برنامهها باید مبتنی بر واقعیات و خرد جمعی تدوین شود/ حرکت در مسیر دانشمحور سبب اصلاح نظام اداری می شود
معاون سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تدوین برنامههای نظام اداری راساس واقعیات گفت: برنامهها باید مبتنی بر واقعیات و خرد جمعی تدوین شود.
به گزارش موج رسا; زهرا اربابی امروز در آئین تودیع و معارفه رئیس سازمان برنامه و بودجه استان زنجان اظهار کرد: برنامهها باید مبتنی بر واقعیات و خرد جمعی تدوین شوند و پیوستن همه حلقهها و اعضای شورای برنامهریزی میتواند به نقشآفرینی سازمان برنامه و بودجه کمک کند.
معاون توسعه منابع انسانی و هماهنگی استانهای سازمان برنامه و بودجه از نکات کلیدی در مدیریت بهینه به نقش مدیریت دانش اشاره کرد و گفت: نقش فناوری و بعد انسانی در مدیریت دانش لحاظ شده است.
وی با اشاره به انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی در سالهای گذشته ابراز کرد: این موضوع سبب شده بود تا اقدامات بدون برنامهریزی پیش رود و اکنون سازمان برنامه و بودجه نیازمند بازیابی هویت اصلی خود است. پایه و اساس تصمیمگیریها باید بر مبنای مدیریت دانش همراه با آگاهی و تجربه باشد چرا که برنامهریزی بدون پایه مدیریت دانش به حل مسئله منتهی نمیشود.
وی با اشاره به اینکه سرمایههای انسانی، برنامهریزی، اجرا و نظارت امور را برعهده دارند، بیان کرد: اگر سرمایه انسانی فاقد دانش لازم باشد، برنامهریزی بیفایده است و از این رو ارتقای سطح دانش کارشناسان و نیروی انسانی الزامی است.
معاون توسعه منابع انسانی و هماهنگی استانهای سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه همه انسانهای دارای استعدادها و تواناییهای ذاتی هستند، عنوان کرد: مدیران باید با مدیریت دانش و نیز استفاده موثر از توانایی نیروی انسانی در راستای خلق ارزش گام بردارند.
محوریترین برنامه کاری استان توجه به بخش خصوصی است
طهماسبی رئیس سازمان برنامه و بودجه استان زنجان نیز در این جلسه تصریح کرد: توسعه با تغییر در دیدگاهها و باورها نیز از طریق دانش و مهارتآموزی محقق میشود و نیازمند استقرار نظام برنامهریزی به جای تصمیمگیری فردی است. نظامها و سیستمها باید جایگزین تصمیمات فردی شوند تا با آمدن و رفتنهای افراد محور توسعه از مسیر و چارچوبهای تعیین شده خارج نشود.
طهماسبی بر توجه ویژه به بخش خصوصی در سازمان برنامه و بودجه تأکید کرد و گفت: محوریترین برنامه کاری استان توجه به بخش خصوصی است تا با این اقدام جایگاه ثابت و درخوری را در نظام برنامهریزی و تصمیمگیری در راه توسعه استان بیابد.
وی با اشاره به مطالعات راهبردی در راستای توسعه استان، بازآموزی و ارتقای مهارتهای تخصصی نیروی انسانی را از مهمترین رویکردها برای تحقق برنامهها عنوان کرد.
زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات استان زنجان با کارکرد ملی توسعه مییابد
نباتچیان سرپرست سابق سازمان برنامه و بودجه استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به تصویب 18 راهبرد در شورای برنامهریزی بیان کرد: نقشه راه توسعه استان زنجان به تصویب رسیده که همه امکانات باید در راستای تحقق این اهداف تأمین شود.
وی توسعه بخش صنعت با ایجاد صنایع بزرگ و گسترش صنایع متالوژی و ذوب فلزات، پتروشیمی، قطعه سازی، نساجی و تکمیل زنجیرهها و خوشههای تولید را از مهمترین راهبردها برای توسعه استان خواند.
نباتچیان توسعه اکتشاف و گسترش بهرهبرداری از معادن را از دیگر محورهای چشمانداز توسعه عنوان کرد و افزود: توسعه کشاورزی سالم با بهرهبرداری بهینه از ظرفیت منابع آب و خاک در دستور کار قرار دارد.
وی از برنامههای راهبردی به ایجاد و توسعه امکانات و خدمات نوین بازرگانی، حفظ و احیای آثار تاریخی، توسعه زیرساختهای گردگشری و تجهیز کانونهای تفریحی، سیاحتی، مذهبی و سلامت و توسعه زیرساختهای و شبکههای حمل و نقل برای تسهیل ارتباط ملی و فراملی با توجه به قرارگیری زنجان در کریدور شرق به غرب اشاره کرد.
سرپرست سابق سازمان برنامه و بودجه استان زنجان با اشاره به توسعه زیرساختهای تولید برق و گسترش و تجهیز شبکههای توزیع انرژی ابراز کرد: زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات استان زنجان با کارکرد ملی توسعه مییابد.
سازمان برنامه و بودجه موتور محرک دستگاههای اجرایی است
اسد اله درویشامیری استاندار زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تدوین برنامههای نخست تا چهارم توسعه حول نظام برنامهریزی متمرکز شده بود، ابراز کرد: انتظار جامعه از سازمان برنامه و بودجه و مدیران برنامهمحور و توسعهمحور جبران خلاءهای گذشته است.
وی با اشاره به نظارت و کنترل اجرای برنامهها در راستای تدوین و تصویب آنها تأکید کرد و گفت: کنترل و اجرای برنامههای تدوین شده لازمه حرکت شتابان کشور در مسیر توسعه است.
درویشامیری بیان کرد: سازمان برنامه و بودجه موتور محرک دستگاههای اجرایی است و نباید اجازه دهد این دستگاهها بدون برنامه حرکت کنند چرا حرکت بدون برنامه و خارج از نگاههای توسعه سیستمی نقاط ضعف بسیاری دارد و سبب بروز معضلاتی مانند مشکل خوزستان میشود.
وی خاطرنشان کرد: وقتی تصمیمگیری مبتنی بر فرد و خارج از سیستم باشد، کشور دچار مشکل میشود و باید جلوی این اقدامات گرفته شود.
استاندار زنجان بر نظم و انضباط بخشیدن به توزیع اعتبارات تأکید کرد و افزود: تأمین بودجه باید بر مبنای تصویب برنامهها در راستای توسعه کشور باشد و عمل کردن در خارج از این حیطه سبب هدر رفتن بودجه کشور میشود و نباید هر کجا فشار بیشتری است سهم بیشتری از اعتبارات دریافت کنند.
وی سازمان برنامه و بودجه را مرکز ثقل تنظیم آمار و اطلاعات استان خواند و گفت: این سازمان باید اطلاعات مبتنی بر واقعیت و با دقت ارائه کند و شورای برنامهریزی علاوه بر توزیع اعتبارات باید نقش موثری در تصمیمگیریها ایفا کند.
درویشامیری با اشاره به اینکه دبیرخانه شورای فنی در سازمان برنامه و بوجه مستقر است، ابراز کرد: شورای فنی باید بر تمامی پروژههای عمرانی به طور دقیق نظارت داشته باشد.
//ع
انتهای خبر/