برداشت پیاز در 450 هکتار از اراضی طارم آغاز شد/ پیشبینی برداشت 46 هزار و 900 تن هندوانه و طالبی در طارم
مدیر جهاد کشاورزی طارم با اشاره به آغاز برداشت پیاز در شهرستان طارم گفت: برداشت پیاز از 450 هکتار اراضی ریزکشت طارم آغاز شد.
مجتبی اسکندری در گفتوگو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به برداشت محصول پیاز در شهرستان طارم اظهار کرد: عملیات برداشت محصول پیاز در شهرستان طارم آغاز شد.
وی تصریح کرد: در سال زراعی 95- 96 حدود 450 هکتار از اراضی این شهرستان جهت کشت پیاز اختصاص یافته است.
مدیرجهاد کشاورزی طارم افزود: براساس برآوردهای انجام شده از این میزان سطح زیر کشت به میزان 14 هزار و 400 تن محصول پیاز برداشت شود.
وی ارزش ریالی این میزان محصول را ۴۳۲ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: تعداد ۵۸۰ نفر از کشاورزان منطقه مشغول کشت در کار محصول پیاز بوده و از این طریق امرار معاش میکنند.
اسکندری بیان کرد: برداشت این محصول همه ساله از اوایل مرداد ماه آغاز شده و تا اوایل شهریور ماه ادامه می یابد.
وی به ارقام کشت شده در این شهرستان اشاره و ابراز کرد: رقم مورد کشت پیاز در شهرستان طارم رقم محلی طارم بوده که علاوه بر عملکرد بالا دارای کیفیت بسیار خوبی است.
مدیرجهاد کشاورزی طارم خاطر نشان کرد: محصولا تولیدی علاوه بر نیاز شهرستان و استان به استانهای دیگر نیز صادر میشود و از جمله اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان طارم در خصوص این محصول تامین نهادههای مورد نیاز، برگزاری کلاسهای آموزشی گروهی و انفرادی، بازدیدهای مزرعهای و ارائه توصیههای فنی و تنظیم بازار است.
وی در ادامه با اشاره به عملیات برداشت محصولات طالبی خربزه و هندوانه در شهرستان طارم گفت: در سال ۹۵-۹۶ این محصولات در مجموع به میزان یک هزار و ۵۵۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان طارم را به خود اختصاص داده است.
اسکندری خاطر نشان کرد: پیشبینی میشود که از این میزان حدود ۴۶ هزار و ۹۰۰ تن محصول برداشت شود و ارزش ریالی این محصول حدود 431 هزار و6 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی اظهار کرد: تعداد یک هزار و ۶۰۰ نفر از بهره برداران این شهرستان از طریق کشت و کار این محصولات کسب درآمد میکنند.
مدیرجهاد کشاورزی طارم گفت: هر ساله برداشت محصولات طالبی خربزه و هندوانه از اواخر تیرماه آغاز شده و تا اواخر شهریور ماه ادامه دارد.
وی ابراز کرد: با توجه به کیفیت بالای محصول تولیدی این شهرستان علاوه برتامین نیاز شهرستان و استان به سایر استانهای کشور صادر میشود.
اسکندری افزود: علاوه بر مصرف تازه خوری در صنایع مثل آب میوه گیری نیز مصرف میشود از جمله اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان طارم در خصوص زراعت این محصولات تامین نهاده برگزاری کلاسهای آموزشی آموزشهای انفرادی و ارائه توصیههای فنی و تنظیم بازار کشاورزی بوده است.
وی تصریح کرد: یکی از طرحهای مدیریت جهاد کشاورزی در سال زراعی جاری در خصوص بهبود تولید این محصولات ترویج کشت نشایی گلدانی این محصولات است.
مدیرجهاد کشاورزی طارم با اشاره به مزایای اجرای این طرح اشاره و ابراز کرد: از مزایای این روش کشت زودرسی کشت بودتههای سالم در مزرعه اصلی و در نتیجه یکنواختی و تراکم مناسب و صرفه جویی در آب است.
وی گفت: در سال زراعی جاری تعداد ارقام جدید مربوط به این محصولات بصورت نشانی به طور آزمایشی در شهرستان کشت شده که در صورت عملکرد مناسب تعدادی از این ارقام برای منطقه توصیه خواهد شد.
اسکندری بیان کرد: ارقام مورد کشت در این شهرستان در مورد محصول طالبی در ارگام آناناسی و آتشی، خربزه مشهدی و هندوانه رقم یواس را میتوان نام برد.
//ع
انتهای خبر/