logo
امروز : سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۴:۴۶
[ شناسه خبر : ۳۱۲۶۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
زنجان با جاذبه‌های گردشگری مذهبی؛

زیرساخت‌های گردشگری مذهبی در استان زنجان نیازمند توسعه است

زیرساخت‌های-گردشگری-مذهبی-در-استان-زنجان-نیازمند-توسعه-است
استان زنجان با دارا بودن ظرفیت‌های گردشگری در حوزه گردشگری مذهبی برای مسافران خصوصا در ایام ماه محرم و صفر که پذیرای مهمانان بسیاری خواهد بود، می‌تواند جذاب باشد اما این امر نیازمند توجه ویژه به زیرساخت‌ها است.

به گزارش موج رسا; صنعت بزرگ گردشگری شامل بخش‌های مختلفی می‌شود که یکی از مهم‌ترین آن‌ها گردشگری مذهبی است. تمامی ادیان و مذاهب در سراسر جهان اماکن، آثار، سنت‌ها و مراسم‌های مذهبی مختلفی دارند که به یکی از جاذبه‌های مهم گردشگری آن‌ها تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید

در این میان دین اسلام و مسلمانان نقش به‌سزایی در این شاخه از گردشگری دارند. مراسم حج، زیارت اماکن مقدس و وجود مراسم‌های عزاداری یا جشن‌های مذهبی مسلمانان از بزرگترین رویدادهای گردشگری مذهبی در جهان هستند.

گردشگری مذهبی از قرن‌ها پیش در سراسر دنیا وجود داشته و قدمت آن به قدمت فرهنگ دینی تمامی ادیان است. در کل گردشگری مذهبی به سفرهایی اطلاق می‌شود که اصلی‌ترین هدف آن‌ها تجربه‌ی مذهبی باشد.

ممکن است گردشگران مذهبی بارها به مکانی مذهبی بروند و یک بار رفتن به آن مکان، آن‌ها را از سفرهای مکرر باز نمی‌دارد.

در گردشگری مذهبی هدف از سفر صرفا زیارت و انجام اعمال مذهبی نیست و طیف گسترده‌تری از سفرهای مذهبی را شامل می‌شود. برای مثال حضور در کنفرانس مذهبی، رویدادهای فرهنگی ـ مذهبی و اجرای کنسرت موسیقی مذهبی جز گردشگری مذهبی محسوب می‌شوند.

استان زنجان نیز به عنوان پایتخت شور و شعور حسینی کشور ظرفیت های بیشماری در حوزه گردشگری مذهبی دارد.

نماد تعزیه و تکیه شهر ارمغان‌خانه در میدان ورودی شهر طراحی هوشمندانه شود

مهدی باقری در گفت‌وگو با خبرنگار موج‌رسا اظهار داشت: گردشگری یکی از سریع‌ترین صنایع درحال توسعه در اقتصاد جهانی است. گردشگری مذهبی نیز یکی از انواع گردشگری است که در زمره قدیمی‌ترین و پررونق‌ترین گونه‌های گردشگری به ویژه در ایران محسوب می‌شود.

وی افزود: چند سال است که در ایران بحث گردشگری مذهبی باز و حضور گردشگران در مقاصد و جاذبه‌های مذهبی بیشتر شده است با این حال آیین‌های محرم یک بازه طولانی در ایران است که تا دو ماه فضای شهری کشور را درگیر می‌کند.

رئیس میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان زنجان با بیان اینکه زمانی که گردشگران خارجی در این بازه زمانی وارد ایران می‌شوند، علاقه دارند تا اطلاعاتی در این باره بدست آورند، گفت: چراکه واقعه عاشورا مختص شیعیان یا مسلمانان نیست، بلکه اتفاقی جهانی است و ترویج مضامینی چون آزادگی و اخلاق حسنه را دربر می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در دنیای امروز، توجه به سفر و گردشگری به اندازه‌ای زیاد شده است که می‌توان از تک‌تک پتانسیل‌های یک منطقه برای افزایش شمار گردشگر به آن، بهره برد، تصریح کرد: اما پیش از آن باید شرایط زیرساختی و رفاهی گردشگران را مهیّا ساخت و افراد کاردان را برای ارتباط با گردشگران، آموزش داد.

باقری خاطر‌نشان کرد: باید زیرساخت‌های گردشگری مذهبی توسعه یابد، با این حال با وجودی که زیر‌ساخت‌ها گاها فراهم نیست اما مراسم‌هایی در شهرهای مختلف برگزار می‌شود هر ساله گردشگران را جذب می‌کند و دیدن مراسم عزاداری برای آن‌ها به نوعی جذاب است و برخی از آن‌ها در سفر به شهرهایی که آداب خاصی دارند می‌توانند برای توسعه گردشگری آن شهر تبلیغ کنند.

وی با بیان اینکه عزاداری مردم زنجان در ماه محرم زبانزد و این شهر به عنوان پایتخت شور و شعور حسینی نام گرفته است گفت: باید فرهنگ و آموزه سالار شهیدان ابا عبدالله حسین(ع) سر لوحه شیوه زندگی فرهنگ ما قرار گیرد و نمادی از ایثار و شهادت را در زندگی مردم تداعی کند.

رئیس میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان زنجان با اشاره به اینکه یکی از عزاداری‌هایی که مردم شهرستان زنجان در سوگ امام حسین(ع) دارند تعزیه خوانی است و این امر در ارمغانخانه سال‌هاست که در ماه محرم انجام می‌شود، ادامه داد: اما آنطور که باید تعزیه خوانی ارمغانخانه شناخته نشده است بنابراین باید به آثار ناملموس استان و شهرستان زنجان بها داد و این آثار را به ثبت رساند.

وی تاکید کرد: برای حفظ این میراث ناملموس باید نماد تعزیه و تکیه شهر ارمغان‌خانه در میدان ورودی شهر طراحی هوشمندانه شود و با متریال مناسب نصب شود. همین‌طور باید زیر ساخت‌های گردشگری مذهبی مانند اقامت‌گاه و اسکان فصلی ایجاد شود و این شهر و تکیه و تعزیه به دنیا معرفی گردد.

وی عنوان کرد: در استان زنجان مراسم روز هشتم محرم حسینیه اعظم زنجان و تعزیه زنجان در سال ۸۷؛ مراسم عزاداری روز سوم امام حسین(ع)، عزاداری یازدهم محرم زینبیه و مراسم رجز‌خوانی در سال ۹۱؛ مراسم آب چهل یاسین، مراسم تشت‌گذاری در سال ۹۷؛ تعزیه رجعین در سال ۹۸ و حلوای اوماج در سال ۱۴۰۰ جزو پرونده ثبتی ناملموس عزاداری حسینی ثبت شده است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر

اخبار پربازدید

اوقات شرعی زنجان

  • اذان صبح : ۰۴:۵۹
  • طلوع آفتاب : ۰۶:۲۳
  • اذان ظهر : ۱۲:۰۲
  • غروب آفتاب : ۱۷:۴۰
  • اذان مغرب : ۱۷:۵۹
  • نیمه شب شرعی : ۲۳:۱۹