آسیبهای فضای مجازی تبعات گستردهای دارد
ابوالفضل شاهمرادی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ گفت: دنیای مجازی یک شمشیر دو لبه است یعنی جمع شدن فرصتها و تهدیدها در کنار هم.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه این فضا میتواند این دهکده را به هم پیوسته و مرتبط کرده و مشکلات بشریت را در حوزههای مادی و معنوی حل کند، افزود: از طرفی دیگر میتواند عامل گسیختگی جامعه شود و در دنیای امروزی آسیبها بیشتر از فرصتها خود را نشان داده است.
مدرس دانشگاه تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب میفرمایند: اگر رهبر نبودم مدیریت فضای مجازی را بر عهده میگرفتم و این امر نشان از مسئولیت سنگین همه ما در این عرصه دارد.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از فضای مجازی علیرغم اینکه دارای فرصتهای فراوانی بوده و باعث سهولت امور خواهد شد، عنوان کرد: در صورت عدم مدیریت صحیح و رها ساختن آن، باعث بروز نتایج ناگوار و آسیبهای متعدد بهخصوص برای کودکان و نوجوانان خواهد شد.
شاهمرادی یادآور شد: مهمترین آسیبها در فضای مجازی بر خانواده، جذب شدن به ارزشهای بیگانه و عدم بلوغ، آسیبهای جسمانی و روانی، فحشا و سوء استفاده جنسی، از دست دادن هویت اسلامی، ایرانی، عقاید و اندیشههای ملل در راستای افکار و اندیشههای غربی است.
وی با اشاره به اینکه فضای مجازی با گسترش و سلطه اندیشه غربی در تلاش است تا همه هویتهای مستقل فرهنگی را از میان بردارد، خاطرنشان کرد: اصولاً هیچ فرهنگ متمایز و متفاوتی با فرهنگ سلطه باقی نماند.
مدرس دانشگاه بیان کرد: خانوادهها و والدین باید محدودیت زمانی برای استفاده گوشی و تبلت بهمنظور فعالیت در فضای مجازی در نظر بگیرند و سعی کنند هنگام استفاده از دستگاههای هوشمند توسط کودکان و نوجوانان در کنار آنها حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: همراه و همگام بودن با فرزندان برای فعالیت در فضای مجازی و نظارت بر فعالیت آنها برای کاهش تهدیدات و آسیبهای فضای مجازی داشته باشند.
شاهمرادی گریزی به وظایف نهادهای آموزشی در این زمینه زد و عنوان کرد: آموزش و پرورش، از طریق کارکردهای خود و افزایش سواد رسانهای، میتواند تهدیدات نرم علیه کشور را کاهش داده، موجبات افزایش قدرت نرم را فراهم آورد.
انتهای خبر/