logo
امروز : شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۲۳:۵۰
[ شناسه خبر : ۳۷۶۴۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 6 دقیقه ]

معضل مصرف موادمخدر در بین دانش‌آموزان

معضل-مصرف-موادمخدر-در-بین-دانش‌آموزان-
عده‌ای از دانش‌آموزان در مدارس در ایام امتحانات اقدام به مصرف قرص ترامادول می‌کنند که دوز بالای این قرص باعث تشنج و بد حالی در مصرف کننده می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی «موج رسا» استفاده از مواد مخدر در بین دانش‌آموزان جزو آسیب‌های اجتماعی است که باید به آن اصولی پرداخته شود و هر چه میزان آگاهی در این موارد برای دانش‌آموز و والدین بیشتر انجام شود مانعی بزرگ برای اعتیاد افراد است. زمانی که برای تحقیق درباره علت گرفتار شدن در دام اعتیاد از دانش‌آموزان مقاطع مختلف پرسیده می‌شود عده‌ای از آنها اولین علت مصرف مواد مخدر را بی‌ضرر بودن آن دانسته‌اند.

بیشتر بخوانید

دومین عامل نیز اصرار همسالان برای استفاده از موادمخدر است که فرد برای اینکه در جمع همسالان دچار تمسخر واقع نشود اقدام به استفاده از این مواد می‌کند. متاسفانه استفاده از این مواد به مرور زمان فرد را معتاد خواهد کرد.

اما از اقداماتی که می‌‎توان در امر استفاده نکردن دانش‌آموزان از مواد مخدر انجام داد در دسترس نبودن آن است و باید سعی شود این مواد به کشور راه پیدا نکنند و در دست عاملین قرار نگیرد و به دست توزیع کنندگان و مصرف کنندگان نرسد.

 باید برای مقابله با ورود موادمخدر در کشور تمام ارگان‌ها سهیم باشند و افراد مبتلا به موادمخدر درمان شده و به آغوش خانواده و جامعه بازگردند و یک زندگی سالمی را شروع کنند.

 نباید فراموش کرد فرد معتاد یک بیمار است و نیاز به حمایت دارد و اگر حمایت‌های لازم صورت نگیرد بهبود و درمان نخواهد شد و از جامعه ترد می‌شود.    

استفاده از مشروبات الکلی در بین دانش‌آموزان

در این راستا مریم محمدلو،‌ دکتری روانشناسی و آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش ناحیه یک زنجان در گفتگو با موج‌رسا با بیان اینکه رصدهای صورت گرفته از آسیب‌های اجتماعی در مدارس ناحیه یک زنجان مصرف سیگار، استفاده از مشروبات الکلی در بین دانش‌آموزان عنوان شده است اذعان کرد: از دیگر آسیب‌های اجتماعی می‌توان به مصرف قرص ترامادول بین دانش‌آموزان اشاره داشت.

 وی با بیان اینکه بر اثر عدم آگاهی دانش‌آموزان عده‌ای برای بالا بردن تمرکز در زمان امتحانات از قرص‌های ترامادول استفاده می‌کنند که دارای عوارض جانبی و اعتیادآور است ابراز کرد: امروزه استفاده از این قرص در جامعه دانش‌آموزی قابل مشاهده است.

 دکتری روانشناسی و آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش ناحیه یک زنجان با اشاره به اینکه مواردی از استفاده قرص‌های ترامادول، سیگار و مشروبات الکلی در مدارس زنجان گزارش شده است در واقع  زنگ خطری برای مقابله با این آسیب و بحران در جامعه است که باید جدی گرفته شود تصریح کرد: بحث اعتیاد در بین دانش‌آموزان ریشه در خانواده دارد بیشترین مصرف موارد مخدر در بین دانش‌آموزان نتیجه استفاده والدین از این مواد خانمان‌سوز است.

 محمدلو با بیان اینکه تحلیل از بعد دیگر آسیب‌های اجتماعی را می‌توان ارتباط فرد با فضای مجازی دانست گفت: در این رابطه کنترلی بر روی دانش‌آموزان از طرف والدین صورت نمی‌گیرد و دانش‌آموز به صورت ناخواسته درگیر توزیع کنندگان مجازی مواد مخدر می‌شوند.

وی افزود: بعلت عدم کنترل کافی دانش‌آموزان در این فضا درگیر می‌شوند و استفاده بیش از حد از این فضا برای دانش‌آموزان مضر است.

