logo
امروز : یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۲۶
[ شناسه خبر : ۴۱۹۰۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور زنجان مطرح کرد:

کاهش آسیب‌های قطعی برق با ارائه زمان‌بندی

کاهش-آسیب‌های-قطعی-برق-با-ارائه-زمان‌بندی
عضو هیأت علمی رشته اقتصاد دانشگاه پیام نور زنجان با بیان اینکه با ارائه زمان‌بندی‌های دقیق می‌توان آسیب‌های ناشی از قطعی برق را کاهش داد، گفت: این روش در شرایط فعلی به‌عنوان یک راهکار کوتاه مدت مورد توجه مسئولان ذیربط قرار گرفته است.

رحیم بیات در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: در روزهای اخیر شاهد قطعی و خاموشی برق در نقاط مختلف کشور و استان زنجان هستیم.

بیشتر بخوانید

وی بیان کرد: این خاموشی‌ها، طبق برنامه پیش‌بینی شده انجام می‌گیرد تا شهروندان با برنامه‌ریزی بتوانند مشکلات ناشی از آن را در زندگی روزمره و همچنین در بخش‌های تولیدی، صنعتی، تجاری و خدماتی مدیریت کرده و به حداقل برسانند. 

عضو هیأت علمی رشته اقتصاد دانشگاه پیام نور زنجان ابراز کرد: از نظر پدافند غیر عامل، بخش برق به دلیل وابستگی تمام زیرساخت‌های فنی و اقتصادی به آن، به‌عنوان مهم‌ترین بخش زیربنایی به حساب می‌آید.

وی با اشاره به اینکه قطع برق و خاموشی به‌صورت پیش‌بینی نشده می‌تواند آسیب‌های جدی به بسیاری از بخش‌های تولیدی و خدماتی وارد کند، عنوان کرد: این مشکل حتی می‌تواند زندگی روزمره و عادی را برای شهروندان با چالش مواجه کند.

بیات ادامه داد: تصور کنید لحظه‌ای برق قطع شود، تمام دستگاه‌های نانوایی‌ که با برق کار می‌کنند، از کار خواهند افتاد.

وی یادآور شد: در آپارتمان‌ها و ساختمان‌های مسکونی که شبکه آبرسانی آن‌ها وابسته به برق است این شرایط مشکل‌ساز خواهد شد و حتی با قطعی برق اختلال در عملکرد آسانسور ایجاد می‌شود و امنیت بسیاری از شهروندان گرفتار در آن با مخاطره مواجه خواهد شد.

عضو هیأت علمی رشته اقتصاد دانشگاه پیام نور زنجان با تاکید بر اینکه بسیاری از خدمات بهداشتی و درمانی نیز وابسته به برق است، ابراز کرد: با قطعی برق در شبکه اینترنت مشکل ایجاد شده و  بسیاری از کسب و کارها و خدمات وابسته به اینترنت از جمله خدمات آموزشی و کلاس‌های مجازی مختل خواهد شد.   

وی ادامه داد: بنابراین شاید بتوان با جرات برق را به‌عنوان مهم‌ترین و حیاتی‌ترین بخش زیربنایی در جامعه قلمداد کرد، پس دلیل این خاموشی‌ها و قطع برق‌ها در روزهای اخیر چیست؟                                                                                       

بیات با اشاره به اینکه برای پاسخ به این سئوال بهتر است نگاهی گذرا به بخشی از آمارهای مربوط به مصرف برق و انرژی در کشور داشته باشیم، یادآور شد: متوسط سرانه مصرف برق در جهان، امروز رقمی در حدود ۷۰۰ کیلووات ساعت است که این رقم در ایران ۲ هزار و ۹۰۰ کیلووات ساعت است.

وی تصریح کرد: یعنی خانوارهای ایرانی چیزی در حدود سه برابر متوسط جهان برق مصرف می‌کنند. از نظر مصرف برق، ایران نوزدهمین کشور پُر مصرف برق در دنیا است.

عضو هیأت علمی رشته اقتصاد دانشگاه پیام نور زنجان گریزی به علت این امر زد و اظهار کرد: شاید علت این باشد که قیمت‌های کنونی برق در کشور با قیمت واقعی آن فاصله بسیاری دارد و دولت هر سال بیش از ۴ هزار میلیارد تومان یارانه برای برق در نظر می‌گیرد.

وی تاکید کرد: آیا آزادسازی و واقعی کردن قیمت انرژی به‌ویژه برق در شرایط کنونی به نفع اقتصاد است؟ بدون شک با توجه به شرایط رکود تورمی حاکم بر جامعه در شرایط کنونی پاسخ منفی است، زیرا آزادسازی قیمت‌ها می‌تواند منجر به عمیق‌تر شدن تورم و حتی رکود اقتصادی شود.

بیات با اشاره به اینکه مدیریت مصرف باید در دستور کار همه از جمله خود دولتمردان و صاحبان صنایع و تولیدکنندگان قرار گیرد، ادامه داد: تا بخش خانوارها به‌عنوان حلقه نهایی مصرف برق در جامعه قرار گیرد. 

وی مطرح کرد: علاوه بر آن با توجه به آلایندگی‌های ناشی از سوخت مازوت‌ به‌عنوان اصلی‌ترین سوخت مورد استفاده در نیروگاه‌ها که به شدت محیط زیست را با چالش‌های اساسی مواجه می‌سازد، ضرورت مدیریت تولید و مصرف این انرژی گران‌بها بیش از پیش مشخص می‌شود.

عضو هیأت علمی رشته اقتصاد دانشگاه پیام نور زنجان ادامه داد: با مدیریت و بهینه‌سازی مصرف برق و صرفه‌جویی این انرژی توسط تمام بخش‌های مختلف جامعه از جمله صنایع، بخش‌های تولیدی و خدماتی و خانوارها می‌توان از خاموشی‌ها و قطعی‌های مکرر جلوگیری کرد.

 وی با تاکید بر اینکه با زمان‌بندی‌های دقیق می‌توان آسیب‌های ناشی از قطعی برق را کاهش داد، گفت: این روش در شرایط فعلی به‌عنوان یک راهکار کوتاه مدت مورد توجه مسئولان ذیربط قرار گرفته است.

بیات تاکید کرد: در شرایط فعلی به منظور کاهش آسیب‌ها و مخاطرات ناشی از این خاموشی‌ها لازم است تمام بخش‌های خدماتی از جمله نانوایی‌ها و بخش‌های آموزشی، درمانی و بهداشتی مجهز به ژنراتورها و دستگاه‌های مولد برق اضطراری شوند که البته حمایت دولت نیز از طریق ارائه وام‌ها و تسهیلات بدون بهره یا با حداقل کارمزدهای بانکی در این خصوص بسیار کارساز خواهد بود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر