logo
امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۷:۰۲
[ شناسه خبر : ۳۵۷۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 8 دقیقه ]
نقاط قوت و ضعف دوازدهمین جشنواره آش ایرانی؛

دست مردم زنجان را می بوسیم/ گلایه از اسکان نامناسب تا دست فروشان مزاحم

-دست-مردم-زنجان-را-می-بوسیم-گلایه-از-اسکان-نامناسب-تا-دست-فروشان-مزاحم

در کنار رضایت شرکت کنندگان از استقبال مردم زنجان از جشنواره آش ایرانی،گلایه هایی از دوازدهمین جشنواره ملی آش ایرانی وجود داشت که اسکان نامناسب و حضور دست فروشان از این گلایه ها محسوب می شود.

به گزارش موج رسا; دوازدهمین جشنواره آش ایرانی به همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان و همکاری شهرداری زنجان در منطقه گاوازنگ زنجان برگزار شد.

این جشنواره همچون سال های گذشته با استقبال چشمگیر مردم زنجان مواجه شد و گروه های شرکت کننده در این جشنواره به این حضور تبریک گفتند.

در بررسی نقاط ضعف و قوت این جشنواره به سراغ سیاه چادرهای عشایر و اقوام ایرانی در این جشنواره رفتیم تا دیدگاه آنها را در این خصوص جویا شویم.

اکبر قاسمی مسئول سیاه چادر تهران در گفت و گو با خبرنگار موج رسا با بیان اینکه اولین بار است که در جشنواره شرکت می کنم،گفت:استقبال خوبی از این جشنواره شده است و راضی هستیم.

وی گفت: همین که مردم دور هم جمع می شوند و روز شاد و خوبی دارند از نکات مثبت این جشنواره است.

این هنرمند در خصوص نقاط ضعف جشنواره آش ایرانی گفت: به این نکته فکر نکرده ام.

وی برگزاری این جشنواره را در اتحاد اقوام ایرانی موثر عنوان کرد و گفت: شبی نیست که خانواده های زنجانی ما را به خانه هایشان دعوت نکنند من از همه این خانواده ها تشکر می کنم.

قاسمی با بیان اینکه حضور در این جشنواره موجب شد تا شناخت من نسبت به اقوام مختلف افزایش یابد،افزود: اقوام ایرانی همواره در عرصه ها خوش درخشیده اند.

 

*جشنواره خوبی برگزار شده است

یار محمدی مسئول سیاه چادر استان چهارمحال بختیاری نیز گفت: از همان دوره اول در این جشنواره حضور داشتم و جشنواره خوبی برگزار شده است.

وی با بیان اینکه امسال فروش نسبت به سال های گذشته کمتر بود،خاطرنشان کرد: حضور پرشور مردم یکی از نقاط قوت این جشنواره است.

این شهروند چهارمحال بختیاری یادآور شد: برگزاری این جشنواره به اتحاد اقوام کمک کرده و موجب آشنا با فرهنگ ها می شود.

احمدی از استان خراسان شمالی، نیز می گوید دومین دوره است که در جشنواره آش ایرانی شرکت می کنم و این جشنواره از نظر برخورد مردم و مسئولان خوب است.

وی ادامه داد: یکی از نقاط ضعف این جشنواره دور بودن محل آب آشامیدنی است که تهیه آب را برای پخت و پز مشکل کرده است.

این هنرمند با بیان اینکه این رویداد فرهنگی می تواند به انسجام اقوام کمک کرده و مردم استان ها انگیزه برای پیشرفت کار داشته باشند،گفت: برگزاری این جشنواره ها موجب شده تا فرهنگ ها به هم نزدیک شوند که برای پیشرفت و توسعه کشور موثر است.

 

*به مردم زنجان نمره هزار می دهم

وی گفت: از نمره صد به مردم زنجان هزار می دهم.

باصم همادی سرپرست گروه هنری میسان از استان خوزستان نیز گفت: این چهارمین سال است که در این جشنواره شرکت می کنم.

وی با اشاره به اینکه به جرات می توانم بگویم جشنواره آش ایرانی در زنجان یکی از بهترین و مهمترین جشنواره های سال کشور است،گفت: ما هر سال در 30 استان کشور برنامه اجرا می کنیم اما این جشنواره از بهترین ها است.

این هنرمند خوزستانی ادامه داد: با توجه به اینکه از همه ظرفیت ها از جمله صنایع دستی، اقوام ،موسیقی و غذا در این جشنواره استفاده می شود این جشنواره در همگرایی و همبستگی اقوام تاثیرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: زنجان به عنوان یکی از شهرهای توریستی کشور است و گردشگران بسیاری در این جشنواره شرکت می کنند.

همادی با بیان اینکه نقطه ضعف به معنای واقعی در جشنواره زنجان وجود ندارد،افزود: اگر چه هر برنامه نقطه قوت و ضعف دارد اما هر سال که می گذرد از نقاط ضعف کاسته و به نقاط مثبت این جشنواره اضافه می شود.

 

*حاشیه های جشنواره آش کنترل شود

وی با اشاره به اینکه مجموعه گاوازنگ فضای بسیار زیبا و وسیعی است، گفت: عدم کنترل بر روی حواشی موجب ایجاد مزاحمت هایی می شود.

این هنرمند خوزستانی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره می تواند الگو برای استان های دیگر باشد،گفت: شب های فرهنگی از سوی استان ها در این جشنواره برگزار می شود که زیبایی آن موجب شده تا که اقوام دیگر نیز درصدد اجرای چنین برنامه ای در شهرها خود باشند.

وی گفت: برگزاری این جشنواره به بهبود وضعیت اقتصادی شهر زنجان کمک شایانی کرده است.

