logo
امروز : چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۴:۲۶
[ شناسه خبر : ۴۷۲۱۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
مدیر امور منابع آب ماهنشان:

مصرف عمده آب در پرورش ماهی‌های سنتی است

مصرف-عمده-آب-در-پرورش-ماهی‌های-سنتی-است-
مدیر امور منابع آب ماهنشان با بیان اینکه در شهرستان ماهنشان با توجه به اینکه در اکثر مزارع، پرورش ماهی به روش سنتی و با جریان پیوسته آب و یا نیمه بسته صورت می‌گیرد، گفت: معمولا آب از منابع آبی اعم از رودخانه و یا چاه وارد استخر و تخلیه می‌شود.

میثم غلامی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: میزان مصرف آب در مزارع پرورش ماهی به‌نوع سیستم پرورشی، نوع ماهی، شرایط اقلیمی، فناوری مورد استفاده و روش‌های مدیریت مزرعه بستگی دارد.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه در شهرستان ماهنشان با توجه به اینکه در اکثر مزارع، پرورش ماهی به روش سنتی و با جریان پیوسته آب و یا نیمه بسته صورت می‌گیرد، عنوان کرد: معمولا آب از منابع آبی اعم از رودخانه و یا چاه وارد استخر و تخلیه می‌شود. 

مدیر امور منابع آب ماهنشان تصریح کرد: در این سیستم در مقایسه با سیستم‌های مدرن و بسته مصرف بالاست و راندمان تولید نیز کاهش  پیدا می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه از چالش‌های اصلی در مزارع پرورش ماهی به‌ویژه در مزارعی که مدرن نبوده و از سیستم های قدیمی و سنتی استفاده می‌کند، تصریح کرد: می‌توان به مصرف بالای آب، احتمال آلودگی منابع، تبخیر سطحی بالا، کمبود آب در فصول گرم اشاره کرد.

غلامی اظهار داشت: پیشنهاد می‌شود تولید کنندگان از سیستم‌های بازچرخانی آب، تصفیه آب خروجی و استفاده مجدد و سیستم‌ها و تجهیزات مدرن استفاده کنند‌. وی با اشاره به اینکه اداره شیلات نیز نسبت به آموزش بهره‌برداران و ترویج فناوری‌های نوین نیز اقدام می‌کند، بیان کرد: پساب حاصل از مزارع پرورش ماهی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های زیست‌محیطی در صنعت آبزی‌پروری است.

مدیر امور منابع آب ماهنشان خاطرنشان کرد: این پساب می‌تواند تأثیرات منفی متعددی بر منابع آبی داشته باشد، به‌ویژه در صورتی که مدیریت آن به‌درستی انجام نشود. 

وی با بیان اینکه این پساب‌ها معمولا دارای ترکیباتی اعم از مدفوع ماهی غذای مصرف نشده مواد آلی نیتروژن و فسفر آمونیاک و مواد ضدعفونی کننده و داروها ذرات معلق و گل آلودگی هستند، ابراز کرد: در صورت عدم مدیریت آن با عث کاهش کیفیت آب منطقه و تهدید بهداشت و سلامتی می‌شوند.

غلامی عنوان کرد: لذا ضروری است تولیدکنندگان نسبت به عدم استفاده بی‌رویه داروها، تصفیه آب خر‌وجی،عدم تراکم بالا در پرورش ماهی اقدام کرده و جهت کاهش اثرات منفی پساب از استخر‌های ته نشینی استفاده کنند و مدیریت تغذیه برای کاهش خوراک باقیماند، چرخش آب و استفاده از سیستم‌های بسته یا نیمه‌بسته و بازچرخانی پساب را مدنظر قرار دهند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر