logo
امروز : چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۴:۰۵
[ شناسه خبر : ۴۴۴۰۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری زنجان:

ارسال پیامک‌های جعلی از شگرد کلاهبرداران است

ارسال-پیامک‌های-جعلی-از-شگرد-کلاهبرداران-است-
رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری استان زنجان گفت: یکی از ترفندهای رایج مجرمان سایبری ارسال پیامک‌های جعلی با مضمون برنده شدن در قرعه‌کشی‌های ماه رمضان یا دریافت جوایز ویژه در این ایام است.

علی مقدم در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه امروزه با گسترش فناوری و استفاده روزافزون از فضای مجازی مجرمان سایبری از هر فرصتی برای کلاهبرداری و سوءاستفاده از افراد ناآگاه بهره می‌برند، اظهار کرد: این افراد با روش‌های مختلف سعی می‌کنند اطلاعات شخصی و مالی کاربران را سرقت کنند.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه یکی از روش‌های رایج در این زمینه ارسال پیامک‌های جعلی و فریبنده به بهانه‌های مختلف از جمله مناسبت‌های مذهبی مانند ماه مبارک رمضان است، عنوان کرد: در این ایام کلاهبرداران با سوءاستفاده از احساسات دینی و معنوی مردم شگردهای متعددی برای فریب کاربران به‌کار می‌گیرند.

رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری استان زنجان با اشاره به اینکه یکی از ترفندهای رایج مجرمان سایبری ارسال پیامک‌های جعلی با مضمون برنده شدن در قرعه‌کشی‌های ماه رمضان یا دریافت جوایز ویژه در این ایام است، افزود: این پیام‌ها معمولاً حاوی لینک‌های آلوده هستند که کاربران را به صفحات جعلی هدایت می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه در این صفحات از افراد خواسته می‌شود اطلاعات شخصی یا بانکی خود را وارد کنند، بیان کرد: در صورتی که فرد اطلاعات خود را در این سایت‌های تقلبی وارد کند مجرمان می‌توانند از آن برای سرقت موجودی حساب استفاده کنند.

رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری استان زنجان ادامه داد: شهروندان باید هوشیار باشند و از باز کردن لینک‌های ناشناس خودداری کنند و یکی دیگر از شگردهای متداول در این ایام راه‌اندازی کمپین‌های جعلی با هدف کمک به افراد نیازمند است. 

مقدم با بیان اینکه کلاهبرداران با سوءاستفاده از حس نوع‌دوستی مردم پیام‌هایی با مضامین خیریه ارسال کرده و از افراد درخواست کمک مالی می‌کنند، تأکید کرد: این افراد معمولاً شماره حساب‌های نامشخصی را اعلام می‌کنند که در نهایت پول واریزشده به دست افراد سودجو می‌افتد. برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری مردم باید از واریز وجه به حساب‌های ناشناس خودداری کنند و کمک‌های خیریه را تنها از طریق مؤسسات معتبر و شناخته‌شده انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر پیامک‌های جعلی و کمپین‌های دروغین مجرمان سایبری ممکن است از روش‌های دیگری نیز برای فریب کاربران استفاده کنند، عنوان کرد: این لینک‌ها ممکن است حاوی بدافزارهایی باشند که اطلاعات شخصی کاربران را سرقت می‌کنند.

رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری استان زنجان اضافه کرد: برای جلوگیری از گرفتار شدن در دام کلاهبرداران اینترنتی شهروندان باید  لینک‌های آلوده و مشکوک  را باز نکنند و مگر آنکه از منبع آن اطمینان داشته باشید.

مقدم گفت: در صورت دریافت پیام‌های مربوط به جوایز یا کمک‌های خیریه حتماً از طریق منابع رسمی صحت آن را بررسی کنید و هیچ موسسه یا سازمان معتبری از شما درخواست اطلاعات محرمانه نمی‌کند. در صورت مشاهده چنین درخواستی از ارائه اطلاعات خودداری کنید.

وی ابراز کرد: نصب نرم‌افزارهای امنیتی معتبر و به‌روزرسانی مداوم آن‌ها می‌تواند به محافظت از اطلاعات شما کمک کند و  در صورت مشاهده هرگونه پیام مشکوک یا تلاش برای کلاهبرداری موضوع را به پلیس فتا گزارش دهید.

رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری استان زنجان افزود: با توجه به افزایش جرائم سایبری به‌ویژه در ایام خاص مانند ماه رمضان شهروندان باید هوشیاری بیش‌تری داشته باشند و مجرمان با روش‌های مختلف از جمله پیامک‌های جعلی و کمپین‌های خیریه دروغین سعی در سرقت اطلاعات و اموال مردم دارند.

مقدم عنوان کرد: تنها با آگاهی و رعایت نکات امنیتی می‌توان از افتادن در دام این افراد جلوگیری کرد و محیطی امن‌تر در فضای مجازی ایجاد کرد 

وی ادامه داد: پلیس فتا ۲۴ ساعته آماده دریافت گزارش‌ها در زمینه جرائم و تخلفات سایبری است و  همشهریان می‌توانند در صورت بروز موارد مشکوک با شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ و سایت https://csirc.fata.gov.ir در ارتباط باشند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر