
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ قطعی برق، چالش مشترک بین مردم و مسئولان و ناترازی انرژی و مدیریتی است.
بیشتر بخوانید
قطعیهای مکرر برق در سالهای اخیر، به یکی از مسائل مهم و مشترک میان مردم و مسئولان تبدیل شده است.
مشکلی که نهتنها زندگی روزمره مردم را مختل میکند، بلکه به فعالیتهای اقتصادی، صنعتی، درمانی و حتی آموزشی نیز لطمه وارد میسازد.
این وضعیت، بیش از آنکه صرفاً یک بحران در حوزه انرژی باشد، نمود عینی ناترازی در سه سطح «تولید»، «مدیریت مصرف» و «سیاستگذاری» است.
نخست باید پذیرفت که حل مشکل قطعی برق در کنار لزوم فرهنگسازی در مصرف انرژی، برنامهریزی جدی و اقدام جهادی مسئولان برای افزایش ظرفیت تولید برق چه در کوتاهمدت (مدیریت پیک مصرف) و چه در بلندمدت (سرمایهگذاری در نیروگاههای جدید) یک ضرورت انکارناپذیر است.
از سوی دیگر، بازنگری در تعرفههای مصرفی برق میتواند نقش مؤثری در اصلاح الگوی مصرف ایفا کند.
تا زمانی که تعرفهها تفاوت ملموسی بین مصارف کممصرف و پرمصرف ایجاد نکند، نمیتوان به مشارکت عمومی در بهینهسازی مصرف امیدوار بود.
در بُعد کلان، مسئله ناترازی انرژی در ایران، مستقیماً به سیاستهای کلان انرژی کشور مرتبط است.
در حالی که بسیاری از کشورها به سمت انرژیهای تجدیدپذیر و پاک رفتهاند، ایران با برخورداری از ظرفیتهای گسترده در انرژی هستهای، میتواند با سرعت بیشتری به سمت توسعه انرژی هستهای بهعنوان یک منبع پایدار و پاک حرکت کند. فراموش نکنیم که توسعه انرژی هستهای نهتنها یک دستاورد علمی و استراتژیک، بلکه ضرورتی برای امنیت انرژی در آینده کشور است که امروزه اثرات پافشاری مردم و رهبر انقلاب برمواضع عقلانی و حکمتآمیزشان مشخص میشود.
در پایان باید هشدار داد که ناترازی مدیریتی را نمیتوان با توجیه ناترازی انرژی پنهان کرد.
کمکاری در بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود، نبود شفافیت در تصمیمگیریها، و عدم انسجام در سیاستگذاری انرژی، خود به اندازه کمبود منابع، در بروز این بحران نقش دارد.
اگر نخواهیم صورتمسئله را پاک کنیم، باید بهطور همزمان و هماهنگ، هم مردم را در مصرف مسئولانه همراه کنیم و هم مدیران را در پاسخگویی و عمل، متعهد و توانمند سازیم.
انتهای خبر/