logo
امروز : چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۴:۰۲
[ شناسه خبر : ۲۶۷۰۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان در گفت‌وگو با موج رسا خبرداد،

لزوم تعیین میزان مازاد به مصرف محصولات کشاورزی برای صادرات/ کمیت در کالاهای تولید داخلی نباید فدای کیفیت شود

لزوم-تعیین-میزان-مازاد-به-مصرف-محصولات-کشاورزی-برای-صادرات-کمیت-در-کالاهای-تولید-داخلی-نباید-فدای-کیفیت-شود
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان در مورد پیشنهادی بخش خصوصی به دولت، گفت: وزارت جهاد کشاورزی میزان مصرف و میزان مازاد بر مصرف کالاهای کشاورزی را مشخص کند تا یک برنامه‌ریزی مدونی برای صادرات کالاهای تولیدشده مازاد بر مصرف انجام دهد.

مهدی رنگ‌رونا در گفت‌وگو با خبرنگار  موج رسا; با اشاره به اینکه اوکراین و روسیه دو تأمین‌کننده بزرگ کالاهای اساسی من‌جمله گندم و ذرت بودند، اظهار کرد: از ابتدای جنگ اوکراین و روسیه پیش‌بینی می‌شد که مشکلات زیادی در تأمین اقلام اساسی و پندم و ذرت به وجود خواهد آمد.

وی با بیان اینکه بعد از آغاز جنگ، اوکراین که یکی از تأمین‌کننده‌های اصلی ذرت و گندم در جهان است عملاً چرخه تولید و صادرات این محصولات که از طریق بندر اودسا انجام می‌شد خارج گشت، ابراز کرد: به‌تبع این اتفاق ما در سطح جهان شاهد افزایش قیمت غلات به‌عنوان ماده اولیه بسیاری از صنایع پایین‌دستی در حوزه مواد غذایی بودیم.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان با بیان اینکه در کنار افزایش قیمت مواد غذایی شاهد افزایش قیمت نفت در جهان بودیم که به‌تبع آن بسیاری از تولیدکنندگان در حوزه پتروشیمی و مواد نفتی هم بی‌تأثیر از این مسئله نبودند، تصریح کرد: متأسفانه افزایش قیمت جهانی مواد غذایی موجب کاهش عرضه مواد غذایی در بازارهای جهانی شده است.

وی با بیان اینکه کاهش عرضه مواد غذایی در بازارهای جهانی موجب افزایش قیمت مواد غذایی و فرآورده‌های غذایی می‌شود، عنوان کرد: برای مثال ماده اولیه ماکارونی آرد است که این ماده غذایی در سطح جهانی افزایش قیمت داشته که کشور ایران نیز بی‌تأثیر از این مسئله نبوده است.

رنگ‌رونا با بیان اینکه خوشبختانه با تدابیری که دولتمردان در کشور داشته‌اند تبعات این امر به حداقل خود خواهد رسید، ادامه داد: اخیراً قراردادی بین ایران و روسیه جهت تأمین گندم ایران از روسیه به امضا رسید و با این قرارداد به‌نوعی نیاز ایران در حوزه گندم برطرف می‌شود و عملاً ما مشکلی در این حوزه نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه زمانی که در دنیا یک کالایی دچار کمبود می‌شود عرضه آن نیز محدود می‌شود و این امر منجر به افزایش قیمت‌ها می‌شود و این بستر خوبی برای کشورهایی که تولیدکننده عمده آن محصول هستند ایجاد می‌شود، ادامه داد: محصولات کشاورزی مختلفی در ایران در حال تولید است که تولید مازاد بر مصرف نیز از کشور صادر می‌شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان بیان کرد: این صادرات ظرفیت خوبی برای ما ایجاد کرد تا این ظرفیت خالی حاصل از جنگ بین اوکراین و روسیه را در بازار کشورهای اطراف را پرکنیم.

وی در پیشنهادی به دولت، عنوان کرد: وزارت جهاد کشاورزی میزان مصرف و میزان مازاد بر مصرف کالاهای کشاورزی را مشخص کند و یک برنامه‌ریزی مدونی برای صادرات کالاهای تولیدشده مازاد بر مصرف انجام دهد تا صادرکننده نیز تکلیف خود را بداند.

رنگ‌رونا با بیان اینکه اولویت اول تأمین نیاز مواد غذایی داخل کشور است، ابراز کرد: در کشور ایران در برخی از کالاهای کشاورزی شاهد افزایش تولید و وجود مازاد بر مصرف کالاهای کشاورزی در کشور هستیم که اگر یک برنامه‌ریزی مدون از همین‌الان داشته باشیم و میزان مازاد بر مصرف مشخص باشد و برای آن برنامه‌ریزی کنیم صادرکنندگان می‌توانند این کالاهای کشاورزی را با ارزش‌افزوده بالاتر در کشورهای هدف صادراتی عرضه کنند.

وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر اولویت با بازار داخلی و تأمین نیازهای داخل کشور است، تصریح کرد: برنامه‌ریزی صادرات کالاهای کشاورزی باید برای مازاد بر مصرف داخل کشور انجام شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان با بیان اینکه شرایط حاضر پتانسیلی را برای صادرات محصولات مازاد بر مصرف داخلی را در بازارهای هدف صادراتی ایجاد کرده است، عنوان کرد: این اتفاق می‌تواند یک فرصت برای ما باشد و ما باید به نحو احسن از این فرصت استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه اگرچه این فرصت ایجاد شده است نباید کمیت را فدای کیفیت کرد و به نظر من باید کالای ایرانی با کیفیت بالا و استاندارد موردقبول صادر شود تا بتوانیم جای پای خود را در بازارهای هدف صادراتی محکم کنیم تا صادرات ادامه‌دار باشد تا بتوانیم بعد از جنگ روسیه و اوکراین بازار صادراتی که در غیاب این دو کشور ایجاد کرده بودیم را حفظ کنیم و صادرات به این کشورها را ادامه دهیم.//ک

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر