کوچ لباس های تاناکورا به مغازه های زنجان/وقتی متولی مشخص نیست

در حالی که در گذشته تنها جمعه بازار زنجان محلی برای فروش لباس های دست دوم – تاناکورا- بود این روزها شاهد راه اندازی مغازه هایی با نام لباس های دست دوم در سطح شهر هستیم.
به گزارش موج رسا;در حالی که در گذشته تنها جمعه بازار زنجان محلی برای فروش لباسهای دست دوم – تاناکورا- بود این روزها شاهد راهاندازی مغازههایی با نام لباسهای دست دوم در سطح شهر هستیم که این مغازهها به صورت علنی نسبت به فروش محصولات دست دوم خود از جمله لباس، کیف، کفش و برخی اقلام تزئینی اقدام کرده و حتی برخی از این مراکز توزیع در مرکز شهر زنجان قرار گرفته و تخفیفهایی نیز برای محصولات قابل عرضه ارائه کردهاند.
با وجود توصیههایی که کارشناسان در خصوص عدم استفاده از لباسهای تاناکورا میدهند اما هنوز هم این موضوع از سوی مسئولان جدی گرفته نشده و نه تنها جمعه بازار زنجان جمعآوری نشده است بلکه این بار فروشندگان به مرکز شهر کوچ کرده و لباسهای دست دوم میفروشند.
این موضوع موجب اعتراض مغازهداران زنجانی و اصناف شده و تا کنون بارها نامه نوشته و از مسئولان درخواست کمک کردهاند، اما این معضل به قوت خود باقی بوده و تعداد محلهای عرضه نیز افزایش یافته است.
البته استقبال از این نوع فروشگاهها را نباید نادیده گرفت چرا که مردم به دلیل کاهش قدرت خرید خود ترجیح میدهند به جای خرید یک لباس گران، چندین لباس ارزان قیمت خریداری کنند تا بتوانند از میزان پولی که در اختیار دارند، بهترین استفاده را داشته باشند.
"مرتضی ممیزی" مدیر کل تعزیرات حکومتی استان زنجان در این زمینه معتقد است،متاسفانه در استان زنجان در جمعه بازارها و دوشنبه بازارها افرادی اقدام به فروش لباسهای غیر بهداشتی میکنند که سلامتی مردم به خطر میافتد.
او میافزاید: این لباسها از مرزهای غربی و شرقی کشور وارد استان زنجان شده و به اقتصاد استان ضربه میزند، فروش این البسه باعث تعطیلی و راکد ماندن واحدهای تولیدی پوشاک میشود و همچنین ارز از کشور خارج میکند.
*برخورد تعزیزات حکومتی با فروشندگان تاناکورا
مدیر کل تعزیرات حکومتی استان زنجان میگوید: تعزیرات حکومتی با افراد و اصنافی که اقدام به فروش لباسهای تاناکورا میکنند برخورد جدی میکند و واحد صنف و اتحادیه مربوطه را محکوم کرده و صنف مربوطه را پلمب خواهد کرد.
این تذکر تعزیزات حکومتی زنجان تا کنون عملیاتی نشده است و اگر سری به جمعه بازار زنجان بزنید، مشاهده میکنید که تعداد فروشندگان لباسهای دست دوم به شدت افزایش یافته و حتی برخی از زنجانیها نیز لباسهای دست دوم را در این محل که هیچ نظارتی بر آن وجود ندارد،میفروشند.
*قیمت ارزان لباسهای تاناکورا عامل گرایش مردم
یک خریدار در گفتوگو با موج رسا میگوید: لباسهای تاناکورا از 2 هزار تا 10 هزار ارائه میشود، وقتی من میتوانم 10 نوع لباس بخرم چرا باید با 200 تا 250هزار تومان تنها بتوانم یک مانتو بخرم.
وی با بیان اینکه علیرغم اینکه بهداشت در این زمینه تذکر میدهد اما من تا کنون با مشکلی مواجه نشدهام، میافزاید: من چندین سال است از این لباسها استفاده میکنم.
یک خریدار نیز قیمت مناسب را عاملی برای شلوغی بازار لباسهای تاناکورا عنوان میکند و میگوید: تنها کیف و کفش از این بازار میخرم و جرات ندارم لباس مستعمل استفاده کنم چرا که همواره در خصوص انگلی بودن این لباسها تذکر داده میشود.
مدیر گروه بهداشت محیط استان زنجان نیز معتقد است، متاسفانه استفاده از لباسهای مستهلک و دست دوم در بین شهروندان بیش از گذشته افزایش یافته است.
*لباسهای تاناکورا آلودگی دارند
جمال ناصحی با بیان اینکه اغلب خریداران بدون توجه به معیار و مسائل بهداشتی نسبت به خرید و استفاده این نوع لباسها اقدام میکنند در حالی که لباسهای دست دوم انواع آلودگیهای از جمله باکتریایی، قارچی ، تخم انگلی و ویروسی را دارند.
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بارها نسبت به عدم استفاده از لباسهای دست دوم به ویژه تاناکورا هشدارهای لازم را داده است، تصریح میکند: برخی افراد سودجو نیز برای کسب منفعت بیشتر و بدون توجه به مسائل بهداشتی در فضاهای مختلفی نسبت به فروش این نوع لباسها اقدام میکنند.
مدیر گروه بهداشت محیط استان زنجان اضافه میکند: از دیدگاه وزارت بهداشت به عنوان متولی امر سلامت لباسهای دست دوم به دلیل بروز بیماریهای مختلف مورد اعتماد و اطمینان نیستند و استفاده از آنها معضلات بهداشتی به دنبال دارد.
*پلیس به تنهایی نمی تواند مقابله کند، دستگاه ها همکاری کنند
"غلامرضا امیدی" معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار موج رسا, اظهار کرد: با توجه به ابعاد گسترده قاچاق در جامعه پلیس نمیتواند همه موارد قاچاق را پیگیری کند.
وی با اشاره به اینکه قاچاق پدیدهای مضموم در جامعه محسوب میشود، میگوید: پلیس حداکثر تلاش خود را برای مقابله با پدیده قاچاق انجام داده و در این راستا مامویتهای مختلفی از سوی پلیس در استان انجام میشود که مقابله با این پدیده نیازمند عزم عمومی و دستگاههای مرتبط در این زمینه است.
امیدی بر ضرورت مقابله با پدیده لباسهای تاناکورا فروشی نیز تاکید میکند و میگوید: پلیس در کنار سایر دستگاههای اجرایی مرتبط در این زمینه به دنبال جمعآوری این موضوع در زنجان است.در موضوع لباسهای تاناکورا نیز عامل فروش مشخص نیست و ضروری است نسبت به این پدیده نیز توجه شود.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان زنجان با اشاره به استفاده پلیس از همه ظرفیت با معضلات اجتماعی و اقتصادی، میگوید: ریشهکنی کالاهای قاچاق و لباسهای تاناکورا نیازمند همکاری سایر دستگاههای اجرایی است.پلیس در مرحله نخست تذکر میدهد و سپس وارد عمل میشود.
وی بر ضرورت همکاری شهرداری که فضای لازم را در اختیار فروشندگان تاناکورا گذاشته است، تاکید کرد و گفت: این موضوع موجب شده تا این قشر آزادانه خرید و فروش کنند.
"ابوالفضل نیاکان" رئیس اتحادیه لباس فروشان استان زنجان نیز در این زمینه معتقد است،فعالیت جمعه بازار زنجان لطمه زیادی به اصناف میزند در حالی که هیچ نوع نظارتی بر نحوه فعالیت فروشندگان در جمعه بازار نمیشود و بیشتر اجناس ارائه شده در جمعه بازار قاچاق است.
این مسئول با بیان اینکه فعالیت غیر قانونی فروشندگان لباسهای دست دوم در جمعه بازار یکی دیگر از مشکلات اصناف زنجانی محسوب میشود،میافزاید:حضور فروشندگان لباس دست دوم علاوه بر اینکه به اصناف استان صدمات زیادی را وارد میکند موجب بروز ناهنجاریهای بسیاری شده و با ورود این افراد به شهر زنجان که دارای کارهای غیرقانونی بسیاری هستند، آبروی پایتخت شور و شعور حسینی از بین میرود.
رئیس اتحادیه لباس فروشان استان زنجان میگوید: متاسفانه لباسهای تاناکورا با قیمتهای گزاف به فروش میرسد که لطمه جبرانناپذیری به اصناف وارد میشود،اگر خواهان سرپا ماندن اصناف هستیم، باید فعالیت این نوع مشاغل کاذب محدود شود.
او وضعیت استان زنجان را نسبت به استانهای دیگر نامطلوب ارزیابی کرده و میگوید: در چنین شرایطی اصناف نمیتوانند فعالیت کنند همانگونه که هر روز شاهد گلایه مندیهای این قشر تاثیرگذار از مسئولان هستیم.//ن
ملکناز نجفی
انتهای پیام/
انتهای خبر/