیم ولی امروزه تولید در کنار بازاریابی اهمیت بالایی دارد.

غ

ابهر ظرفیت تبدیل به قطب زعفران را دارد

سعید نورمحمدی، زعفران‌کار ابهری در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: به همراه همسرم از سال ۹۳ تصمیم به کشت زعفران گرفتیم و با یک باغچه کوچک شروع کردیم، سال بعد تصمیم گرفتیم در مزرعه کشت کنیم که با توجه به نبود آموزش کافی و نشناختن پیاز مرغوب با شکست و ضرر قابل توجهی برخورد کردیم.

وی با بیان اینکه سال ۹۷ با آموزش کامل، شناخت کافی و گرفتن تجربه و آموزش از کشاورزان نمونه، کشت زعفران را در زمینی با متراژ یک هزار و ۲۰۰ مترمربع شروع کردیم، افزود: نتیجه خوبی گرفتیم که سال به سال این مقدار را افزایش دادیم و اکنون در مساحت‌ و نقاط مختلف شهرستان به مساحت ۴.۵ هکتار رسیدیم.

این زعفران‌کار ابهری با تأکید بر اینکه در حال حاضر در روستای نورین، باغات ابهر، قروه، شناط، صائین‌قلعه و سلطانیه کشت مجموعه‌ای به نام نازگل را احداث کردیم، تصریح کرد: با تجربه خوبی که به‌دست آوردیم، تیر ماه بهترین زمان کشت و سه نوبت آبیاری در ابهر جواب می‌دهد.

وی با توضیح اینکه در جهت توسعه در حال حاضر به مدت سه سال است که آموزش و تدریس رایگان با گواهینامه در جهاد کشاورزی شهرستان ابهر را شروع کردیم، متذکر شد: ظرفیت برداشت از این محصول بی‌نهایت است و اشتغال‌زایی خوبی می‌توان انجام داد و در هر هکتار سال اول یک تا دو کیلو می‌توان برداشت کرد و از سال‌های بعد این مقدار در هر سال چهار کیلو برداشت می‌شود و تا هفت سال افزایش پیدا می‌کند.

نورمحمدی با گله‌مندی از مسئولان، خاطرنشان کرد: ایده‌های خوبی داریم اما هیچ‌کدام از مسئولان حمایت نمی‌کنند و اگر از مجموعه نازگل حمایت شود، اشتغال‌زایی بسیار خوبی ایجاد می‌شود و ما وارد قطب جدیدی از کشاورزی خواهیم شد.

وی اظهار داشت: با توجه به کم‌آبی منطقه و آفات موجود، بهترین محصول برای کشت زعفران است، دولت مکلف به پرداخت وام‌های خوداشتغالی است که یک بند آن به کشت زعفران اختصاص دارد اما اصلاً همکاری نمی‌شود و به سختی برای یک کشاورز توانستیم نصف مبلغ مصوب وام بگیریم. با اینکه تلاش شد به اتفاق تمامی زعفران‌کاران اولین جشنواره زعفران استان زنجان را برگزار کنیم ولی چون کشاورزان از دولت گله‌مند بودند راضی به این کار نشدند.

با تمام این‌ها زعفران یک محصول صادراتی است که در ایران به صورت ویژه کشت می‌شود و با توجه به شرایط آب و هوایی شهرستان ابهر کاشت آن سود فراوانی را نصیب کشاورزان زحمت‌کش می‌کند‌.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر