logo
امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۸:۲۵
[ شناسه خبر : ۲۶۶۰ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 6 دقیقه ]
معرفی جاذبه های گردشگری استان زنجان؛

گنجینه های گردشگری ناشناخته در پایتخت جاذبه ها/زنجان میزبان مهربان برای گردشگران

گنجینه-های-گردشگری-ناشناخته-در-پایتخت-جاذبه-ها-زنجان-میزبان-مهربان-برای-گردشگران

استان زنجان با دارا بودن گنجینه های گردشگری ناشناخته به عنوان میزبانی مهربان برای گردشگران در ایام تابستان محسوب می شود.

به گزارش موج رسا; استان زنجان را همگان به عنوان میزبان مهربان ایران می شناسند.این استان به دلیل داشتن مناطق گردشگری منحصر به فرد همواره مورد توجه گردشگران و توریست ها بوده است.

 

*آب و هوای خنک زنجان در گرمای تابستان

از طرف دیگر وجود باغات سرسبز و طبیعت بکر به ویژه در روستاهای توریستی زنجان به همراه خنکی آب و هوای آن در تابستان گرم، سبب شده تا مسافران و گردشگران بسیاری را به خود جلب کند.

 

*بزرگترین گنبد آجری جهان در زنجان

خودنمایی گنبد سلطانیه به عنوان بزرگترین گنبد آجری جهان یکی از مهمترین آثار تاریخی و گردشگری این استان است.

این گنبد یكی از شاهكارهای معماری ایرانی - اسلامی است که نه تنها در ایران بلكه در جهان شهره است، در بیست نهمین اجلاس عمومی جهانی سازمان یونسكو در دوربان ژوییه 2005 بنای گنبد سلطانیه به اتفاق آرای كشور های حاضر در این كمیسیون به ثبت میراث جهانی رسید.

در این اجلاس كه با حضور سفیران 176 كشور جهان و 700 كارشناس برجسته منعقد شد همه حاضران بدون هیچ مخالفتی به ثبت این اثر رای موافق دادند بدین ترتیب این گنبد پس از تخت جمشید، زیگورات چغازنبی ، میدان نقش جهان، پاسارگاد، تخت سلیمان و ارگ بم به عنوان هفتمین اثر ثبت شد كه سال 2008 نیز بیستون به عنوان هشتمین اثر ایرانی در این كمیسیون ثبت جهانی شد.

در 30 كیلومتری جنوب زنجان و در مسیر محور ارتباطی و تاریخی حد فاصل فلات مركزی ایران و صفحات شمال غربی كشور دشتی پهناور آوردگاه سپهر آسمان با بنایی بسیار عظیم و گنبدی نیلگون و بس مرتفع موسوم به سلطانیه شده است.

 "پروفسور آرتور پوپ" كه عمری را به شیفتگی تمام صرف كندوكاو  در معماری ایران زمین سپری كرد. در مورد بنا های آرامگاهی در ایران تحقیقات گسترده ای را انجام داده است كه قسمتی از ان را كه از كتاب معماری ایران وی گرفته شده است در سرآغاز توصیفاین گنبد می نویسد : " فرمانروایان محلی، بازرگانان و افراد بشر دوست – كه در میانشام زنان كم نبودند – برای ایجاد كاروانسرا ها، پل ها، بازارها، كتابخانه ها، مقبره ها و باغ ها بانیان سخاوتمندی هستند.

گنبد مشهور سلطانیه که در مسیر تهران  به زنجان از دور به رنگ نیلگون در پهنه دشت فراخ سلطانیه دیده می‌شود، گنبدی عظیم و یک پوشش است که از بی‌نظیرترین گنبدهای یک پوشش زیبا به شمار می‌آید.

گنبد سلطانیه از نظر حجم، سبک معماری، رابطه فضاها، تناسبات موجود در اجزای مختلف، ایستایی و مقاومت بنا و زیبایی‌شناسی و تزیینات، نمونه ای منحصر به فرد و نقطه تحولی در معماری اسلامی به شمار می‌آید.

در بسیاری از متون تاریخی و سفرنامه‌ها، به عظمت این بنای باشکوه اشاره شده و بسیاری از شرق‌شناسان و باستان‌شناسان غربی نیز اهمیت فوق‌العاده آن را مورد تأکید قرار داده‌اند.

بدنه اصلی گنبد و تمام ساختمان آن با آجر ساخته شده و گنبد با روکش کاشی‌های فیروزه‌ای و لاجوردی و به شیوه معرق‌کاری تزیین شده است.

 

*ظرفیت های گردشگری زنجان از زبان مدیرکل میراث فرهنگی

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان در گفت و گو با خبرنگار موج رسا، با اشاره به ظرفیت های استان زنجان در بخش گردشگری،اظهار داشت: ۵۸۳ اثرگردشگری جذاب بدون سطح بندی در استان زنجان وجود دارد.

وی گفت: هشت اثر بین المللی،۱۹ اثر با کارکرد ملی،۳۹ اثر با کارکرد منطقه ای و ۶۰ اثر با کارکرد محلی برای استان زنجان شناسایی شده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: در بین شهرستانهای استان، شهرستان زنجان بالاترین میزان جاذبه های گردشگری را دارد و شهرستان های سلطانیه، خدابنده، ابهر، طارم، ماهنشان و ایجرود در رتبه های بعدی این طبقه بندی قرار دارد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان یادآور شد: استان زنجان از نظر گردشگری به پنج منطقه اصلی تقسیم بندی می شود و شهرستان زنجان مبدا اصلی گردشگری است و دو محور اصلی زنجان- خدابنده- گرماب و زنجان – آذربایجان دارد.

رحمتی با بیان اینکه گنبد سلطانیه در ایام سال مورد بازدید علاقه مندان قرار می گیرد،ادامه داد: مقبره چپلی اوغلی نیز از آثار تاریخی این استان است.

وی با اشاره به اینکه استان زنجان موزه های فراوانی دارد که مورد توجه گردشگران قرار می گیرد،افزود: موزه تاریخی باستان شناسی رختشویخانه و ذوالفقاری نیز در شهر زنجان آماده بازدید گردشگران است.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با بیان اینکه شهرستان سلطانیه یکی از از قطب های گردشگری استان زنجان است، اظهار داشت: شهرستان سلطانیه به دلیل دارا بودن گنبد سلطانیه، چلبی اوغلی، معبد داش کسن که معبد بودایی محسوب می‌شود باید به مرکز گردشگری تبدیل شود.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان، به لزوم افزایش میزان ماندگاری توریست در شهرستان سلطانیه اشاره کرد و گفت: باید با ایجاد شرایط و امکانات تفریحی و گردشگری لازم توقف گردشگر را در شهرستان  فراهم کنیم و با این کار ماندگاری توریست افزایش یافته و اقتصاد گردشگری نیز ارتقاء یابد.

رحمتی به جاذبه‌های گردشگری شهرستان خدابنده اشاره کرد و گفت: تفرجگاه‌های جدیدی به مجموعه گردشگری شهرستان خدابنده افزوده شده و در این میان بقعه قیدار نبی هم به عنوان جاذبه گردشگری مذهبی در جذب توریست بسیار موثر است.

وی گفت: حمام تاریخی شهر زرین‌رود، کوههای رنگی نزدیک غار کتله‌خور به عنوان شاخصه‌های ارزیابی به اداره میراث فرهنگی استان ارسال شده است.

این مسئول تصریح کرد: وجود آثار تاریخی بی نظیر و در عین حال دارای شاخص های که این آثار را از سایر  آثار تاریخی متمایز می کند موجب می شود گردشگران تمایل بیشتری برای بازید از آثار تاریخی استان زنجان داشته باشند.

 

*زنجان گنجینه ای ناشناخته برای گردشگران

گفتنی است، استان زنجان در مسیر جاده ترانزیت شرق به غرب کشور با تاریخی کهن و پربار و با جاذبه های گردشگری بی نظیر و پرآوازه اش همانند گنجینه ای ناشناخته پذیرای مسافران و گردشگران است.

موزه مردان نمکی، موزه رختشویخانه زنجان، موزه صنایع دستی، موزه سنگ نوشته‌ها، موزه کتابت، موزه تاریخ طبیعی و حیات‌وحش،موزه باستانشناسی ابهر، موزه سنگ نوشته‌های سجاس،موزه مسجد جامع سجاس، مساجد جامع و میرزایی، بقعه امامزاده حضرت سید ابراهیم(ع) زنجان، بقعه ملاحسن کاشی، معبد صخره ای داش کسن، مسجد جامع قروه، بقعه شاهزاده زیدالکبیر و قیدارنبی، قبرستان و مسجد جامع قلابر و سجاس، بقعه چلبی اوغلی و پیراحمد زهرنوش، امامزاده های یحیی، یعقوب و اسماعیل، از دیگر آثار ارزشمند تاریخی و باستانی استان زنجان، برای جذب علاقه مندان در ایام مختلف به ویژه تعطیلات تابستان آماده است.

این استان به عنوان یک قطب گردشگری، می تواند در ترویج و ارائه فرهنگ غنی اسلامی و بهره گیری از فرهنگ سایر نقاط کشور و جهان نقش آفرین باشد.

زنجان با قدمتی سه هزار ساله، آثار و بناهای تاریخی ارزشمندی را در خود جای داده است که هریک از آنها در نوع خود منحصر به فرد بوده و دارای ویژگی خاص معماری و ارزشهای فرهنگی و هنری است، آثاری که تجلی و تبلور جریانات فرهنگی و فکری و زبانی گویا از شرح حال گذشتگان این مرز وبوم است.//ن

 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر