logo
امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۷:۴۴
[ شناسه خبر : ۹۴۳۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان مطرح کرد

فرونشست زمین؛ نتیجه شوم برداشت‌های بی رویه از سفره های زیرزمینی

فرونشست-زمین؛-نتیجه-شوم-برداشت‌های-بی-رویه-از-سفره-های-زیرزمینی

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان چالش های این بخش را در حوزه های آبخیز تشریح کرد و گفت: علت بروز این چالش ها مربوط به عوامل انسانی و طبیعی است.

جعفر بیات در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به چالش های بخش آبخیزداری این دستگاه در حوزه های آبخیز استان اظهار کرد: خاکهای شسته شده از زمین های بالادست توسط روانابها در مخازن سدها رسوب می کنند. رسوب باعث کاهش ظرفیت سدها و شبکه های آبیاری شده و هزینه های بسیاری به کشور تحمیل می کنند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به ورود 250 میلیون مترمکعب رسوب به سدها در سطح کشور افزود: 60 میلیون نفر از جمعیت کشور در معرض خطر سیل می باشند و از این میزان 15 میلیون نفر مستقیما در معرض خسارات سیل هستند. بر اساس آمار چند دهه گذشته هر سیلاب در ایران به طور متوسط 40 میلیارد تومان خسارت بر جا می گذارد.

وی با بیان اینکه خسارت مستقیم سیل 4879 مورد زمین لغزش برابر 378 هزار میلیارد ریال می باشد به وضعیت دشتهای ممنوعه و بحرانی افت شدید اشاره کرد و گفت: سطح آبهای زیرزمینی در بسیاری از دشتهای کشور به میزان نیم تا دو متر در سال رسیده است.

بیات فرونشست زمین را از دیگر چالش های آبخیزداری در حوزه های آبخیز استان اعلام کرد و افزود: برداشتهای بی رویه و غیرمجاز از سفره های زیرزمینی موجب فرونشست زمین به میزان 10 تا 30 سانتی متر در اغلب دشت های کشور شده است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان زنجان بیان کرد: در اثر تبخیر آبهای سطحی، سالانه 280 میلیارد متر مکعب از حجم آبهای قابل استفاده در کشور کاسته می شود.

وی ادامه داد: شسته شدن و جابجایی خاک هم سبب از بین رفتن زمینهای حاصلخیز و مشکلات بعدی شده و سالانه بیش از 10 میلیارد دلار به کشور خسارت وارد می کند.

//س

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر