چالشهای ازدواج در زنجان نیازمند بررسی علمی است

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ بهمن عبدی روز چهارشنبه 24 اردیبهشت ماه در همایش ملی جوانان، ازدواج و خانواده که در دانشگاه زنجان برگزار شد با بیان اینکه دانشجویان مظهر پویایی و نشاط جامعه هستند، گفت: رویکرد ما در معاونت امور جوانان برنامهریزی براساس دستاوردها و مستندات علمی است تا بتوانیم با مسئلهیابی دقیق و ارائه نتایج قابل درک، راهکارهای ملموس و اجرایی برای جوانان فراهم کنیم.
بیشتر بخوانید
وی افزود: در حوزه ازدواج جوانان با مشکلات متعددی مواجه هستیم. فراهم نبودن شرایط اقتصادی و اجتماعی، سلب بخشی از امتیازات اجتماعی جوانان و دشواری در تأمین حداقلهای معیشتی، موجب کاهش انگیزه و امکان ازدواج در این قشر شده است. ما بهعنوان سیاستگذار وظیفه داریم مسیر اصلاح سیاستها و برنامههای حمایتی را هموار کنیم.
مشاور امور اجتماعی معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اهمیت نهادهای اجتماعی عنوان کرد: فلسفه تاریخ اجتماعی بشر بر پایه شکلگیری و ثبات نهادهای اجتماعی است. در این میان نهاد ازدواج و خانواده از مهمترین نهادهایی هستند که حفظ و تقویت آنها بنیان جامعه را مستحکم میسازد. وقتی این نهادها دچار تزلزل شوند، آثار آن در سایر ابعاد اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی جامعه نمایان خواهد شد.
وی ادامه داد: استان زنجان در حال حاضر جزو استانهای با وضعیت نسبتاً مناسب در حوزه ازدواج و طلاق به شمار میرود. در سال ۱۴۰۱، نرخ ازدواج در استان ۵/۵۸ درصد بوده است؛ به این معنا که از هر صد زن مجرد بالای ۱۳ سال، ۵/۵۸ نفر ازدواج کردهاند. اما این رقم در سال ۱۴۰۲ با کاهشی محسوس به ۴/۸۷ درصد رسید که زنگ خطری برای آینده اجتماعی استان است.
عبدی با اشاره به اینکه در سال 1402، تعداد ۶ هزار و ۹۴۰ ازدواج و ۲ هزار و ۵۸۱ طلاق در استان ثبت شده است، تصریح کرد: در بحث تسهیلات ازدواج نیز نیازمند پیگیری جدی هستیم.
وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۳، تنها ۶۰ درصد از متقاضیان موفق به دریافت وام ازدواج شدند و ۴۰ درصد باقیمانده، معطل ماندهاند. این در حالی است که ۶ هزار و ۵۷۰ نفر از جوانان متقاضی هنوز موفق به دریافت این وام نشدهاند.
مشاور امور اجتماعی معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اینکه این موضوعات میتواند زمینهای برای تحقیقات دانشگاهی و پژوهشی باشد، ابراز کرد: باید بررسی کنیم که چرا بخش عمدهای از جوانان به دلایل مختلف از دریافت تسهیلات محروم میمانند و چگونه میتوان این مسیر را اصلاح کرد.
وی در ادامه به تحولات جمعیتی استان زنجان پرداخت و گفت: طبق پیشبینیها استان زنجان طی 10 سال آینده با نرخ رشد منفی جمعیت مواجه خواهد شد. در سال ۱۴۱۳، بیش از ۱۲۳ هزار نفر از جمعیت استان، سالمند بالای ۶۵ سال خواهند بود. هماکنون جمعیت سالمند استان ۷/۸ درصد است که در ده سال آینده به ۱۰/۷ درصد خواهد رسید.
عبدی شاخص وابستگی سالمندان را از دیگر شاخصهای مهم جمعیتی عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر این شاخص ۱۱ درصد است و در سال ۱۴۱۳ به ۱۵ درصد میرسد که رشدی ۵۰ درصدی طی یک دهه خواهد داشت. این تغییرات اجتماعی و جمعیتی ما را ناگزیر میکند از هماکنون در دانشگاهها و مراکز علمی رشتهها و تخصصهایی برای ارائه خدمات به سالمندان راهاندازی کنیم.
وی گفت: براساس برنامه هفتم توسعه وظایف مشخصی برای وزارت ورزش و جوانان تعیین شده است که باید در کمیسیونهای مربوطه مورد بررسی قرار گیرد.
انتهای خبر/