نمایندگان در تراز ملی برای کشور تصمیم میگیرند
مهدی سعیدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری_تحلیلی «موج رسا» اظهار داشت: یکی از نکاتی که در خصوص انتخابات مجلس شورای اسلامی حائز اهمیت هست این موضوع است که نمایندگان مردم از هر حوزه رایگیری انتخاب میشوند.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس ۲۹۰ نفر هستند، افزود: در برخی استانها مثل تهران ۳۰ نفر نماینده وارد مجلس میشود و از استانی همچون زنجان ۵ نماینده وارد مجلس میشوند.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه این نمایندگان در واقع نمایندگان هر شهرستان هستند، گفت: اما جایگاه حقوقی که در قانون اساسی برای نمایندگان دیده شده؛ این است که این افراد، نمایندگان کل ملت ایران هستند و صرفا نماینده آن شهر و شهرستان نیستند.
وی تصریح کرد: بنابراین طبیعتا انتظار این است که نمایندگان منتخب در تراز ملی تصمیمگیری کنند چراکه مجلس جایگاه بسیار بالایی دارد و جایگاه مجلس جایگاه ریلگذاری برای دولت است و دولت نیز از جهتی کارگذار مجلس است.
سعیدی بیان کرد: آنچه که مجلس ریلگذاری میکند، دولت موظف به اجرای آن است، لذا نمایندگان در تراز ملی تصمیمگیری میکنند و بسیاری از سیاستهای بینالمللی ما، پیوند و پیوست ما به بسیاری از موضوعات بینالمللی در مجلس مصوب میشود. با این شرایط نماینده تنها وظیفه رسیدگی به مسائل استانی و شهرستانی خود را ندارد و بلکه نماینده منتخب یک استان و یا شهرستان است که در تراز ملی برای کل کشور تصمیمگیری میکند.
وی بیان کرد: البته اقتضا کار نماینده این است که نگاهی به مسائل شهرستان و استان خود نیز داشته باشد اما اساس کار و چالش کار این است که گاها منافع ملی اقتضا میکند نماینده یک تصمیم بگیرید اما منافع شهرستانی اقتضا دیگری دارد و کار را دشوار میکند.
کارشناس مسائل سیاسی افزود: اگر تصمیمگیری ما به نحوی باشد که هم منافع شهرستان و هم منافع ملی تعیین شود کار عاقلانه است اما اینکه بین این دو باید تصمیمگیری درست کند در صورتی که نگاه تنگنظرانه نداشته باشد باید نگاه ملی را بر شهرستانی مقدم بداند چراکه اگر هر نماینده به شهرستان خود و منافع آن فکر کند عملا منافع ملی تامین نخواهد شد و مجلس کارگرد خود را از دست خواهد داد.
انتهای خبر/