logo
امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۳۶
[ شناسه خبر : ۳۹۱۶۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
کشت محصول ترش با خاصیت؛

برداشت سماق در ابهر ۸۵ ساله شد

برداشت-سماق-در-ابهر-۸۵-ساله-شد
قدمت کاشت محصول سماق، محصول ترش با خاصیت در روستای دَرسِجین شهرستان ابهر به ۸۵ سال رسید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با توجه به کاهش بارندگی‌ها در سطح کشور لزوم کاشت محصولات کم‌آبر بسیار احساس می‌شود، کشت گیاهان دارویی پر سود و گیاهان کم‌آب و پر درآمد یکی از روش‌های مقابله با خشکسالی و کم‌آبی است که کشاورزان می‌توانند در این شرایط کم‌ آبی کشت خود را به کشت‌های کم‌آب‌بر تغییر دهند.

بیشتر بخوانید

طی سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به کشت گیاهان دارویی و تغییر الگوی کشت در استان زنجان شده که شهرستان ابهر نیز با کشت گیاهانی مانند کلزا، گل‌محمدی، موسیر، زعفران و سماق قدمی بزرگ بابت این موضوع برداشته است.

 سماق خواص دارویی بسیاری دارد

محبوبه حدادیان، کارشناس امور باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان ابهر در این‌باره گفت: سماق یکی از گیاهان کوهستانی محسوب می‌شود که اكثراً به حالت خودرو در مکان‌های سنگلاخی، صخره‌ها، دره‌های گود و اطراف جاده‌ها رشد می‌كند. 

وی با بیان اینکه روستای درسجین شهرستان ابهر یکی از مناطق رشد این درخت است، گفت: در واقع به این نوع درخت بیشتر درختچه می‌گویند، زیرا ارتفاع چندانی ندارد و حدود سه‌ متر است، البته در برخی مناطق امکان رشد درخت تا ارتفاع چهار متر نیز وجود دارد. 

کارشناس امور باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان ابهر افزود: درخت سماق بیش‌تر به صورت خودرو رشد می‌کند، اما امروزه به دلیل خواص دارویی و فواید زیادی که دارد کاشت و گسترش این درخت رو به افزایش است. 

وی با بیان اینکه رنگ میوه‌های این درخت، قرمز، جذاب و زیبا است که هر بیننده‌ای را به سمت خود جذب می‌کند، افزود: در ابتدای رشد، طعم میوه گس است اما زمانی که کاملا رسیده شود طعم آن ترش می‌شود.

حدادیان با اشاره به اینکه برداشت این محصول اواخر تابستان است، گفت: این محصول مقاومت خوبی در برابر تغییرات درجه حرارت برخوردار است حداقل و حداکثر درجه حرارت مطلق ثبت شده رویشگاه‌های آن به ترتیب ۲۵- و ۴۰+ است.

وی با تأکید بر اینکه کشت سماق در منطقه برای جلوگیری از فرسایش خاک در مناطق شیب‌دار حائز اهمیت است، گفت: از جمله مزایای مصرف سماق می‌توان به مبارزه با میکروب، مبارزه با عفونت‌های قارچی، مناسب برای دیابت، جلوگیری از پوکی استخوان اشاره کرد.

 سماق

کشت سماق در ۲ هکتار از اراضی روستای درسجین 

حسن مولایی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ابهر در این‌باره گفت: ۳۵۰ درختچه سماق در دو هکتار از اراضی روستای دَرسِجین کشت شده است که به طور متوسط هر درختچه ۲۰ کیلو محصول دارد.

سیاق

کشت سماق هیچ زحمتی ندارد

کشاورز دَرسِجینی در این باره گفت: کشت سماق هیچ زحمتی ندارد، بدون دردسر است و فقط به بارندگی بستگی دارد و تنها زحمت آن برای ما فقط برداشت محصول است.

وی افزود: سماق در شیب تپه‌ها و کوه‌ها به صورت خودرو رشد می‌کند و حتی می‌توان به صورت دستی نیز آن را در زمین‌های صعب‌العبور هم کاشت. می‌توان گفت که کشت این گیاه، هیچ زحمتی ندارد. به خواست خدا، بذر و جوانه می‌زند و با تغذیه آب و نور و بدون دریافت هیچ کود و سمی به عمل می‌آید.

این کشاورز با بیان اینکه ۸۵ سال است که این گیاه در روستای دَرسِجین برداشت می‌شود، گفت: سماق، جزو قدیمی‌ترین محصول در این روستا بوده و به عنوان بومی این منطقه، در تلاش هستیم تا رشد و پرورش این محصول را در منطقه حفظ و گسترش دهیم.

 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر