«اِفاِیتیاِف» به منافع ملی ضربه میزند

علیپناه قرهباغی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه گروه ویژه اقدام مالی به اختصار«اِفاِیتیاِف» نامیده میشود که از یک سازمان بیندولتی در سال ۱۹۸۹ میلادی با ابتکار گروه هفت با نگرش به سیاستهای توسعه برای مبارزه با پولشویی بنا نهاده شده است، اظهار کرد: بحثی که امروزه مطرح شده پرداختن به مسئله FATF در جامعه کنونی است که از ۲۰۱ کشوری که در دنیا وجود دارد ۴۸ کشور وارد FATF شدهاند.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه در این بحث موضوعات مختلفی اعم از مبارزه با پولشویی و شبکههای سازمانیافته تروریستی در دنیا لحاظ میشود، ابراز کرد: تعریفی که حریفان از FATF دارند با تعریفی که ما ارائه میدهیم زمین تا آسمان فرق میکند.
کارشناس علوم سیاسی عنوان کرد: کشورهای آمریکایی و غرب حزبالله و حماس لبنان، انصارالله یمن و گروههایی که برای دفاع از سرزمینهای خود در برابر متجاوزان اقدامات دفاعی انجام میدهند را تروریست میدانند و این غیرمنطقی است.
وی با اشاره به اینکه تعریف این کشورها از تروریست در FATF وجود دارد اصولی نیست، تصریح کرد: مقام معظم رهبری در بیاناتی که داشتند فرمودند؛ ما توان مقابله با پولشویی و گروههای سازمانیافته را داریم و در وضعیت کنونی جامعه که با تحریمها رو به رو است پرداختن به FATF صحیح نیست.
کارشناس علوم سیاسی ادامه داد: کشورهای غرب آسیا و آنهایی که در تحریم به سر میبرند پرداختن به مسئله FATF کار منطقی نیست و برای پیشرفت کشور جواب نخواهد داد و مجبوریم اگر وارد FATF شدیم تمام دانشگاههای کشور اعم از دانشگاه امیرکبیر و مالکاشتر ورودی و خروجی آنها را به کشورهای غربی مطرح و بحث اطلاعات نظامی نیز باید روی میز باشد که در واقع دشمنان از تمام اقدامات در کشور مطلع میشوند که از نظر امنیت صحیح نیست.
قرهباغی گفت: در واقع میتوان مطرح کرد FATF در شرایط کنونی فایده و منفعتی برای کشور نداشته به منافع ملی ضربه خواهد زد که باید دقت کافی در این مورد صورت گیرد.
وی اضافه کرد: با توجه به فضای جنگ رسانهای ایجاد شده باید در نظر داشت که اگر FATF از نظر كارشناسی به ضرر یا به نفع كشور بررسی شود باید شرایط و مشکلات اقتصادی ناشی از تورم نیز لحاظ شود و تنها پرداختن به موضوع FATF درست و اصولی نیست باید ریشهای به این موضوع و پیامدهای منفی و مثبت آن پرداخته شود.
کارشناس علوم سیاسی تأکید کرد: تورم در جامعه از نکاتی مهم و کلیدی است که باید به آن پرداخته شود و نیاز به زیرساختهای اساسی دارد تا با پرداختن به آن بتوان گامهای مثبت برای جامعه برداشت.
انتهای خبر/