راه اندازی خانه ملیله زنجان در بنای الحاقی خانه حکیمیان/ثبت 22 اثر مرغوبیت ملیله زنجان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: بنای الحاقی خانه حکیمیان زنجان که متعلق به دوره پهلوی اول است خانه ملیله زنجان می شود.
یحیی رحمتی امروز در گفت و گو با خبرنگار موج رسا; ،اظهار داشت: یکی از تعهدات میراث فرهنگی زنجان برای انتخاب این شهر به عنوان شهر جهانی ملیله، داشتن خانه ملیله است.
وی با بیان اینکه بنای الحاقی خانه حکیمیان زنجان که متعلق به دوره پهلوی اول است برای این منظور در نظر گرفته شده است،افزود: با مرمت و احیای خانه حکیمیان خانه ملیله نیز در زنجان راه اندازی می شود.
این مسئول با اشاره به اینکه امیدواریم زنجان هر چه زودتر عنوان شهر جهانی ملیله را از آن خود کند، افزود: ثبت جهانی شهر ملیله، عنوانی است که این روزها در انتظار تحقق آن هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان خاطرنشان کرد: ملیله زنجان از کیفیت و کار منحصربه فردی برخوردار است و تنوع، طرح قرینه سازی و خلوص نقره ۹۹ درصد، ازجمله ویژگی های ملیله زنجان محسوب می شود.
رحمتی ادامه داد: در حوزه صنایع دستی از گذشته تا به امروز به افتخارات مطلوبی به دست آمده است که کسب ۲۲ اثر مرغوبیت کالا در سطح ملی و در یونسکو در زمینه ملیله جزو این افتخارات است.
وی با اشاره به فعالیت ۲۰۰ هنرمند فعال در زمینه هنر ملیله در زنجان، گفت: میزان جمعیت، تعداد هنرمندان، میزان صادرات، تعداد جاذبه های تاریخی و طبیعی، اصالت محصول، میزان مراکز فروش و تولید و ... ازجمله فرآیندهایی است که در شهر ملی ملیله مورد توجه قرارگرفته است.
این مسئول وجه تمایز کارهای ملیله این استان با سایر نقاط کشور، در ظرافت نقوش و گل ها، عیار بسیار بالا و طرح های منحصر به فرد هنرمندان عنوان کرد و گفت:عیار نقره ملیله زنجان را 99.9 درصد است در حالی که عیار ملیله دیگر مناطق بین 60 تا 70 درصد گزار شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه هر ظرف ملیله زنجان دارای طرح انحصاری است،ادامه داد: هر هنرمندی نوآوری و ابتکار منحصر به خود را دارد.
وی گفت: ثبت ملی این هنر ، موجب جلوگیری از مصادره این طرح ها به نام دیگر مناطق می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان قدمت هنر صنعت ملیله در زنجان مربوط به دوران سلجوقی دانست و گفت:ظروف ملیله متعلق به دوران صفوی نیز در زنجان مشاهده شده است.//ن
انتهای خبر/