کلاف بازگشایی ترافیک چهارراههای زنجان در دستان شهرداری

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ نبود برق باعث از کار افتادن چراغهای راهنمایی میشود و همین مسئله نظم عبور و مرور را مختل میکند. این اختلال نهتنها موجب اتلاف وقت و استرس برای رانندگان و عابران میشود بلکه خطر بروز تصادفهای رانندگی را به شکل قابلتوجهی افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید
در بسیاری از شهرها برای چنین شرایطی از پنلهای خورشیدی و سیستمهای پشتیبان استفاده میشود تا چراغهای راهنمایی حتی در زمان قطع برق نیز فعال بمانند.
اما در بسیاری از تقاطعهای اصلی شهر زنجان هیچگونه سیستم پشتیبانی وجود ندارد و به همین دلیل هر بار قطعی برق تبدیل به بحرانی برای مدیریت ترافیک میشود.
از مسئولان شهری انتظار میرود که این مسئله را جدی بگیرند و اقداماتی برای نصب پنلهای خورشیدی یا سیستمهای برق اضطراری در چهارراهها و تقاطعهای پرتردد انجام دهند. این مطالبهای عمومی است که به ایمنی، نظم شهری و کیفیت زندگی مردم مربوط میشود.
نباید تا زمان وقوع یک حادثه جدی صبر کرد بنابراین پیشگیری و برنامهریزی هوشمندانه از اصلیترین وظایف مدیریت شهری در برابر شهروندان است.
نصب UPS در چهارراه نیازمند تأمین اعتبار است
محمدرضا مشتاقی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه در سالهای گذشته موضوع تأمین و خرید سانورتر خورشیدی یکی از مهمترین اجزای سیستمهای برق خورشیدی بوده که بهمنظور پشتیبانی از عملکرد چراغهای راهنمایی در زمان قطعی برق، در دستور کار شهرداری قرار گرفت، اظهار کرد: در همین راستا پنج مورد سانورتر به سامانه خرید اضافه شد تا در مواقع اضطراری مانند قطع ناگهانی برق در تقاطعهای شهری از جمله چهارراههای پرتردد، از بروز ترافیکهای سنگین و اختلال در عبور و مرور جلوگیری شود.
وی تأکید کرد: با توجه به افزایش تقاضا برای تأمین UPS «منبع تغذیه بدون وقفه برق» یک سیستم الکترونیکی بوده که بین برق شهری و تجهیزات الکتریکی قرار میگیرد تا در صورت قطع یا نوسان برق، بلافاصله و بدون وقفه، برق مورد نیاز تجهیزات را از باتری داخلی تأمین کند.
مدیر مهندسی و ایمنی ترافیک شهرداری زنجان با اشاره چراغهای راهنمایی و نیز نوسانات شدید قیمتی در بازار تجهیزات الکترونیکی، فرایند خرید با چالشهایی همراه شده است، ابراز کرد: این مسئله مختص شهر زنجان نیست و بسیاری از کلانشهرها، حتی تهران نیز با چنین مشکلی مواجهاند بهطوریکه از میان حدود ۴ هزار تقاطع موجود در پایتخت تنها حدود ۱۰ تا ۲۰ مورد مجهز به سیستم پشتیبان UPS شدهاند.
مدیر مهندسی و ایمنی ترافیک شهرداری زنجان با اشاره به اینکه در زنجان نیز بهدلیل ناپایداری قیمتها شهرداری ناگزیر به تأمین اعتبار مجدد برای ادامه پروژه شد، بیان کرد: در حال حاضر برنامهریزی برای تجهیز ۲۰ تقاطع در اولویت قرار گرفته است تا در صورت بروز قطعی برق شاهد اختلال در عملکرد چراغهای راهنمایی این نقاط حساس نباشیم.
وی با تأکید بر اینکه در مجموع ۴۰ تقاطع شریانی و محلی در زنجان شناسایی شدهاند که نیازمند تجهیز به UPS هستند، ادامه داد: از میان اینها تقاطعهای تربیت، مدرس و ارتش بهعنوان تقاطعهای حساس شناخته شدهاند چرا که حجم بالایی از ترافیک را بهویژه در ساعات اوج تردد به خود اختصاص میدهند و قطع برق در این نقاط میتواند موجب بحرانهای ترافیکی شود.
مدیر مهندسی و ایمنی ترافیک شهرداری زنجان گفت: بر اساس برآوردهای کارشناسی اگر تنها ۱۵ تقاطع از این ۴۰ مورد به سیستم UPS مجهز شوند بسیاری از مشکلات ناشی از قطع برق به شکل مؤثری حل خواهند شد.
مشتاقی تأکید کرد: از اینرو شهرداری زنجان تلاش دارد با در نظر گرفتن محدودیتهای اعتباری بهصورت مرحلهای تمامی تقاطعهای مهم را به UPS تجهیز کند.
