logo
امروز : پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۵۱
[ شناسه خبر : ۳۱۹۰۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]

کرونا مشکل جدی کشور نیست

کرونا-مشکل-جدی-کشور-نیست
معاون درمان وزارت بهداشت با تاکید بر شرایط باثبات کرونا در کشور، در عین حال اقدامات دولت سیزدهم در حوزه درمان را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی «موج رسا»سعید کریمی، گفت: ما در ابتدای این دولت با پیک کرونا مواجه بودیم و یکی از مهم ترین دستاوردها کنترل بیماری بود که سازمان بهداشت جهانی هم ایران را کشوری موفق در کنترل بیماری معرفی کرد و یک ماه قبل هم ما پایان اضطرار کرونا اعلام کردیم و اکنون شرایط باثباتی داریم و کرونا مشکل جدی ما نیست اما هنوز کرونا تمام نشده است. کمیته علمی کشوری کرونا تشکیل شد که کار آن ادامه دارد و حتی درباره سایر بیماری ها هم کمیته شکل گرفته است و در مورد هرچیزی از نظر دانشمندان استفاده می‌کنیم.

بیشتر بخوانید

وی در مورد توسعه بیمارستان‌ها و تخت‌های بیمارستانی، افزود: ۱۰۶ بیمارستان در این مدت ایجاد شده و ۱۵۳۹۹ تخت هم اضافه شده است. تعداد تخت‌های ویژه نوزادان ۵۰۰ عدد بود که به دو برابر افزایش یافت و الان ۱۰۵۰ تخت picu ایجاد شده است. سه هزار تخت ویژه نیز در این مدت به ناوگان تخت بیمارستانی کشور اضافه شده است.

او تاکید کرد: لیست کاشت حلزون شنوایی به صفر رسیده است و ۲۰۰۰ عمل جراحی کاملا رایگان کاشت حلزون انجام شد که بعضا ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون هزینه برای خود ما داشته است. بنابراین اگر بچه‌هایی با این شرایط به دنیا بیایند در زمان طلایی درمان می‌شوند.

معاون درمان وزارت بهداشت، ادامه داد: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری کار دیگری بود که در این دوره بعد از سال‌ها به سرانجام رسید و امسال به سرانه سلامت اضافه شد و محاسبات آن ذیل سامانه کارآمد محاسبه می‌شود. ان‌شاءالله یک روال می‌شود و قانون اجرایی خواهد شد.

وی با تاکید بر اهمیت دسترسی عادلانه مردم به خدمات نظام سلامت، اظهار کرد: برای دسترسی عادلانه، ۲۸۰۰ پزشک متخصص در دانشگاه های کشور با اولویت مناطق محروم توزیع شدند و به زودی فارغ التحصیلان جدید هم توزیع و تزریق می‌شوند و یعنی به همان تعداد مجددا پزشک تزریق می‌شود.

وی افزود: صندوق بیماران خاص و صعب العلاج کار مهم دیگر این دوره بود. پارسال این صندوق ۵ همت (هزار میلیارد تومان) بودجه داشت و امسال ۷ همت بودجه دارد و ۱۰۷ بیماری صعب العلاج تحت پوشش آن است. در صورتی هم که برخی بیماری‌ها ذیل این ۱۰۷ بیماری تحت پوشش نباشد، مبلغی خارج از شمول در اختیار بیمه سلامت قرار گرفته است و می‌توانند تا سقف ۵۰ میلیون تومان به فرد پرداخت کنند که البته می‌خواهیم این سقف به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یابد. اندازی شد و تا آبان ماه هم قصد داریم این تعداد به بیش از ۶۰ مرکز برسد.

کریمی ادامه داد: درخصوص گردشگری سلامت، ۲۵۰ مرکر درمانی ما مجوز IPD گرفتند که دارای استانداردهای بسیار خوب پذیرش بیماران بین‌الملل هستند و سال قبل یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گردشگر سلامت داشتیم و اینها کسانی هستند که به قصد گردشگری سلامت آمدند، درمان شدند و رفتند و اینگونه نبوده دانشجو یا ساکن ایران باشند، بلکه به قصد درمان آمدند. به دلیل کیفیت بالای خدمات پزشکی و اعتماد و هزینه رقابتی این بستر خوب شکل گرفت.

معاون درمان وزارت بهداشت درباره خدمات طب ایرانی نیز بیان کرد: حدود ۴۰۰ فارغ‌التحصیل طب ایرانی داریم که علمی کار می‌کنند. اداره کل طب ایرانی در این زمینه فعال هستند و کار ما این بود که در اعتبار بخشی مراکز گفتیم اگر بیمارستانی درمانگاه طب ایرانی راه اندازی کند نمره مثبت می‌گیرد. خدمات علمی باید از ادعاهای آسیب‌زا جدا شود. باید از پتانسیل این علم بویژه در سبک زندگی استفاده شود.

وی با تاکید بر لزوم بررسی صلاحیت فردی که مردم قرار است خدمات درمانی از او دریافت شود، اظهار کرد: افراد باید به سایت سازمان نظام پزشکی مراجعه کنند و اسم پزشک را استعلام کنند و اگر پزشک است اصلا تخصص او چیست؟ تخصص هم مهم است، یک پاتولوژیست نمی‌تواند اعمال زیبایی انجام دهد و همه اینها باید از سوی خود فرد بررسی شود.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: در سه ماهه نخست امسال ۳۳ هزار و ۲۵ بازدید از مراکز درمانی انجام دادیم و ۱۲۷۰ مرکز درمانی غیرمجاز تعطیل شدند و ۱۹۲۹ مرکز هم به مراجع قضایی معرفی شدند؛ یعنی ما کار نظارتی را افزایش دادیم اما خود مردم هم باید تحقیق کنند و بعد برای خدمت گرفتن مراجعه کنند.

ایسنا

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر