logo
امروز : پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ ساعت ۸:۰۸
[ شناسه خبر : ۴۹۶۱۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان:

گلخانه‌های هوشمند ضامن آینده کشاورزی است

گلخانه‌های-هوشمند-ضامن-آینده-کشاورزی-است-
سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: گلخانه‌های هوشمند با کاهش مصرف آب، افزایش بهره‌وری و امکان تولید پایدار در شرایط کم‌آبی، نقش مهمی در تضمین آینده کشاورزی استان زنجان و حفظ منابع حیاتی آن ایفا می‌کنند.

منوچهر کریمی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه استان زنجان در سال‌های اخیر با کاهش محسوس بارندگی و فشار بر منابع آبی رو به‌ رو بوده است، اظهار کرد: این شرایط باعث شده کشاورزی سنتی با محدودیت‌هایی مواجه شود و توجه به روش‌های نوین مدیریت آب بیش از گذشته اهمیت پیدا کند.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه در این میان، گلخانه‌ها نقش ویژه‌ای دارند و استفاده از فناوری‌های هوشمند در گلخانه‌ها می‌تواند مصرف آب را به‌طور قابل توجهی کاهش دهد و در عین حال تولید در واحد سطح را افزایش دهد، افزود: سامانه‌های کنترل دما، رطوبت و آبیاری قطره‌ای نمونه‌هایی از این فناوری‌ها هستند که هم به بهره‌وری بیش‌تر کمک می‌کنند و هم امکان تولید پایدار را در شرایط کم‌آبی فراهم می‌سازند.   

سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه به این ترتیب، هوشمندسازی گلخانه‌ها نه یک انتخاب، بلکه ضرورتی است که می‌تواند آینده کشاورزی استان را تضمین کند و همزمان به حفظ منابع آبی کمک کند، ابراز کرد: ۷۸ هکتار آمار سطح زیرکشت واحدهای گلخانه‌ای استان است که واحد گلخانه‌ای (پارلاتجارت امین) واقع در شهرستان ابهر با سطح زیرکشت ۳۷ هکتار یکی از بزرگ‌ترین واحدهای گلخانه‌ای هوشمند و مدرن استان است که محصولان تولیدی آن صادر می‌شود‌.

وی عنوان کرد: اجرای پروژه مشترک میان پارک علم و فناوری (پارک فاوا)، و اداره‌کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان که منجر به هوشمندسازی سه واحد گلخانه‌ای شد.

کریمی با بیان اینکه در حال حاضر اکثر واحدهای گلخانه‌ای استان نسبت به نصب سامانه‌های پایش هوشمند دما، رطوبت و کنترل اقلیم اقدام کرده‌اند، ادامه داد: برنامه‌ریزی برای گسترش سطح گلخانه‌های هوشمند با هدف کاهش فشار بر منابع آب و افزایش تولید در واحد سطح است.

وی با تأکید بر اینکه تولید محصولاتی مانند گوجه‌فرنگی و فلفل دلمه‌ای با کیفیت بالا که بخشی از آن‌ها به بازارهای خارجی صادر می‌شود، بیان کرد: راه‌اندازی گلخانه‌های جدید و هوشمند زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای ده‌ها نفر را فراهم کرده است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر