logo
امروز : پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۳۱
[ شناسه خبر : ۴۱۸۳۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
رئیس اداره میراث فرهنگی ابهر:

کاشی‌کاری گنبد امام‌زاده اسماعیل به پایان رسید

کاشی‌کاری-گنبد-امام‌زاده-اسماعیل-به-پایان-رسید
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ابهر گفت: کاشی‌کاری گنبد بنای امام‌زاده اسماعیل شناط ابهر با توجه به مرمت‌های موضعی قبلی که دچار آسیب در بدنه آن شده بود مجدداً کاشی‌کاری سنتی آن از سال گذشته آغاز و طی مراحل و پیگیری‌های متعدد و نیز حل شدن مشکلات آن امروز به پایان رسید.

امیر علیمحمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: کاشی‌کاری گنبد بنای امام‌زاده اسماعیل شناط ابهر با توجه به مرمت‌های موضعی قبلی که دچار آسیب در بدنه آن شده بود مجدداً کاشی‌کاری سنتی آن از سال گذشته آغاز و طی مراحل و پیگیری‌های متعدد و نیز حل شدن مشکلات آن امروز به پایان رسید.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه این عملیات اجرایی با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان هزینه انجام شده است، افزود: امام‌زاده اسماعیل شناط یک پلان هشت ضلعی دارد که از درون به چهار ضلع تبدیل شده و طول هر ضلع آن نیز چهار و نیم متر است و دارای دو گونه تزئینات داخلی و بیرونی است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ابهر با اشاره به اینکه امام‌زاده اسماعیل یکی از بناهای تاریخی، مذهبی در شهرستان ابهر و در ناحیه شناط واقع شده است، تصریح کرد: این مکان مقدس از ابعاد گوناگون اعم از فرهنگی، مذهبی و تاریخی مورد عنایت و توجه خیل کثیری از شهروندان، گردشگران و نیز زائران است.

وی با توضیح اینکه امامزاده اسماعیل بنایی است که در غرب شناط ابهر واقع شده‌ است، متذکر شد: این بنا به شماره ۱۰۱۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌ است و سبک معماری نشان‌دهنده احداث بنا در قرن نهم هجری است و تزئینات هم مربوط به دوره صفویه است.

علیمحمدی با تاکید براینکه موضوع حفاظت و مرمت همواره در جوامع مختلف و در موارد گوناگون از سطح خرد تا کلان مورد توجه بوده است، عنوان کرد: مبنا و پایه حرکت انسان به آینده در ادامه فعالیت گذشته معنا پیدا می‌کند و هم‌اکنون اقشار مختلفی که در طول تاریخ در این منطقه زندگی می‌کردند به این نقطه نظر رسیدند که نگه‌داری و مرمت این بنای ارزشمند تاریخی و مذهبی از اهم واجبات است چون پیام خود را از دل تاریخ به آیندگان خواهد رساند.

وی اظهار کرد: حفاظت و نگه‌داری از آثار ارزشمند تاریخی و فرهنگی موضوع تازه‌ای در فرهنگ سنتی ما ایرانیان نیست و ساخت مقبره و مکان‌های مذهبی از احترام والایی برخوردار بوده و مردم در نگه‌داری این‌گونه مکان‌ها نقش به‌سزایی را ایفا می‌کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ابهر با بیان اینکه این بنا به‌مثابه ثروت فرهنگی باقی‌مانده از گذشتگان است، گفت: این یادگار باقی‌مانده مسئولیت حفاظت، نگهداری، صیانت و مرمت از آن به نسل‌های امروز و آینده سپرده خواهد شد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر