نهادهای برنامهریز کشور به بحث ارزشگذاری منابع طبیعی بیشتر توجه کنند/ اجرای طرح مدیریت جامع به عنوان پایلوت در زنجان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به بحث ارزشگذاری منابع طبیعی در سطح کشور گفت: یکی از مشکلاتی که در کشورمان نیز به آن کمتری توجه شده بحث ارزشگذاری به منابع طبیعی بوده است.
به گزارش موج رسا; خلیل آقاجانلو امروز در دیدار با امام جمعه زنجان به چالشهایی که امروز منابع طبیعی با آن مواجه بوده اشاره و اظهار کرد: اداره کل منابع آبخیزداری با توجه به وظایف و انتظاراتی که مردم دارند میتوان گفت یکی از چالشیترین ادارات در سطح استان است.
وی با بیان اینکه تلاش ما این است که در سطح استان هم بحث توسعهای و هم بحث حفاظت از منابع در نظر گرفته شود بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در کشورمان نیز به آن کمتری توجه شده بحث ارزشگذاری به منابع طبیعی بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به اینکه نهادهای برنامه ریز کشور این موضوع را در نظر نمیگیرند که منابع طبیعی چقدر ارزش دارد و چقدر باید به آن ارزش داده شود ابراز کرد: امروز بحث خشکسالیها، سیلها، ریزگردها و انواع مشکلاتی که درحوزه منابع طبیعی امروز با آن مواجه هستیم ذهنها را به طرف حفاظت از منابع طبیعی متوجه کرده است.
وی تصریح کرد: امروز مشکلاتی که در حوزه طبیعت رخ میدهد هشداری برای توجه بیشتر بخش برنامهریزی کشور به این بخش است که در آینده با مشکل و بحران جدی مواجه نشویم.
آقاجانلو با اشاره به وجود نگاه توسعه به صنعت در کشور گفت: با توجه به اینکه امروز یک نگاه توسعهای به صنعت ایجاد شده و بسیاری از شهرکهای صنعتی ما با ظرفیتهای خیلی پایینتر از ان که باید کار کنند فعالیت دارند و در برابر این موضوع درخواستهایی برای گسترش بخش صنعت انجام میشود.
وی افزود: باید این موضوعات جمع بندی شده و از ظرفیتهای موجود استان استفاده بیشتری انجام شود.
آقاجانلو با اشاره به اینکه سالانه حدود 30 میلیون تن غذا در کشور دور ریز میشود افزود: این موضوع علاوه بر اصراف سبب تخریب آب و خاک شده و باید این امر نیز مدیریت شود.
وی توانمندی سازی مردم به ویژه روستاییان را از برنامههای منابع طبیعی عنوان کرد و افزود: با هماهنگی استانداری یک طرحی با موضوع مدیریت جامع در استان زنجان اجرا میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان افزود: اجرای این طرح با محوریت استانداری و با مشارکت سایر دستگاهها در استان اجرا میشود.
وی شهرستان زنجان به عنوان پایلوت در اجرای این طرح انتخاب شده است افزود: در راستای این طرح مشاغل جایگزین مانند تولید گیاهان دارویی، اکوتوریسم، صنایع دستی و غیره به منظور کاهش وابستگی صرف روستاییان به طبیعت معرفی میشود.
آقاجانلو با اشاره به آتش سوزیهای رخ داده در مرتع استان زنجان تابستان امسال گفت: بسیاری از مراتع استان امسال در آتش سوخت و اقدامات خوبی در عملیات خاموش کردن آنها انجام شد.
وی گفت: عملیات مهار آتش در مناطق صعبالعبور با کمبود امکانات انجام میشد و در برخی از موارد 12 تا 13 ساعت عملیات مهار آتش سوزی انجام میشود.
//ع
انتهای خبر/