انجام موفقیتآمیز عمل بهبود دررفتگی مادرزادی لگن
مهدی حسینزاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه عمل جراحی برای بهبود دررفتگی مادرزادی لگن و کوتاهی اندام برای اولين بار در مرکز درمانی تأمین اجتماعی بیمارستان امام حسین (ع) زنجان با موفقيت انجام شد، اظهار کرد: بیمار متقاضی این عمل جراحی، مردی 52 ساله با وزن 80 کیلوگرم از زنجان بود که به دلیل دررفتگی مادرزادی لگن و کوتاهی به بیمارستان تأمین اجتماعی امام حسین (ع) مراجعه و خواستار حل مشکل خود با عمل جراحی شد.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه دررفتگی مادرزادی مفصل ران، يك ناهنجاری مادرزادی شايع بین افراد مختلف است، افزود: در صوت تشخيص به موقع، درمان این بيماری آسان بوده و در صورتی كه تشخيص و درمان به تأخير بيفتد درمانهای جراحی پيچيدهای را نيازمند است.
رئیس بیمارستان امام حسین (ع) زنجان ابراز کرد: بيماری ياد شده در كشورهایی كه سيستم درمانی نسبتاً پيشرفتهای دارند مانند كشور ما در بدو تولد از طريق غربالگری تشخيص داده و جا انداخته میشود.
وی تصریح کرد: اين عمل پس از سن 6 سالگی جراحی و درمان بسيار مشكلی دارد و پس از 12 سالگی درمان آن غيرممكن است كه در نتيجه آن، بيمار دچار كوتاهی شديد عضو لگنی و درد شديد اندام و كمر میشود.
رئیس بیمارستان امام حسین (ع) زنجان تأکید کرد: علائم بيماری در زير يك سال كوتاهی عضو، عدم قرينه بودن چينهای پوستیران در دو طرف و عدم توانایی در بازكردن پاها به طور يكنواخت و قرينه هنگام پوشاك كردن طفل است.
حسینزاده گفت: این عمل برای اولین بار با کمک تیم اتاق عمل بیمارستان امام حسین (ع) در استان زنجان انجام شد.
وی ادامه داد: امیدوارم با برنامهریزیهای مدون و تأمین تجهیزات و نیروهای مورد نیاز در این مرکز بتوانیم عملهایی از این دست را افزایش دهیم، این امر با توجه به وجود متخصصان موفق در بیمارستان امام حسین (ع) زنجان، دور از دسترس نیست و میتواند از خروج همشهریان برای پیگیری روند درمانی خود در شهرهای بزرگ و تحمیل هزینههای زیاد آنان بکاهد.
رئیس بیمارستان امام حسین (ع) زنجان تأکید کرد: هدف ما بهبود کیفیت خدمات درمانی در بیمارستان امام حسین (ع) بوده و بیمهشدگان تأمین اجتماعی در صورت وجود موارد بیماری مشابه میتوانند، به درمانگاه بیمارستان امام حسین (ع) زنجان مراجعه و بهصورت رایگان تحت درمان قرار گیرند و نیازی نیست به بیمارستانهای شهرهای بزرگ مجاور بروند.
حسینزاده بیان کرد: دررفتگی مادرزادی لگن در ناحیه مفصل ران که نام کامل آن (DDH) است و جزو بیماریهای مادرزادی سیستم حرکتی بدن به شمار میآید که بر اثر آن سر استخوان ران به درستی در داخل حفره استابولوم لگن قرار نمیگیرد.
وی گفت: در افراد مبتلا حفره استابولوم در دوران جنینی به درستی تشکیل نشده و شکل و یا عمق کافی را نداشته و نمیتواند سر استخوان ران را در خود نگه دارد.
انتهای خبر/