به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ جهاد دارای دو عرصه است که یکی از عرصههای آن نظامی بوده که مختص مردان است و زنان از آن معاف هستند و چنانچه در واقعه عاشورا هیچ زنی سلاح به دست نگرفت که در برابر دشمنان سیدالشهدا مقابله کند. عرصه دیگر آن همان جهاد تبیین است که هم شامل زنان و مردان است و زنان با توجه به ویژگیهایی که دارند قطعاً در این زمینه موفقتر هستند.
بیشتر بخوانید
در جهاد تبیین اسرای دشت کربلا از جمله زینب کبری (س) با خطبههایی که خواندند واقعه عاشورا را تبیین کردند. اگر جهاد تبیین نباشد زحمات عرصه اول جهاد در جبهه جنگ از بین خواهد رفت زیرا دشمنان قابلیت تحریف آن را دارند.
به تعبیر رهبر انقلاب در جنگها قابلیت جا به جایی جلاد و شهید وجود دارد و قضايا و وقایع وارونه جلوه داده میشود و اگر بیدادگریهای حضرت زینب (س) نبود وقایع روز عاشورا طوری جلوه داده میشد که حق و باطل تشخیص داده نمیشد، اما خطبههای آتشین زینب کبری (س) راهی برای تشخیص حق از باطل بود که باعث دگرگونی مجلس قوم ظالمین شد و فرمایشات ایشان چندان تاثیر گذار بود که مردم با شنیدن سخنان حضرت زینب (س) گفتند گویا امیرالمؤمنین علی (ع) زنده شده است و همگی شروع به گریه کردند و اظهار پریشانی و پشیمانی داشتند.
در آن لحظه حضرت زینب (س) فرمودند؛ از این زمان به بعد باید گریه کنید و پشیمان باشید و به این طریق اولین مجلس برای شهدای کربلا در شام گرفته شد. و حضرت زینب (س) باعث بقای عاشورا شد.
مردمی که تا دیروز سپاه و اهل بیت امام حسین (ع) را خارجی مینامیدند و به آنها جسارت داشتند در حقیقت به سمت یزید حملهور شدند و گفتند آنان فرزندان رسولالله و از آلالله هستند و روشنگری به وجود آمد.
حضرت زینب (س) و بقیه زنان که همراه امام حسین (ع) در واقعه عاشورا حضور داشتند و شاهد آن حماسه بودند اگر جهاد تبیین آن بزرگواران نبود زحمات امام در عرصه جهاد تبیین به هدر میرفت و این یکی از نکات مهمی بود که در جنگ کربلا خاندان امام و اهل بیت ایشان برای معرفی اسلام ناب محمدی سیدالشهدا را همراهی کردند.
قبل از واقعه کربلا افرادی خدمت امام سوم آمدند و به امام حسین (ع) پیشنهاد کردند در جنگ کربلا زنان و فرزندان خود را نبرند تا آنان در امان باشند ولی ایشان حجت را تمام کردند زیرا از نتیجه کار آگاه بودند.
امام حسین (ع) با تدبیر به جا و درست خود وظیفه تبیین اسلام محمدی را انجام دادند تا وقایع و علت قیام ایشان مشخص باشد و دچار تحریف نشود.
یکی از ترفندهای دشمن برای مقابله با حقیقت اعلام انحرافات است که برای مقابله با تشیع و اهل بیت عصمت و طهارت به کار برده میشود و چون فلسفه وجود این بزرگواران در قیام عاشورا روز به روز هم در جهان در حال گسترش بوده و در واقع تمایل به تشیع بیشتر شده است.
گروههای تکفیری برای اینکه بتوانند با استفاده از قدرت رسانهای خود اسلام را به روش تلخ و فجیع به جهان معرفی کنند اقدامات متعددی کردند ولی مدافعان حرم با اقدام درست در مقابل گروههای تکفری ایستادند و باعث شدند این جریان نادرست نابود شود و سلطه داعش را در مناطق شام برچیدند که این اقدام مقدمهای ارزشمند و زمینهساز اصلی برای ظهور ولیعصر (عج) است.
در این میان بحث زیارت و پیادهروی اربعین مطرح است و در این چند سال میلیونها انسان از سراسر جهان در پیادهروی اربعین حضور به هم میرسانند و اخلاق ناب شیعه که برگرفته از مکتب اهل بیت (ع) است در این پیادهروی به نمایش گذاشته شده و مشخص میشود که میزبانان در این تجمع میلیونی تمام هستی خود را فدای زائران ابا عبدالله میکنند و همه وجود خود را به کار میگیرند تا بتوانند به زائران حسینی خدمات ارائه دهند.
به عبارتی راهپیمایی پیادهروی اربعین همانند یک هندسه سیاسی در جهان عمل میکند که علاوه بر ابراز عشق و ارادت دوستداران ابا عبدالله از سراسر دنیا سبب بیداری اسلامی شده و در روند مسائلی همچون جبهه مقاومت، غزه و فلسطین، بحرانهای امنیتی سوریه تاثیر میگذارد.
حجتالاسلام تقی محدر؛ مدیر حوزه علمیه خواهران استان زنجان
انتهای خبر/