اصلاح نژاد دامها در اولویت باشد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ محمدابراهیم حسننژاد روز چهارشنبه در دومین همایش ملی و جشنواره انتخاب قوچ برتر گوسفند افشاری در زنجان با بیان اینکه با توجه به کاهش جمعیت گوسفند و مشکلات موجود در نظام دامپروری در کشور باید طرح اصلاح نژاد برای دامدارها در اولویت باشد، گفت: ذخایر ژنی دامی ارزشمندی در کشور وجود دارد که نژاد افشار یکی از این موارد بوده که در زنجان اقدامات قابلقبولی در راستای اصلاح نژاد آن به منظور چند قلوزایی اتفاق افتاده است.
بیشتر بخوانید
وی افزود: اجرای طرح اصلاح نژاد نمونه موفق همکاری بین بخش تولید دامی و دانشگاه بوده که امروز اثرات آن قابل مشاهده است و قابلیت الگوبرداری در کشور را دارد. با اقدمات اصلاح نژادی در حوزه تولید گوشت قرمز نیاز بازار و کشورهای منطقه را به واسطه صادرات محصولات میتوان جبران کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گسترش دامداری روستایی با محوریت گوسفند در قالب جدید، عنوان کرد: از اقدامات جهاد کشاورزی برای تولید گوشت قرمز در کشور هدایت منابع به سمت توسعه دامداریها و اقدامات ترویجی در این حوزه است.
وی خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی علاقهای به واردات گوشت نداشته و نقصی که در تولید گوشت اتفاق افتاد نیاز به اصلاح دارد و وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص ورود پیدا کرده است.
استان زنجان خاستگاه اصلاح نژاد گوسفندی است
روحالله حسنی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه مشکلات کشور در حوزه تولید گوشت قرمز با توسعه فعالیتهای اصلاح نژاد دام برطرف میشود، گفت: نژاد گوسفند افشاری پایه مناسبی برای کار اصلاحی در زمینه بهبود سرعت رشد، چند قلوزایی، راندمان لاشه و تولید مثل خارج از فصل است.
وی افزود: با توجه به اینکه استان زنجان خاستگاه اصلی این نژاد بوده و در این زمینه عملکردهای خوبی انجام شده است. از دهه 80 اصلاح نژاد گوسفند افشاری شروع و تلاش زیادی برای به ثمر رساندن آن توسط بخش دولتی، خصوصی و دانشگاهی کشیده شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه نتیجه این اقدامات در راستای تثبیت ژن چند قلوزایی در قالب جشنواره انتخاب قوچ برتر گوسفند افشاری پیگیری میشود، عنوان کرد: این استان به کمک فعالیت بخش خصوصی و دانشگاهی در تثبیت این ژن در سایر استانها آماده نقشآفرینی است.
محمدعلی صادقی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در این همایش، گفت: در وسعتی نزدیک به ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع گوسفند افشاری در میان استانهای زنجان و استانهای آذربایجان غربی و شرقی و کردستان پراکنده است.
وی افزود: در دومین جشنواره انتخاب قوچ برتر گوسفند افشاری بیش از ۸۰۰ رأس قوچ در داخل استان زنجان و بیش از ۳۰ رأس قوچ در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، خراسان رضوی و لرستان بررسی و ارزیابی میشود که در مرحله نهایی این جشنواره 60 رأس قوچ انتخاب شد.
انتهای خبر/