 دکتری روانشناسی و آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش ناحیه یک زنجان با اشاره به اینکه چون رسانه‌ها و کانال‌هایی که دانش‌آموزان در آن درگیر هستند منبع موثقی ندارد در نتیجه مراکزی که توزیع کننده موادمخدر هستند به راحتی در اختیار افراد و قشر دانش‌آموز قرار می‌گیرد اظهار کرد: متاسفانه عدم آگاهی کافی دراین مورد باعث خطرات جبران‌ناپذیر برای قشر دانش‌آموز می‌شود.

 محمدلو عنوان کرد: از جمله راهکارهایی که برای حفظ سلامت روان در دانش‌آموزان و برای پیشگیری از گرفتار شدن در دام اعتیاد برای دانش‌آموزان مفید است استفاده استاندارد از فضای مجازی زیر نظر والدین و پرداختن به امر ورزش است.

وی اضافه کرد: انجام حرکات ورزش از افسردگی جلوگیری کرده و فرد دارای روحیه بالا و امیدوار هرگز سمت سیگار، مشروب و مواد مخدر نمی‌رود.

 دکتری روانشناسی و آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش ناحیه یک زنجان ادامه داد: برای این منظور برنامه‌های مختلف و متنوع در مدارس برای افزایش روحیه بین دانش‌آموزان برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود و مشاوره‌های لازم در هنگام بروز مشکلات ارائه می‌شود. 

مصرف قرص ترامادول در زمان امتحانات دانش‌آموزان 

 پیش از این محسن حسین‌خانلو رئیس اداره اجتماعی پلیس مبارزه با مواد مخدر استان زنجان نیز در گفتگو با موج‌رسا با بیان اینکه قرص ترامادول یکی از داروهای به اصطلاح مسکن است که در دوزهای ۵۰ و ۱۰۰ توسط پزشک مربوطه برای بیمار تجویز می‌شود گفت: این قرص در دوز پایین به صورت قانونی توسط لابراتوارهای داروساز در تمام کشور تولید و موجود است.

رئيس اداره اجتماعی پلیس مبارزه با موادمخدر استان زنجان افزود: بسیاری از افراد بیمار برای کم شدن درد موضعی از داروی مرفین یا ترامادول با دوز بالا 225 استفاده می‌کنند در واقع دوز بالای قرص ترامادول غیر قانونی بوده و با افراد یا مراکز توزیع اعمال قانون انجام می‌شود.

حسین‌خانلو عنوان کرد: بسیاری از افراد در مدارس نیز برای ایام امتحانات اقدام به مصرف قرص ترامادول می‌کنند که دوز بالای این قرص باعث تشنج و بد حالی در مصرف کننده می‌شود.

وی افزود: والدین مراقب معاشرت فرزندان خود با افراد سود‌جو و گرفتار دام اعتیاد باشند تا با مشکلی از این قبیل روبرو نشوند.

رئيس اداره اجتماعی پلیس مبارزه با موادمخدر استان زنجان با بیان اینکه متاسفانه مصرف قرص ترامادول در بین برخی جوانان و نوجوانان مخصوصا شب امتحان بیشتر به چشم می‌خورد افزود: استفاده از این قرص برای سنین پایین بسیار خطرناک و مرگ‌آور است و خانواده‌ها دقت کافی داشته باشند.

حسین‌خانلو عنوان کرد: در کنار قرص ترامادول قرصی به نام ریتالین وجود دارد که اکثرا سالمندان به دلیل داشتن بیماری آلزایمر ملزم به استفاده هستند و توسط پزشک تجویز می‌شود.

وی گفت: قرص ریتالین در فرد ایجاد تمرکز می‌کند و کاهنده تنش‌های مغزی است و چند سالی است در بین دانشجویان و متاسفانه دانش‌آموزان مصرف آن دیده می‌شود و به مرور زمان اعتیادآور است و استان زنجان جزو استان‌های پاک از لحاظ مصرف مواد مخدر در سطح کشور است. 

با تمام این‌ها برای عدم استفاده دانش‌آموزان از مواد مخدر باید آگاهی‌های لازم برای دانش‌آموز و والدین صورت گیرد و تمام سازمان‌ها برای کنترل ورود این مواد باید همکاری لازم داشته باشند.

 هر چه اقدامات لازم جهت ممانعت از ورود موادمخدر به کشور بیشتر شود استفاده از آن کاهش خواهد یافت و از سویی دیگر افراد مبتلا نیز به عنوان یک بیمار باید تحت نظر باشند تا مراحل درمان تکمیل شود.        

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر