جگر، قلوه و دل قیمت ثابت ندارد

محمد بیگلی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه در حال حاضر قیمت گوشت گوساله در بازار با توجه به نوع و کیفیت آن تا سقف ۶۲۰ هزار تومان به فروش میرسد، اظهار کرد: یکی از عوامل مؤثر بر قیمت این نوع گوشت، جنسیت دام است به طوری که گوشت گوسالههای نر و ماده دارای کیفیت و قیمت متفاوتی هستند.
بیشتر بخوانید
وی گفت: این اختلاف به ویژگیهای فیزیولوژیکی دام مربوط میشود که در طعم، بافت و نحوه پخت گوشت تأثیرگذار است و در کنار گوشت گوساله، قیمت گوشت گوسفندی نیز مورد توجه است.
رئيس اتحادیه قصابان زنجان با اشاره به اینکه در بازار قیمت دستوری گوشت گوسفندی ۷۶۰ هزار تومان تعیین شده در حالی که قیمت واقعی آن در سطح بازار آزاد حدود ۸۵۰ هزار تومان است.
وی عنوان کرد: این تفاوت قیمت باعث شده برخی فروشندگان تمایل داشته باشند گوشت را با نرخ آزاد عرضه کنند و با این حال نظارتهای مستمری از سوی نهادهای ذیربط بر بازار انجام میشود تا از سلامت، بهداشت و قیمتگذاری منطقی گوشت اطمینان حاصل شود.
رئيس اتحادیه قصابان زنجان با اشاره به اینکه در استان زنجان، حدود ۱۳۰ نفر در زمینه توزیع گوشت فعالیت میکنند، بیان کرد: این افراد نقش مهمی در تأمین گوشت مورد نیاز مردم چه بهصورت تازه و چه منجمد، ایفا میکنند.
بیگلی اضافه کرد: روشهای توزیع در بین فروشندگان متفاوت است؛ برخی از آنان گوشت را بهصورت آزاد تهیه و عرضه میکنند، در حالی که گروهی دیگر با هماهنگی قبلی و خرید از مراکز خاص، گوشت را با نرخ توافقی به فروش میرسانند.
بیگلی گفت: برای مثال، برخی از این عرضهکنندگان گوشت را با قیمت حدود ۶۵۰ هزار تومان به بازار ارائه میدهند و در مورد دل، جگر و قلوه نیز قیمتگذاری بهصورت ثابت نبوده و بیشتر به صورت توافقی تعیین میشود. این اقلام با قیمت گوشت معمولی متفاوتاند و بسته به نوع دام و کیفیت فرآوری آن، تغییر میکنند.
وی بیان کرد: قیمت جگر گوسفندی در بازار تا ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هم رسیده، در حالی که قیمت جگر گوساله حدود ۸۰۰ هزار تومان است. همچنین، قیمت جگر بهتنهایی با ترکیب دل و قلوه تفاوت دارد و برخی فروشندگان این بخشها را جداگانه یا بهصورت ترکیبی عرضه میکنند.
انتهای خبر/