همادی در خصوص برپایی نماز جماعت اول وقت در سیاه چادر استان خوزستان گفت: ما به عنوان یکی از اقوام ایرانی و نماینده استان هستیم که باید نماینده شایسته ای بوده و همه سنن و آداب را ارائه کنیم تا بتوانیم از آبرو حیثیت استان و کشور خود را دفاع کنیم.

وی گفت: اقوام ایرانی در طول تاریخ در وحدت اراضی کشور نقش اساسی داشته و فرهنگ کشور را اداره می کنند اگر چه هر قوم و استانی فرهنگ خاص خود را دارند اما این تعدد منافی همدیگر نبوده و باید از خروجی اقوام ایرانی فرهنگ ایرانی را به جهان صادر کنیم.

این هنرمند بیان داشت: ما باید الگویی برای جوانان و نسل آینده باشیم و نسل آینده باید بداند که عشایر و اقوام پایبند همه اصول و فرهنگ ایرانی هستند.

صالحی دیگر شرکت کننده در این جشنواره از کرمانشاه نیز سومین دوره است که در جشنواره آش ایرانی شرکت  می کند.

 

*دست مردم زنجان را می بوسم

وی گفت:از نظر من این جشنواره بیست است، از مردم زنجان تشکر می کنم و خسته نباشید گفته و دستشان را برای استقبال می بوسم.

این هنرمند ادامه داد:همه کارهایشان بیست بود و هیچ مشکلی نداشت.

وی تصریح کرد: برگزاری این جشنواره در همبستگی اقوام موثر است و شرکت کنندگان با لباس و سبک زندگی اقوام آشنا می شوند.

فاطمه بیات از سپاه چادر زنجان نیز گفت: برای اولین بار است که سیاه چادر زنجان در این جشنواره شرکت می کند.

 

*عشایر زنجان ناشناخته مانده اند

وی با بیان اینکه عشایر زنجان برای مردم کشور ناشناخته هستند، گفت: حضور ما در این جشنواره برای خیلی از همشهریان جالب بود.

این بانوی عشایری با اشاره به اینکه زندگی عشایر سختی های خاص خود را دارد و با توجه به آب و هوا فرهنگ ناب و اصالت حفظ می شود،گفت: در این جشنواره و آش ترش،آش ماست، نان و شیرینی محلی عشایر ارائه شد.

وی گفت: برگزاری این جشنواره در همبستگی اقوام موثر است چرا که اقوام با یکدیگر آشنا شده و می توانند تعامل خوبی را داشته باشند.

این هنرمند خاطرنشان کرد: همه مسئولان همکاری خوبی داشتند و در کل این جشنواره خوب ارزیابی می شود.

عبدالله گورانی مسئول سیاه چادر استان ایلام نیز گفت: چهارمین بار است که در جشنواره زنجان شرکت می کنم.

وی با بیان اینکه  برای برگزاری مطلوب این جشنواره برنامه ریزی های خوبی انجام شده است و این جشنواره در مرحله جوانی است،خاطرنشان کرد: استقبال مردم زنجان هر سال بی نظیر است.

این هنرمند ایلامی بیان داشت: وجود دست فروشان در کنار برگزاری این جشنواره چهره جشنواره را نامطلوب و میزان فروش را کاهش داده است.

 

*دستفروش ها چهره جشنواره را دگرگون کرده است

وی گفت: وجود دستفروش ها چهره جشنواره را دگرگون کرده است که زیبنده نیست.

این شرکت کننده خاطرنشان کرد: برگزاری این جشنواره موجب همدلی و همبستگی اقوام و افزایش نقاط مشترک بیان آنها می شود.

وی افزود: اگر چه بین اقوام ایرانی تفاوت زبانی و مذهبی وجود دارد اما آداب و رسوم یکی است و فاصله های اقتصادی و مکانی نمی تواند اقوام ایرانی را از هم جدا کند.

وی با بیان اینکه این نحوه داوری جشنواره آش را قبول ندارم، گفت: داروی باید در محل باشد چرا که آشی که برای داور برده می شود متفاوت تر از آنچیزی است که ارائه می شود.

این هنرمند گفت: برگزاری شب های فرهنگی به خاطر مسائل اقتصادی ضعیف شده است و تنها دو قوم برنامه فرهنگی دارند.

وی خاطرنشان کرد: هزینه های حضور در جشنواره بر عهده شرکت کننده است که فشار مالی را افزایش می دهد امسال هم به دلیل کاهش فروش صنایع دستی عملا سودی نبرده ایم.

مسئول سیاه چادر استان ایلام ادامه داد :به دلیل مناسب نبودن اسکان، بیرون اسکان گرفتیم که بار مالی دیگری را اضافه کرد.

رعنا حسینی از استان کرمانشاه نیز اولین سالی است که در جشنواره ملی آش ایرانی شرکت می کند.

وی گفت: این جشنواره خوب بود اما از نظر رفاهی و اسکان مشکلاتی وجود داشت که مجبور شدیم در چادر خودمان اسکان داشته باشیم.

این هنرمند گفت: استقبال مردم خیلی خوب بود و همه مسئولان خوب رفتار کردند.

گفتنی است، دوازدهمین جشنواره آش ایرانی عصر روز 12 شهریور ماه با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.//ن

 

انتهای خبر/

نظرات
[ نام : ] [ ۰۴:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۴ ]
خیلی عالی بود از مدیریت میراث استان سپاسگزاریم زنجان ظرفیت برگزاری حداقل 4 جشنواره مانند آش را دارد منتهی با رعایت تمام جوانب فرهنگی دقیق واحترام و رعایت فضایل اخلاق واحترام وبرنامه ریزی بسیار دقیق تر وبکار گیری تمام تکینک های هنری وهنرهای ملی واسلامی با بهانه هایی مانند آش
فرم ارسال نظر