"محمدباقر نوبخت" طی اظهاراتی گفته است: دولت مثل پدری است که همسرش بیمار است، فرزند دانشجو داشته باشد و خانهاش هم تخریب شده باشد و در این فکر است که چطور خانواده را اداره کند!
به گزارش موج رسا;
«محمدباقر نوبخت»، فعال اصلاحطلب و رئیس سازمان برنامه و بودجه، چند روز قبل طی اظهاراتی در یک مراسم کلنگزنی در لرستان گفته است:
«ما قادر نیستیم همه خسارتها-ی سیل- را جبران کنیم چون صادرات نفت کاهش یافته و در شرایطی هستیم که باید با دل خونین و لب خندان با مردم صحبت کنیم ولی انشالله خدا کمک میکند و از این گردنه عبور میکنیم.»
به گزارش تسنیم، او میافزاید: دولت مثل پدری است که همسرش بیمار است، فرزند دانشجو داشته باشد و خانهاش هم تخریب شده باشد و در این فکر است که چطور خانواده را اداره کند![5]
*رویه برخی مدیران ارشد کابینه دولت مبنی بر اینکه دائما "کاسه چه کنم چه کنم!" به دست میگیرند و ابراز استیصال میکنند؛ رویه غلطی است که پس از چند سال انتقادات برخی محافل، به تازگی مورد انتقاد کسان دیگری از درون دولت نیز قرار گرفته است.
بایستی اشاره کرد که مدیرانی شبیه به نوبخت در هیچ کجای جهان پیدا نمیشوند که برنشسته بر حجم عظیمی از قدرت و اختیار و بودجه اما به هر بهانهای مشغول سیاهنمایی از اوضاع کشور و ابراز استیصال باشند.
کما اینکه مثلا شاهدیم اخیرا در کشور ژاپن نیز یک طوفان سهمگین با خساراتی بسیار بیشتر از سیل سال گذشته در کشور ما وقوع یافت اما هرگز نمیبینیم کسی از مسئولان دولت ژاپن شبیه به نوبخت اظهار نظر کرده باشد و از خانهخرابی دولت بگوید.
(همانطور که در جریان تحریم چین از سوی آمریکا نیز شاهدیم که مسئولان دولت چین با اقتدار در مقابل آمریکا سخن میکنند و از این میگویند که تحریمهای کاخ سفید اثری بر ما ندارد اما ذرهای از همین گفتهها را از جانب مسئولان دولت خودمان نمییابیم!)
از طرفی اگر آقای نوبخت خیلی به خانهخرابی و دل خون دولت معتقد هستند پس باید به آقای جهانگیری در واحد معاون اولی دولت پیغام بدهند که دیگر به مردم نگوید دولت ایران یک دولت پولدار است![6] و ایضاً جلوی انتشار اخبار مربوط به بهبود آمارهای اقتصادی کشور و کاهش بیکاری را نیز بگیرد.
ضمن اینکه ما از آقای نوبخت درخواست میکنیم کمی از وقت روزانه خود را به مطالعه نیز اختصاص بدهند تا بدانند که خانه خرابی یک دولتی رخدادیست شبیه به آنچه که در بحران اقتصادی مالزی، در رخدادهای سودان و در اقتصاد فرانسه روی داده است نه مشکلاتی عادی که دولت ایران با آنها مواجه است!
بله! این نکته طبیعیست که هیچ دولتی در هیچ کجای جهان قادر به جبران 100 درصد خسارات بلایای طبیعی نیست و چنین انتظاری از هر دولتی هم غلط است اما در سوی دیگر ماجرا نیز برخورداری از یک سطح ساده درایت و حکومتداری نشان میدهد که یک مسئول نبایستی در مقابل انتظارات درست یا غلط از دولت ابراز خانهخرابی کند...
رویکرد نوبخت در سیاهنمایی از فضای دولت مسبوق به سابقه است.
او پیش از این نیز اظهار کرده بود: «اینکه ضریب جینی (شاخص محاسبه توزیع درآمد بین مردم یا فاصله طبقاتی) از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون کاهش یافته مورد قبول است اما رضایتبخش نیست»!
رئیس سازمان برنامه در حاشیه یک سفر استانی هم پیرامون شرایط اقتصادی کشور گفته بود:
«از ابتدای سال جاری با مشکل تحریم ها مواجه شدیم و اکنون امکان صادرات نفت خام به شدت با محدودیت مواجه است…از فروش ۲ میلیون و ۴۴۰ هزار بشکه نفت در حد ۴۷ میلیارد دلار درآمد ارزی در بودجه پیشبینی شده بود اما اکنون این عدد بسیار کم شده و با همان فروش کم، امکان انتقال ارز نفت وجود ندارد...نفت با کشتی حمل میشود اما کشتی تحریم و بیمه کشتیها نیز تحریم است...هرگاه با طرفی مذاکره میکنیم، میبینیم از سوی آمریکا شبانه با آن تماس گرفته و تهدیدش میکنند از این رو با بسیاری از مشکلات مواجه هستیم.[۷]
طی هفتههای اخیر چهرههایی مثل حسن روحانی، اسحاق جهانگیری و عبدالرضا رحمانیفضلی صراحتاً از سیاهنمایی، ناامیدسازی و ترویج فضای یأس در کشور انتقاد کردهاند.
منبع: مشرق
انتهای خبر/