به گزارش موج رسا; مردمی که صدایشان به هیچ کجا نمیرسد و سرمایههایشان همچون کوه یخ مقابل آفتاب درحال آبشدن است چند روز اخیر را مقابل سازمان بورس تجمع کردهاند تا شاید تجمع و فریادشان کاری پیش ببرد و دولت فکری بهحال اوضاع آشفته بورس کند.
اینهایی که این چند روز را مقابل سازمان بورس بودند، بخش اندکی از انبوه مردمی هستند که از ابتدای سال و با دعوت رئیسجمهور، وزرا و معاونانش وارد بورس شدند و حالا هم چوب تورم و کاهش ارز پول ملی را میخورند و هم خود را فریبخورده دعوتی بدون پشتوانه میبینند.
این حس دوگانه البته یک ریشه مشترک هم دارد و آن بیتدبیریهای دولت است، دولتی که نهتنها نمیتواند اقتصاد را بهخوبی مدیریت کند که وعده واهی میدهد و مردم را به ته چاه میفرستد. اگر به خاطر داشته باشید حسن روحانی بارها و بارها از رشد بورس و کمک ویژه آن به مردم در ایام تحریم و کرونا گفته است، یکبار از اینکه دولت شرایط بورس را برای مردم آماده کرده و بار دیگر از اینکه بورس نقطه امید مردم است و حتی در شاهکاری بینظیر! در ۱۶ مردادماه گذشته به مردم گفت: «با شرایطی که بورس نشان میدهد، اوضاع بهتر خواهد شد؛ مردم باید همه چیز را به بورس بسپارند.»
همین وعده و وعیدها در کنار اختلالاتی که گفته میشود با دخالت در بورس و خرید و فروشهای بیحساب و کتاب حقوقیها انجام شده حالا کار را بهجایی رسانده که حتی مجلس هم وارد میدان شود و مطالبه اصلاح کند. دیروز محمدباقر قالیباف با بیان اینکه این وضع بازار سرمایه را به هیچ وجه قابل قبول نمیدانیم تاکید کرد مجلس وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس را فراخوانده چنانکه سوءمدیریت آنها اثبات شود مجلس با آنها بهصورت قاطع برخورد خواهد کرد. و این علاوهبر اقدامات دیگر نمایندگان از جمله امیرحسین قاضیزادههاشمی است که در هفتههای اخیر پیگیر رسیدگی قضایی به ماجرا بوده و روز دوشنبه هم با ارسال نامهای به رئیس دستگاه قضا توضیحاتی مبنیبر تخلفات قضایی ارائه کرد و نوشت که باید هرچه زودتر قوه قضائیه به ماجرا ورود کند.
البته برخی دیگر از نمایندگان هم مدتی است دست به کار شدهاند و با اخذ حدود یکصد امضا طرح استیضاح فرهاد دژپسند را کلید زدهاند. آنها البته منتقد راکد ماندن این طرح هستند و میگویند درحال خاک خوردن است.
نهایتا سومین مسیری هم که از سوی دسته دیگری از نمایندگان پیگیری میشود ماجرای تحقیق و تفحص است که البته ظاهرا مخالفتهایی با آن وجود دارد و دلایل عدم به جریان افتادن آن هنوز معلوم نیست. دیروز یکی از خبرگزاریها در این مورد مدعی شد: «از آبانماه موضوع تحقیق و تفحص از بورس در دستور کار مجلس و نمایندگان وجود داشت و به همین دلیل اعضای کمیسیون اقتصادی نیز از سازمان بورس بازدید کرده و اطلاعاتی نیز جمعآوری کردند اما هرگاه موضوع تحقیق و تفحص از بورس بهطور جدی با برخی از اعضای هیاترئیسه مجلس در میان گذاشته شد مخالفت صورت گرفت.»
در این میان اما با شدتگرفتن چالش و لزوم ورود سریع مجلس، نمایندگان روز دوشنبه، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس را به مجلس فراخواندند تا در جلسهای ماجرای ریزشهای اخیر را بررسی کنند جلسهای که البته بازخوردهای متفاوتی داشت و افرادی چون روحالله ایزدخواه، عضو کمیسیون صنایع و معادن گفتند که توضیحات نمایندگان دولت قانعکننده نیست و باید اقدام عاجلی کرد و برخی دیگر مانند مهدی طغیانی گفتند که باید تا جلسه فردا (روز چهارشنبه) صبر کنیم. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «مقرر شد در نشست آتی که فردا برگزار میشود درباره عملکرد سازمان بورس بررسیهای لازم صورت گیرد چراکه در نشست امروز (سهشنبه 30 دی) این کمیسیون جمعبندی لازم در این باره صورت نگرفت؛ در نشست فردای کمیسیون اقتصادی درباره بورس نشست کارشناسی با حضور مدیران سازمان بورس و اعضای کمیسیون اقتصادی برگزار خواهد شد و جمعبندی آن قرار شد در جلسه ستاد هماهنگی سران قوا تعیینتکلیف شود.»
در این میان البته نکته مهمی که نمیتوان از آن گذشت ماجرای استعفای قالیبافاصل، رئیس سازمان بورس در اثنای برگزاری همین جلسه بود که ابتدا خبر و تصویر استعفای وی اعلام شد اما خودش بعد از نشست با نمایندگان آن را تکذیب کرد و نهایتا وکیلی، روابط عمومی بازار سرمایه آن را تایید کرد که این هم خود به پیچیدگیهای وضعیت افزوده است.
با این وضعیت بهنظر میرسد که مجلس هم درگیر کلاف سردرگم بورس شده و همچنان ایده متقن و هماهنگی میان نمایندگان برای رسیدگی به وضعیت بورس وجود ندارد.
انتهای خبر/