logo
امروز : پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۰۸
[ شناسه خبر : ۴۱۷۸۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 8 دقیقه ]
کنترل خشم در جامعه نیازمند آموزش است؛

مدیریت خشم کلید آرامش درونی

مدیریت-خشم-کلید-آرامش-درونی
خشم پاسخی برای بیان تند است به طوری که اگر این بیان تند کنترل نشود موجب آسیب‌های جسمی و روحی شدید در افراد مختلف می‌شود و بر این اساس آموزش مهم‌ترین فاکتور برای کنترل آن است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ خشم و پرخاشگری رفتاری است که هدف آن صدمه زدن به خود یا شخص دیگر است و هر دو مورد نیاز به تمرین و خود مراقبتی نیاز دارند چراکه ا‌گر رفتار نامناسب و تند فردی توسط خود او کنترل نشود به مرور زمان مشکل‌ساز خواهد شد و علاوه بر بیماری‌های جسمی فرد دچار بیماری‌های روحی نیز می‌شود.

بیشتر بخوانید

خشم در کودکان و نوجوانان، هیجانی بسیار آزاردهنده است که اگر درمان نشود منجر به آسیب‌های درازمدت می‌شود.

احساس خشم مانند دیگر احساسات در افراد قابل کنترل است به شرطی که خود فرد با خود مهربان باشد و بخواهد نسبت به این احساس در وجود خود غلبه کند.

از دیگر اقدامات مهم در مقابله با کنترل خشم محدود کردن دسترسی نوجوانان به محتوای خشونت‌آمیز در رسانه‌ها مانند فیلم و بازی‌های کامپیوتری است.

 رسانه‌ها می‌توانند با تولید و پخش برنامه‌ها و محتواهای آموزشی و سرگرم‌کننده که بر مفاهیم صلح، دوستی و احترام متمرکز هستند، به ترویج فرهنگ صلح و دوستی در بین نوجوانان کمک کنند.

به طور کلی، کنترل خشونت در نوجوانان نیازمند یک رویکرد جامع و چندجانبه است که شامل آموزش، حمایت و مداخله در سطوح مختلف است. با همکاری خانواده، مدرسه، جامعه و رسانه‌ها می‌توان به کاهش خشونت در نوجوانان و ایجاد یک جامعه امن‌تر و سالم‌تر کمک کرد.

 

بیان احساسات راهی مطمئن برای کنترل خشم است

خدیجه کابلی مدیر مرکز روانشناسی در زنجان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا با بیان اینکه خشونت و علت اصلی آن وجود ناکامی‌های در زندگی است که در قالب خشم و عصبانیت در افراد مختلف بروز می‌کند، اظهار کرد: افرادی که دچار ناکامی‌هایی در زندگی، کار، شغل و ازدواج، درس و... می‌شوند دچار خشم و خشونت هستند.

وی با بیان اینکه در مدارس باید برنامه‌های مهم در راستای کنترل خشم بین دانش‌آموزان انجام شود تا بتوان آموزش‌های لازم به این افراد داد، ادامه داد: تا در هنگام مواجه شدن با این احساس بتوانند کنترلی بر آن داشته باشند.

مدیر مرکز روانشناسی در زنجان عنوان کرد: تجربه‌ ثابت کرده است خشونت در نوجوانان بیش‌تر دیده می‌شود به‌ویژه زمانی که فرد در دوران نوجوانی و سن بلوغ به سر می‌برد به‌عبارتی می‌توان خشم و عصبانیت را یکی از احساسات عادی در افراد برشمرد که همه انسان‌ها در طول زندگی خود با توجه به شرایط موجود آن را تجربه می‌کنند و یکی از احساسات طبیعی بدن در برابر برخی ناراحتی‌ها است که در قالب خشم بیان می‌شود.

وی با بیان اینکه احساس خشم نیز مانند ساير حس‌های موجود در ذات بشر موجود بوده و یک امری طبیعی است، اضافه کرد: تا زمانی که افراد قادر به کنترل خشم باشند و بتوانند با آن مقابله به مثل داشته باشند مشکل‌ساز نیست.

مدیر مرکز روانشناسی افزود: از جمله راه‌های کنترل خشم در افراد این است که احساسات راحت‌تر و سالم‌تر بیان شود و برای یافتن راه‌های کنترل خشم در افراد مختلف باید علت خشم بیان و راه‌های بر طرف کردن آن نیز مدنظر قرار گیرد.

کابلی بیان کرد: زمانی که فرد با موضوع یا مشکلی که احتمال وقوع آن داده نشده و حتی پیش‌بینی نکرده رو به رو شود ناخودآگاه ناراحت شده و حس خشم به فرد غلبه می‌کند و خشم یک پاسخ و احساسی عادی و سالم است.

وی گفت: بسیاری از افراد در جامعه زمانی که دچار خشم می‌شوند قادر به مقابله با آن نیستند و کارهایی انجام می‌دهند که بعداً دچار پشیمانی می‌شوند و بهترین راه حل برای کنترل خشم تغییر مکان و تنفس عمیق کشیدن و خود را آرام کردن است.

مدیر مرکز روانشناسی مطرح کرد: اگر دقت کنیم درمی‌یابیم بسیاری از افراد آگاه زمانی که خشمگین هستند و فرد خواهان صحبت یا مذاکره داشته باشند می‌گویند اکنون نه اجازه دهید بعداً در ارتباط با موضوع مطرح شده صحبت کنیم که این حرکت بسیار شایسته است و اگر کنترل اصولی بر خشم صورت نگیرد فرد را دچار بیماری‌های جسمی و روحی شدید خواهد کرد.

کابلی ادامه داد: احساس خشم به صورت جدی اگر کنترل نشود باعث بروز بیماری‌های قلبی، دیابت، سیستم ایمنی ضعیف شده، بی‌خوابی و فشار خون بالا خواهد شد که همگی بر اثر احساس خشم در افراد پدیدار می‌شود.

وی گفت: دانش‌آموزان به دلیل تغییرات هورمونی بیش‌تر با این موضوع سر و کار دارند که اگر میزان خشم بیش‌تر باشد باعث صدمه به خود یا اطرافیان می‌شود باید زیر نظر روانشناس باشند و از تجربیات و راهنمایی‌های آنان استفاده درست صورت گیرد.

وی عنوان کرد: علت اصلی خشم در نوجوانان کنار نیامدن با موضوع یا یک واقعیت است که در قالب خشم خود را بروز می‌دهد.

حمایت نوجوان راهی مهم در کنترل خشم است 

زینب محمدی کارشناس روانشناسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی موج‌رسا با بیان اینکه از اقدامات مهم برای مقابله با خشم مخصوصاً در سنین نوجوانی و جوانی می‌توان به آموزش مهارت‌هایی مانند حل مسئله، مدیریت خشم، همدلی، و ارتباط مؤثر با نوجوانان اشاره داشت، اظهار کرد: این راهکارها به فرد کمک می‌کند تا در مواجهه با چالش‌ها و مشکلات به شیوه‌ای سالم و سازنده واکنش نشان دهند.

وی با بیان اینکه آموزش مفاهیم خشونت و پیامدهای آن در جامعه امری مهم است، ابراز کرد: آشنایی نوجوانان با انواع خشونت، دلایل آن، و عواقب آن می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا درک بهتری از این پدیده پیدا کنند و از درگیر شدن در آن جلوگیری کنند.

کارشناس روانشناسی عنوان کرد: حمایت از نوجوانان روشی برای مقابله با احساس خشم در افراد است، اضافه کرد: ایجاد محیط امن و حمایتی در خانواده، مدرسه و جامعه می‌تواند در برخورد با احساس خشم به خوبی عمل کند و باید محیطی امن و حمایتی برای نوجوانان ایجاد شود تا آن‌ها بتوانند احساس امنیت و تعلق خاطر داشته باشند.

وی با اشاره‌ به اینکه ارتباط مؤثر با نوجوانان از دیگر عوامل کنترل خشم است، ادامه داد: والدین، معلمان و سایر بزرگسالان باید با نوجوانان به طور مؤثری ارتباط برقرار کنند و به حرف‌های آن‌ها گوش دهند.

کارشناس روانشناسی بیان کرد: ارائه خدمات حمایتی به نوجوانانی که قربانی خشونت شده‌اند، مانند مشاوره، درمان و گروه‌های حمایتی، می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا از آسیب‌های روحی و روانی ناشی از خشونت رهایی یابند.

محمدی گفت: خانواده نقش کلیدی در پیشگیری و کنترل خشونت در نوجوانان دارد و والدین باید به نوجوانان خود آموزش دهند که چگونه با خشم و عصبانیت خود به طور سالم مقابله کنند و از خشونت دوری کنند.

وی بیان کرد: مدارس می‌توانند با اجرای برنامه‌های آموزشی و حمایتی به نوجوانان کمک کنند تا از خشونت دوری کنند.

خشونت همان هیجانات دارای دز بالاست 

امیر اسکندری مشاوره تحصیلی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری موج‌رسا با بیان اینکه احساس خشم همان عکس‌العمل در ارتباط با رفتارهای ناخوشایند از محیط اطراف است، اظهار کرد: اقداماتی که منجر به خشم در افراد می‌شود متفاوت بوده مانند تحقیر، انجام دادن کار یا اقدامی خلاف‌نظر فرد یا ضایع شدن در جمع که سبب بروز خشم در افراد مختلف می‌شود.

وی با بیان اینکه خشونت در بین افراد از جمله دانش‌آموزان در مدارس مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، اضافه کرد: اگر دانش‌آموز در ارزیابی انجام شده درصد خشم بالایی داشت به مراکز مشاوره معرفی می‌شود تا مشاوره‌های لازم جهت بهبود یا کنترل خشم انجام شود.

مشاوره‌ تحصیلی افزود: خشم همان هیجان منفی است که در خلق و خوی فرد تأثیر می‌گذارد و آگاهی و درمان از اقدامات مهم در کنترل خشم است.

وی با اشاره به اینکه حضرت علی می‌فرمایند؛ «غضب آتشی است شعله ور؛ کسی که خشم خود را فرونشاند، آن آتش را خاموش کرده است و آن کس که غضب خود را به حال خودش رها کند، خود او اولین کسی است که در شعله‌های آن خواهد سوخت.»، عنوان کرد: در سه پایه تحصیلی اقداماتی در مدارس نسبت به کنترل خشم بین دانش‌آموزان انجام می‌شود و در دستور کار است و آزمون‌هایی در این سه پایه تحصیلی توسط مشاوران در مدارس انجام می‌گیرد.

مشاوره تحصیلی تأکید کرد: اگر فردی دچار اختلالات روانی باشد شناسایی و مورد بررسی و غربالگری داده می‌شود.

اسکندری ادامه داد: خشم قابل کنترل است و موضوعی نیست که نتوان حل کرد و بستگی به فرد دارد برای مثال برخی افراد قادر به کنترل خشم هستند و برخی دیگر به دلیل هیجانات بالا نمی‌توانند نسب به خشم خود غلبه کنند.

وی گفت: خشم اگر کنترل نشود پیش‌زمینه بیماری‌های جسمی و روحی است و فرد علاوه بر خود دیگران را نیز ناراحت می‌کند.

احساس خشم در نوجوانان بیش‌تر تغییرات هورمونی و شناختی است. مدیریت این دوره حساس اهمیت ویژه دارد و اگر کنترل دقیق بر این احساس صورت نگیرد به مرور زمان دردسر ساز خواهد بود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر