بهترین راهکار اسلام برای رفع اختلاف طبقاتی در جامعه تحکیم روابط خانوادگی است
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاكيد بر رفع اختلافات طبقاتي در جامعه گفت: بهترین راهکار اسلام برای رفع اختلاف طبقاتی در جامعه تحکیم روابط خانوادگی است.
به گزارش موج رسا; حجتالاسلام محمد حاجابوالقاسم دولابی در جلسه تفسير موضوعي قرآن كريم با عنوان سبك زندگي اسلامي با بیان اینکه برخی مشکلاتی که جوامع بشری با آن دست و پنجه نرم می کنند، مسئله اختلاف طبقاتی است، اظهار كرد: معمولا فاصله بین غنی و فقیر در جوامع مختلف منجر به یک شکاف بین طبقات مختلف می شود، که ناامنی از جمله مهمترین آسیبها است.
وی تاکید کرد: به خاطر مشکلات اقتصادی این قشر آسیب پذیر در جوامع مختلف توانایی ادامه زندگی را ندارند، اگر در بین اینها عوامل تعیین کننده دینی وجود نداشته باشد، طبیعتا به جرم و جنایت دست میزنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری آسیب فرهنگی را دیگر آسیب جوامع بشری دانست و تصریح کرد: ثروتمندان دنبال اشرافی گری و مانور تشریفات خواهند داد و این باعث می شود که جامعه دچار عقده های فروخورده و احساس حقارت در قشر ضعیف می شود، که باعث از بین رفتن کرامت انسان می گردد.
وی افزود: برای حل اختلاف طبقاتی الگوهای مختلفی در جوامع بشری هست، راهکار و الگوی غرب برای این موضوع گرفتن پول از ثروتمندان و دادن آن به فقرا در قالب های مختلف است.
حجتالاسلام دولابی خاطرنشان کرد: این الگو آسیب های جدی در فرهنگ جامعه ایجاد میکند و در نهایت نتیجه مثبتی که باید را به دست نخواهد آورد، وقتی که مالیات را به زور دولت از وی می گیرد یک بدبینی در او نسبت به حاکمیت و قشر مستضعف به وجود می آید.
وی گفت: در جامعه اسلامی برای حل این مشکل یک راه حل اساسی و اسلامی وجود دارد و آنهم تحکیم روابط خانوادگی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در الگوی سالمی انسان ها تنها نیستند، انسان با مجموعه خانواده اعم از فامیل درجه یک و دو یک جمع یکپارچه به کمک هم می آیند و در مشکلات دست همدیگر را می گیرند.
وی افزود: باورهای دینی و ارزش های اسلامی همه را در یک خانواده مکلف می نماید که به اطرافیانش رسیدگی و توجه ویژه داشته باشد.
حجتالاسلام دولابی تصریح کرد: خمس و زکات در اسلام به عنوان مالیات اسلامی است، معتقدم مالیات فعلی که دولت دریافت می نماید از نگاه اسلام همه راه حل این مشکلات نیست.
وی بیان کرد: در برخی از شهرهای بزرگ ایران که از موضوع روابط خویشاوندی آنچنان بهره ای نمی برند و کمرنگ است، متاسفانه دچار آسیب های جدی زیادی شده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اغلب این آسیب های اجتماعی موجود در ایران اگر به اصل ارتباط و استحکام روابط خویشاوندی عمل می گردید، برطرف می شد.
وی اظهار داشت: اینجا باید برنامه ریزان و مسئولان متولی امور موظف هستند نسبت به نهادینه کردن تحکیم روابط خانوادگی برنامه ریزی بکنند.
وی تاکید کرد: خدای متعال برای گسترده شدن این ارتباطات خانوادگی، رفت و آمد با فامیل های سببی را هم به این مراودات افزوده است.
حجتالاسلام دولابی گفت: داشتن ارتباط معنوی با اهل بیت عصمت و طهارت موجب میشود که انسان مسیر زندگی خود را گم نکند، لذا باید همواره این احترام و تکریم وجود داشته باشد.
//س
انتهای خبر/