وی با بیان اینکه این طرح یکی از اولویتهای اصلی شهرداری بهشمار میرود و در همین راستا مبلغ ۲ میلیارد تومان بودجه نیز برای اجرای آن تخصیص یافته است، ادامه داد: لازم به ذکر است در صورت تثبیت قیمتها و عدم افزایش شدید نرخ تجهیزات اجرای طرح با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.
مدیر مهندسی و ایمنی ترافیک شهرداری زنجان عنوان کرد: در رابطه با پنلهای خورشیدی نیز باید گفت که بهدلیل هزینههای بالا در خرید، نصب و نگهداری، و همچنین عدم ضرورت استفاده از آنها در چهارراههایی که به برق شهری دسترسی دارند، فعلاً استفاده از آنها در این پروژه توجیه اقتصادی ندارد.
مشتاقی ابراز کرد: پنلهای خورشیدی بیشتر برای مکانهایی در نظر گرفته میشوند که فاقد زیرساخت برق هستند و امکان شارژ سیستم از طریق برق شهری در آنها وجود ندارد.
وی بیان کرد: سانورترهای دو منظوره که هم قابلیت اتصال به برق شهری و هم پنل خورشیدی را دارند، در این پروژه استفاده میشوند تا در صورت نیاز به توسعه آینده و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، زیرساختهای فنی از پیش فراهم باشد.
مشتاقی عنوان کرد: هدف نهایی این طرح، ارتقاء سطح ایمنی، روانسازی ترافیک و کاهش خسارات ناشی از اختلالات برقی در نقاط حساس شهری است.
لزوم نصب پنل خورشیدی در چهارراهها
پیام جوادی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه با افزایش دمای هوا در فصل تابستان مصرف وسایل سرمایشی بهطور چشمگیری افزایش یافته و این موضوع باعث فشار مضاعف بر شبکه برق کشور شده است، اظهار کرد: در حال حاضر کشور با بحران ناترازی انرژی مواجه است که در سه سطح «هشدار»، «اضطرار» و «بحران» دستهبندی میشود. طبق آخرین ارزیابیها، وضعیت کنونی در مرحله «اضطرار» قرار دارد، به این معنا که نیاز به مدیریت دقیقتر مصرف برق و برنامهریزیهای فوری برای کاهش بار مصرفی بیش از پیش احساس میشود.
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای اصلی ناشی از قطعی برق مشکلات ترافیکی در شهرها بهویژه در تقاطعها و چهارراهها است، ابراز کرد: قطع برق موجب از کارافتادن چراغهای راهنمایی و رانندگی میشود که درنتیجه آن اختلال در عبور و مرور، افزایش خطر تصادف و ایجاد ترافیکهای سنگین رخ میدهد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق زنجان با اشاره به اینکه در چنین شرایطی اهمیت مدیریت هماهنگ میان شرکت برق، نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی دوچندان میشود، گفت: برای کاهش تبعات این قطعیها شرکت برق از طریق کانالهای رسمی خود، از جمله وبسایت، اپلیکیشنها و شبکههای اجتماعی، برنامه زمانبندی خاموشی مناطق مختلف را به اطلاع مردم میرساند تا شهروندان بتوانند خود را با شرایط جدید وفق دهند.
وی با تأکيد بر اینکه علاوه بر این برنامههای خاموشی و اطلاعات مرتبط با قطعی برق در تقاطعها نیز به نیروی انتظامی و بخش راهنمایی و رانندگی اطلاعرسانی میشود تا در صورت نیاز مأموران راهور با حضور میدانی خود، نظم ترافیکی را در مدت قطعی برق حفظ کنند، ادامه داد: در راستای کاهش اثر قطعی برق بر کنترل ترافیک، شرکت برق پیشنهاد نصب پنلهای خورشیدی بر چراغهای راهنمایی و رانندگی در چهارراههای اصلی شهر را به فرماندهی نیروی انتظامی ارائه کرده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق زنجان اضافه کرد: این پنلها که توان آنها کمتر از یک کیلووات است، به همراه یک باطری طراحی شدهاند تا بتوانند بهصورت مستقل، چراغهای راهنمایی را بهمدت ۲۴ ساعت در مدار نگه دارند.
جوادی با اشاره به اینکه این اقدام میتواند نقش مؤثری در کاهش مشکلات ترافیکی هنگام خاموشی ایفا کند و گامی مهم در جهت تابآوری سیستم حمل و نقل شهری در شرایط بحرانی باشد، گفت: استفاده از انرژی خورشیدی در سیستمهای حمل و نقل و کنترل ترافیک، راهحلی پایدار، اقتصادی و زیستمحیطی است که میتواند در بلندمدت بخشی از چالشهای ناشی از ناپایداری تأمین برق را برطرف کند.
با توجه به تخصیص ۲ میلیارد تومان بودجه برای تجهیز چهارراهها به UPS، انتظار میرود شهرداری هرچه سریعتر این طرح را اجرایی کند. این مبلغ در برابر بینظمیهای ترافیکی و خسارات جانی و مالی ناشی از قطعی برق، هزینه ناچیزی است و نوسانات قیمت بهانهای برای اتلاف وقت مردم نباشد.
انتهای خبر/